Univé zorgverzekering 2025

Volgend jaar (2024) kan je een zorgverzekering aanvragen bij Unive. De Unive basis zorgverzekering heeft een premie van € 138,95. Nog een lagere premie? Dan is Unive een mogelijkheid met een zorgpremie van € 122,95. Echt goed verzekerd zijn in 2025? Overweeg dan de zorgverzekering van Unive (Zorg Select + Zorg Budget pakket) met een premie van € 142,95.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
206,75
Zorgkeuze
ruim
Zorg Select
 • Inclusief Dokter bij de Hand app
 • Lage score op duurzaamheid
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
206,75
Zorgkeuze
ruim
Zorg Select
 • Inclusief Dokter bij de Hand app
 • Lage score op duurzaamheid
Met fysiotherapie
Maximale korting
206,75
Zorgkeuze
ruim
100%, max. 4 behandelingen p/j
 • Inclusief Dokter bij de Hand app
 • Lage score op duurzaamheid

Univé heeft in 2025 opnieuw een ruim zorgverzekering assortiment. Het gaat om verschillende basisverzekeringen en aanvullende pakketten. Wij helpen je op deze pagina in kaart te brengen wat de Univé zorgverzekering 2025 te bieden heeft en of deze misschien het beste voor jou is. De keuze is reuze bij zorgverzekeraar Univé en daarom kiezen steeds meer consumenten om zich bij de zorgverzekeraar aan te sluiten. Bestaande klanten beoordelen het zorgverzekering assortiment van Univé met een 8.

Zorgverzekering van Univé 2025

Univé zorgverzekering 2025Zorgverzekeraar Univé biedt de basisverzekering aan in verschillende varianten. Er zijn de nodige verschillen binnen de basis zorgverzekeringen. De goedkoopste Univé zorgverzekering is de Zorg Select, het gaat om een uitgeklede natura zorgverzekering. De tweede basisverzekering heet Zorg Geregeld en is een naturapolis. Voor menen die volledige vrije zorgkeuze belangrijk vinden kunnen bij Univé kiezen voor de Zorg Vrij basisverzekering (restitutie). Er is dus voor iedereen wel een geschikte Univé zorgverzekering 2025 te vinden bij de verzekeraar.

Aanvullende zorgverzekering Univé

Een aanvullende zorgverzekering kan handig zijn om te hebben wanneer jij bepaalde zorgkosten verwacht in 2025. Niet alle kosten worden namelijk vergoed vanuit het basispakket. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie of alternatieve zorg. Univé biedt in 2025 drie verschillende aanvullende pakketten aan die je kunt toevoegen aan de Univé zorgverzekering. Het gaat om: Aanvullend Goed, Aanvullend Beter en de Aanvullend Best. Check het premie overzicht hierboven om te zien welke premie je hiervoor moet gaan betalen.

Wat is een naturaverzekering?

De Zorg Select polis en de Zorg Geregeld zorgverzekering van Univé zijn beide natura zorgverzekeringen. Maar wat is eigenlijk een naturapolis? In het kort wil dat zeggen dat je verzekerd bent voor zorg van gecontracteerde zorgverleners. Je krijgt zelf nooit de rekeningen te zien, deze worden namelijk direct verstuurd naar de verzekeraar. Wanneer je zorgaanbieder geen contract heeft met Univé ontvang je een lagere vergoeding.

Wat is een restitutie zorgverzekering?

Vind jij een vrije zorgkeuze zorgverleners belangrijk? Dan zou de Zorg Select polis van Univé wellicht de juiste zorgverzekering zijn. Een restitutiepolis maakt namelijk geen onderscheid tussen de zorgaabieder, ook wanneer er geen prijsafspraken zijn gemaakt met Univé. Het kan voorkomen in de praktijk dat je zelf eerst de zorgkosten moet voorschieten, en daarna via een declarative terug kunt krijgen. Iedereen heeft recht op dezelfde vergoedingen vanuit het basispakket. Waar je heen gaat voor een behandeling verschilt wel per zorgverzekeraar.

Tandartsverzekeringen Univé

Veel consumenten hebben een tandartsverzekering terwijl dat in sommige gevallen niet echt nodig is. Bedenk daarom goed of jij in 2025 bij de tandarts de nodige ingrepen verwacht. Zorgverzekeraar Univé biedt drie tandartsverzekeringen en een Tand ongevallen module. De hoogste vergoeding van Univé voor de tandarts bedraagt € 1.000 ,- per kalenderjaar. Wij verwijzen je graag door naar de verzekeraar om de exacte vergoedingen te bekijken.

Premie zorgverzekering Univé 2025

Mede doordat er meerdere Univé zorgverzekeringen aangeboden worden verschilt de zorgpremie enorm. Ook hangt het aan jouw persoonlijke situatie af welke premie je zou moeten gaan betalen voor de Univé zorgverzekering 2025. In het overzicht zorgpremie Univé kun je zien wat de drie basisverzekeringen kosten samen met de aanvullende pakketten. Voor het berekenen van je persoonlijke zorgpremie verwijzen wij je door naar de zorgmaatschappij. Als jij de zorgverzekering vergelijken gaat zou je ook op Zorgverzekerinq.nl kunnen werken met de zorgvergelijker.

Veelgestelde vragen Univé zorgverzekering

Hoe kan ik overstappen naar Univé?

Het is mogelijk om de Univé zorgverzekering online af te sluiten. Het opzeggen van je oude polis wordt geregeld door de zorgverzekeraar. Op deze manier voorkomt Univé dat je dubbel verzekerd bent.

Hoe kan ik wijzigingen doorgeven?

Alle wijzigingen voor je zorgverzekering kun je online inzien en wijzigen. Een andere mogelijkheid is het wijzigingsformulier of bij een Univé winkel.

Welke basisverzekeringen heeft Univé?

Bij Univé zijn er drie verschillende type basisverzekeringen: Univé Zorg Geregeld, Univé Zorg Select Polis en de Univé Zorg Vrij polis.

Kunnen ouderen worden geweigerd bij Univé?

Nee, voor de basisverzekering geldt er namelijk de acceptatieplicht. Iedere consument (ongeacht leeftijf of situatie) kan dus een basisverzekering afsluiten bij Zorgverzekeraar Univé. Voor de aanvullende

Krijg ik medische zorg in het buitenland vergoed?

Vanuit het basispakket heb je recht op medisch noodzakelijke zorg tijdens je verblijf in het buitenland. De verzekeraar vergoedt tot maximaal het bedrag dat je zou krijgen voor een behandeling in Nederland.

Overstappen naar zorgverzekeraar Univé

Je hebt ieder jaar ruim de tijd om te bepalen of jij wilt overstappen van zorgverzekering. Het is mogelijk om een andere zorgverzekering af te sluiten bij je huidige zorgverzekeraar of bij een andere. Laat je niet verleiden door de vaak leuke cadeau’s die je kunt ontvangen wanneer jij bij een bepaalde verzekeraar de zorgverzekering gaat nemen. Wij raden je aan om vooral een goede inschatting te maken welke zorgkosten jij denkt te moeten maken in 2025. Ook wanneer je situatie ongewijzigd blijft is het verstandig de zorgverzekeringen te vergelijken.

Maak vrijblijvend gebruik van onze zorgvergelijker om Univé te vergelijken. In 2 minuten kom jij erachter of de Univé zorgverzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Vergoedingen Univé

4.6/5 - (63 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Zorgpremie Unive overzicht

JaarNaturapolisNaturapolis (budget)CombinatiepolisRestitutiepolis
2023€ 142,30 6,99%€ 127,45 10,92%-€ 155,15 7,83%
2022€ 133,00 6,62%€ 114,90 3,61%-€ 143,89 7,85%
2021€ 124,74 3,99%€ 110,90 2,73%-€ 133,42 4,32%
2020€ 119,95 € 107,95 -€ 127,89

Wat vind jij van de Unive zorgverzekering?

Schrijf een review en help anderen! Als bedankje maak je ook automatisch kans op een Bol.com bon ter waarde van € 50,-

Logo Unive zorgverzekering

Unive zorgverzekering reviews

6,2 gemiddelde beoordeling uit (29) reviews
 • Premie
  6,0
 • Dekking
  6,2
 • Klantenservice
  6,2
 • Zorgkeuze
  6,4
 1. 1,0
  Anoniem
  • Premie
   1
  • Dekking
   1
  • Klantenservice
   1
  • Zorgkeuze
   1

  Nooit meer deze verzekering.. Vorig jaar nergens mee ingestemd. Hadden ze ineens mij ook verzekerd voor andere dingen zoals auto en inboedel. Ik betaalde godverdomme elke maand 75 euro extra voor niets. Met geen mogelijkheid wilde ze dit weghalen. Schaam je Unive!!!

  Schrijf een reactie op Anoniem

 2. 7,0
  Merijan
  • Premie
   8
  • Dekking
   7
  • Klantenservice
   5
  • Zorgkeuze
   8

  Telefonisch slecht bereikbaar. Declaraties worden wel snel afgehandeld. Prima verzekering.

  Schrijf een reactie op Merijan

 3. 9,0
  Fam Dirkx
  • Premie
   9
  • Dekking
   9
  • Klantenservice
   10
  • Zorgkeuze
   8

  Een jaar geleden hebben ze ons goed geholpen met het overstappen van DSW naar Unive. Ze hebben goed met ons meegekeken naar wat wij als echtpaar nodig hebben en wat niet. Wat ze aangaven, klopte in de praktijk ook. Afgelopen jaar ook meerdere keren telefonisch contact gehad. Elke keer netjes te woord gestaan en geholpen. Wij zijn tot op heden blij met onze overstap.

  Schrijf een reactie op Fam Dirkx

 4. 1,0
  .
  • Premie
   1
  • Dekking
   1
  • Klantenservice
   1
  • Zorgkeuze
   1

  vieze geldwolven totaal geen oog voor de klant geen ster waard

  Schrijf een reactie op .

 5. 0,0
  familie Dirkx
  • Premie
  • Dekking
  • Klantenservice
  • Zorgkeuze

  Een jaar geleden hebben ze ons goed geholpen met het overstappen van DSW naar Unive. Ze hebben goed met ons meegekeken naar wat wij als echtpaar nodig hebben en wat niet. Wat ze aangaven, klopte in de praktijk ook. Afgelopen jaar ook meerdere keren telefonisch contact gehad. Elke keer netjes te woord gestaan en geholpen. Wij zijn tot op heden blij met onze overstap.

  Schrijf een reactie op familie Dirkx

 6. 6,0
  Hannah
  • Premie
   6
  • Dekking
   6
  • Klantenservice
   6
  • Zorgkeuze
   6

  het is dat een zorgverzekering moet in Nederland

  Schrijf een reactie op Hannah

 7. 5,8
  Anthonius
  • Premie
   7
  • Dekking
   6
  • Klantenservice
   4
  • Zorgkeuze
   6

  Medio 2023 gedonder gehad met declaraties. Na aantal telefoontjes hebben ze het opgelost. Krijgen voordeel van de twijfel. Niet bepaald behoefte om te zoeken naar andere zorgverzekering. Het is overal gezeik. Zorg wel voor betere communicatie aub anders zijn jullie mij volgend jaar kwijt…

  Schrijf een reactie op Anthonius

 8. 7,8
  Rik vd Linden
  • Premie
   8
  • Dekking
   7
  • Klantenservice
   8
  • Zorgkeuze
   8

  prim verzkering

  Schrijf een reactie op Rik vd Linden

 9. 0,0
  fam Books
  • Premie
  • Dekking
  • Klantenservice
  • Zorgkeuze

  Mijn man en ik hebben vorig jaar alle zorgverzekeringen vergeleken door de oplopende kosten en besloten toch bij Unive te blijven. Prijs kwaliteit is prima, komen afspraken na en handelen declaraties snel af. Hier spreekt een tevreden klant die komend jaar opnieuw bij Unive zal blijven

  Schrijf een reactie op fam Books

 10. 8,5
  fam Books
  • Premie
   8
  • Dekking
   8
  • Klantenservice
   10
  • Zorgkeuze
   8

  Mijn man en ik hebben vorig jaar alle zorgverzekeringen vergeleken door de oplopende kosten en besloten toch bij Unive te blijven. Prijs kwaliteit is prima, komen afspraken na en handelen declaraties snel af. Hier spreekt een tevreden klant die komend jaar opnieuw bij Unive zal blijven.

  Schrijf een reactie op fam Books

 11. 8,0
  Jos vd Plas
  • Premie
   8
  • Dekking
   8
  • Klantenservice
   8
  • Zorgkeuze
   8

  Al jaren vaste klant van Unive. Al jaren tevreden. Al jaren geen reden om over te stappen.

  Schrijf een reactie op Jos vd Plas

 12. 9,0
  rj.kofman
  • Premie
   8
  • Dekking
   9
  • Klantenservice
   9
  • Zorgkeuze
   10

  alles is goed bij Unive. Hulp is attent, deskundig en betrokken. Fijn dus allemaal.

  Schrijf een reactie op rj.kofman

 13. 6,3
  Wieringa
  • Premie
   5
  • Dekking
   6
  • Klantenservice
   7
  • Zorgkeuze
   7

  Ik kies elk jaar een nieuwe zorgverzekering. Tevreden met deze keuze. Toch iets te duur afgezet tegen de andere en nieuwere zorgverzekeraars.

  Schrijf een reactie op Wieringa

 14. 6,8
  Hans jr
  • Premie
   5
  • Dekking
   7
  • Klantenservice
   7
  • Zorgkeuze
   8

  Bij Univé kan iedereen altijd een geschikte verzekering vinden. Er is voldoende aanbod en je wordt goed geholpen door de kundige medewerkers. Prijs kan wel ietsje naar beneden.

