Zorgverzekeraar Univé

Univé zorgverzekering 2022

Univé heeft in 2022 opnieuw een ruim zorgverzekering assortiment. Het gaat om verschillende basisverzekeringen en aanvullende pakketten. Wij helpen je op deze pagina in kaart te brengen wat de Univé zorgverzekering 2022 te bieden heeft en of deze misschien het beste voor jou is. De keuze is reuze bij zorgverzekeraar Univé en daarom kiezen steeds meer consumenten om zich bij de zorgverzekeraar aan te sluiten. Bestaande klanten beoordelen het zorgverzekering assortiment van Univé met een 8.

Zorgverzekering van Univé 2022

Zorgverzekeraar Univé biedt de basisverzekering aan in verschillende varianten. Er zijn de nodige verschillen binnen de basis zorgverzekeringen. De goedkoopste Univé zorgverzekering is de Zorg Select, het gaat om een uitgeklede natura zorgverzekering. De tweede basisverzekering heet Zorg Geregeld en is een naturapolis. Voor menen die volledige vrije zorgkeuze belangrijk vinden kunnen bij Univé kiezen voor de Zorg Vrij basisverzekering (restitutie). Er is dus voor iedereen wel een geschikte Univé zorgverzekering 2022 te vinden bij de verzekeraar.

Aanvullende zorgverzekering Univé

Een aanvullende zorgverzekering kan handig zijn om te hebben wanneer jij bepaalde zorgkosten verwacht in 2022. Niet alle kosten worden namelijk vergoed vanuit het basispakket. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie of alternatieve zorg. Univé biedt in 2022 drie verschillende aanvullende pakketten aan die je kunt toevoegen aan de Univé zorgverzekering. Het gaat om: Aanvullend Goed, Aanvullend Beter en de Aanvullend Best. Check het premie overzicht hierboven om te zien welke premie je hiervoor moet gaan betalen.

Wat is een naturaverzekering?

De Zorg Select polis en de Zorg Geregeld zorgverzekering van Univé zijn beide natura zorgverzekeringen. Maar wat is eigenlijk een naturapolis? In het kort wil dat zeggen dat je verzekerd bent voor zorg van gecontracteerde zorgverleners. Je krijgt zelf nooit de rekeningen te zien, deze worden namelijk direct verstuurd naar de verzekeraar. Wanneer je zorgaanbieder geen contract heeft met Univé ontvang je een lagere vergoeding.

Wat is een restitutie zorgverzekering?

Vind jij een vrije zorgkeuze zorgverleners belangrijk? Dan zou de Zorg Select polis van Univé wellicht de juiste zorgverzekering zijn. Een restitutiepolis maakt namelijk geen onderscheid tussen de zorgaabieder, ook wanneer er geen prijsafspraken zijn gemaakt met Univé. Het kan voorkomen in de praktijk dat je zelf eerst de zorgkosten moet voorschieten, en daarna via een declarative terug kunt krijgen. Iedereen heeft recht op dezelfde vergoedingen vanuit het basispakket. Waar je heen gaat voor een behandeling verschilt wel per zorgverzekeraar.

Tandartsverzekeringen Univé

Veel consumenten hebben een tandartsverzekering terwijl dat in sommige gevallen niet echt nodig is. Bedenk daarom goed of jij in 2022 bij de tandarts de nodige ingrepen verwacht. Zorgverzekeraar Univé biedt drie tandartsverzekeringen en een Tand ongevallen module. De hoogste vergoeding van Univé voor de tandarts bedraagt € 1.000 ,- per kalenderjaar. Wij verwijzen je graag door naar de verzekeraar om de exacte vergoedingen te bekijken.

Premie zorgverzekering Univé 2022

Mede doordat er meerdere Univé zorgverzekeringen aangeboden worden verschilt de zorgpremie enorm. Ook hangt het aan jouw persoonlijke situatie af welke premie je zou moeten gaan betalen voor de Univé zorgverzekering 2022. In het overzicht zorgpremie Univé kun je zien wat de drie basisverzekeringen kosten samen met de aanvullende pakketten. Voor het berekenen van je persoonlijke zorgpremie verwijzen wij je door naar de zorgmaatschappij. Als jij de zorgverzekering vergelijken gaat zou je ook op Zorgverzekerinq.nl kunnen werken met de zorgvergelijker.

Veelgestelde vragen Univé zorgverzekering

Hoe kan ik overstappen naar Univé?

Het is mogelijk om de Univé zorgverzekering online af te sluiten. Het opzeggen van je oude polis wordt geregeld door de zorgverzekeraar. Op deze manier voorkomt Univé dat je dubbel verzekerd bent.

Hoe kan ik wijzigingen doorgeven?

Alle wijzigingen voor je zorgverzekering kun je online inzien en wijzigen. Een andere mogelijkheid is het wijzigingsformulier of bij een Univé winkel.

Welke basisverzekeringen heeft Univé?

Bij Univé zijn er drie verschillende type basisverzekeringen: Univé Zorg Geregeld, Univé Zorg Select Polis en de Univé Zorg Vrij polis.

Kunnen ouderen worden geweigerd bij Univé?

Nee, voor de basisverzekering geldt er namelijk de acceptatieplicht. Iedere consument (ongeacht leeftijf of situatie) kan dus een basisverzekering afsluiten bij Zorgverzekeraar Univé. Voor de aanvullende

Krijg ik medische zorg in het buitenland vergoed?

Vanuit het basispakket heb je recht op medisch noodzakelijke zorg tijdens je verblijf in het buitenland. De verzekeraar vergoedt tot maximaal het bedrag dat je zou krijgen voor een behandeling in Nederland.

Overstappen naar zorgverzekeraar Univé

Je hebt ieder jaar ruim de tijd om te bepalen of jij wilt overstappen van zorgverzekering. Het is mogelijk om een andere zorgverzekering af te sluiten bij je huidige zorgverzekeraar of bij een andere. Laat je niet verleiden door de vaak leuke cadeau’s die je kunt ontvangen wanneer jij bij een bepaalde verzekeraar de zorgverzekering gaat nemen. Wij raden je aan om vooral een goede inschatting te maken welke zorgkosten jij denkt te moeten maken in 2022. Ook wanneer je situatie ongewijzigd blijft is het verstandig de zorgverzekeringen te vergelijken.

Maak vrijblijvend gebruik van onze zorgvergelijker om Univé te vergelijken. In 2 minuten kom jij erachter of de Univé zorgverzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 70 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 536,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd