Zorgverzekering vergoedingen

Zorgverzekering vergoeding 2021

Vergoeding zorgverzekering in 2021Tijdens je zoektocht naar een zorgverzekering vergoeding voor 2021 is het belangrijk om eerst naar je eigen zorgbehoeften te kijken. Het is mogelijk dat de vergoeding vanuit de basisverzekering al voldoende voor jou is. Consumenten die extra zorgkosten verwachten in 2021 kunnen zich verzekeren via een aanvullende zorgverzekering. Op deze pagina lees je informatie over de basisverzekering vergoeding, en heel veel aanvullende vergoedingen voor 2021.

Vergoeding basisverzekering 2021

De Rijksoverheid bepaalt ieder jaar opnieuw de dekking en vergoeding vanuit de basisverzekering. Echter bepalen de zorgverzekeraars zelf wat de maandelijkse premie zal zijn in 2021. Via het basispakket ben je verzekerd voor alle medisch noodzakelijk zorg, denk aan die van de huisarts en ziekenhuis. In het overzicht hieronder is direct te zien welke vergoedingen gelden voor de basis- en aanvullende verzekering.

Aanvullende zorgverzekering vergoeding

Veel mensen kiezen een aanvullende zorgverzekering om zo extra vergoedingen te ontvangen. In 2021 zal dat ook niet gaan veranderen. De meest gekozen vergoedingen zijn die voor de fysiotherapeut, anticonceptie vanaf 21 jaar en de alternatieve zorg vergoedingen. Uiteraard zijn er nog veel meer behandelingen waar je een zorgverzekering vergoeding voor kunt gaan ontvangen. In het lijstje hieronder verwijzen wij je graag door naar belangrijke pagina’s over specifieke vergoedingen:Lees de polisvoorwaarden altijd voor het afsluiten van een aanvullende verzekering. Hierin staat exact beschreven wat de voorwaarden zijn voor aanvullende vergoedingen in 2021.

Tandartsverzekering vergoedingen

Met een tandartsverzekering heb je recht op een vergoeding voor de tandarts. In 2021 zijn er opnieuw heel veel verschillende aanvullende tandartsverzekeringen verkrijgbaar. Toch zijn e rook veel Nederlanders die onnodig deze verzekering hebben. Het is namelijk mogelijk om goedkoper uit te zijn als je de kosten zelf gaat betalen. Let daarom goed op welke behandelingen en kosten jij verwacht voor het nieuwe jaar, raadpleeg eventueel je tandarts om hier grip op te krijgen. De zorgverzekering vergoeding 2021 voor tandheelkundige zorg valt buiten de dekking van het basispakket.

Welke vergoedingen heb ik nodig?

Raadpleeg je zorgverlener wanneer jij het niet makkelijk vindt om te bepalen welke vergoedingen jij nodig hebt. Je zou eerst zelf kunnen proberen om dit te berekenen. Door bijvoorbeeld terug te kijken naar het afgelopen jaar, kun jij op papier zetten welke zorgkosten jij hebt gemaakt. Zodra je dit hebt gedaan zou je kunnen checken welke behandelingen terug zullen komen in 2021. Om op deze manier te gaan werken krijg jij toch een aardig inzicht en is het vinden van een passende zorgverzekering vergoeding vrij eenvoudig.

A

Abortus
Acnetherapie
Acupunctuur

ADHD medicijnen
Alternatieve geneeswijzen
Ambulancevervoer

Andullatietherapie
Anticonceptie
Antidepressiva
Antroposofie

B

Bekkenfysiotherapie
Besnijdenis
Bindweefselmassage

Borstprothese
Brillen en lenzen
Buikwandcorrectie
Buitenlandse zorg

C

Caissonziekte
Camouflagetherapie
Chiropractie
Condooms

D

Depressie
Dieetadvies
Dyslexie