  Schrijf een reactie op Hans jr

 15. 6,5
  Van der Vlag
  • Premie
   6
  • Dekking
   7
  • Klantenservice
   6
  • Zorgkeuze
   7

  Goed. Niet te duur

  Schrijf een reactie op Van der Vlag

 16. 7,0
  Peter
  • Premie
   7
  • Dekking
   7
  • Klantenservice
   7
  • Zorgkeuze
   7

  Univé betaalt snel uit. Je hebt snel inzicht in de zorgkosten en je hebt veel keuze als het gaat om de basis- en de aanvullende verzekeringen

  Schrijf een reactie op Peter

 17. 6,8
  Familie Bruintjes
  • Premie
   6
  • Dekking
   7
  • Klantenservice
   7
  • Zorgkeuze
   7

  Prima verzekeraar voor ons gezin. Voor iedereen een prima dekking beschikbaar. Het kan elders goedkoper, maar wij vinden het de premie zeker wel waard.

  Schrijf een reactie op Familie Bruintjes

 18. 7,0
  Juliette
  • Premie
   7
  • Dekking
   7
  • Klantenservice
   7
  • Zorgkeuze
   7

  Geen klachten. Al jaren klant en dat blijft zeker nog wel even zo

  Schrijf een reactie op Juliette

 19. 6,3
  Grietje
  • Premie
   6
  • Dekking
   7
  • Klantenservice
   6
  • Zorgkeuze
   6

  Erg blij met de vele mogelijkheden om een aanvullende verzekering af te sluiten. De prijs is niet de laagste, maar je krijgt er veel voor terug. Ik stap zeker niet over naar een andere zorgverzekeraar.

  Schrijf een reactie op Grietje

 20. 8,0
  Ottens
  • Premie
   8
  • Dekking
   7
  • Klantenservice
   8
  • Zorgkeuze
   9

  Top verzekeraar. Niets meer aan doen verder!

  Schrijf een reactie op Ottens

 21. 7,0
  Sahetapy
  • Premie
   5
  • Dekking
   8
  • Klantenservice
   7
  • Zorgkeuze
   8

  Premie mag wat naar beneden. Bellen duurt soms wel erg lang. Redelijk tevreden maar overweeg wel over te stappen

  Schrijf een reactie op Sahetapy

 22. 7,3
  Brakels
  • Premie
   6
  • Dekking
   7
  • Klantenservice
   8
  • Zorgkeuze
   8

  Al jaren klant en geen aanleiding om over te stappen. De prijs is iets hoger dan andere verzekeraars. Mara dat is voor mij geen reden om op zoek te gaan naar een andere partij. Ik ben tevreden.

  Schrijf een reactie op Brakels

 23. 7,0
  Draaijer
  • Premie
   7
  • Dekking
   7
  • Klantenservice
   7
  • Zorgkeuze
   7

  Keuze tussen een natura en een restitutieverzekering en talloze aanvullende verzekeringen. Overstappen naar Univé kan snel en is gemakkelijk. Je wordt ontzorgd.

  Schrijf een reactie op Draaijer

 24. 7,3
  Kees
  • Premie
   7
  • Dekking
   7
  • Klantenservice
   8
  • Zorgkeuze
   7

  Zeer betrouwbare verzekeraar in mijn ogen. Ze doen wat ze beloven. Geen hoge kosten achteraf. ZEER TEVREDEN!

  Schrijf een reactie op Kees

 25. 6,8
  Wardenburg
  • Premie
   7
  • Dekking
   7
  • Klantenservice
   6
  • Zorgkeuze
   7

  Van huis uit en vanuit het Noorden groot geworden met Univé. Geen klachten gehad, al doe ik weinig beroep op deze verzekering. Goede verzekeraar, aardige mensen

  Schrijf een reactie op Wardenburg

 26. 7,0
  Van der Spek
  • Premie
   7
  • Dekking
   7
  • Klantenservice
   7
  • Zorgkeuze
   7

  Uitstekende service en echt goed geholpen bij het kiezen van een goede verzekering. Prijs en kwaliteit matchen prima.

  Schrijf een reactie op Van der Spek

 27. 6,5
  Johan
  • Premie
   7
  • Dekking
   7
  • Klantenservice
   5
  • Zorgkeuze
   7

  Niet goed geholpen door de klantenservice. Voelde me aan het lijntje gehouden. Is één keer gebeurd. Verder geen problemen gehad met deze verzekeraar. Overweeg over te stappen.

  Schrijf een reactie op Johan

 28. 7,3
  Familie Slor
  • Premie
   7
  • Dekking
   7
  • Klantenservice
   8
  • Zorgkeuze
   7

  Erg goede service en erg veel te kiezen. Veel keuze wat betreft de basisverzekering en wij zijn goed geholpen door uiterst vriendelijke medewerkers. Kan Univé bij iedereen aanraden.

  Schrijf een reactie op Familie Slor

 29. 6,8
  Meneer Koops
  • Premie
   6
  • Dekking
   7
  • Klantenservice
   7
  • Zorgkeuze
   7

  Betrouwbaar. Plezierig. Prettig maar wel iets aan de dure kant.

  Schrijf een reactie op Meneer Koops

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
 • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
 • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
 • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar