Psychologische hulp vergoeding 2025

De psychologische hulp vergoeding 2025 komt sinds 2014 uit de basisverzekering. Ook gelden er vanaf dat jaar geen maximum aantal behandelingen meer, maar is dekking voor het gehele psychologische traject dat aangegaan wordt.

Basispakket zorgverzekering dekt de psychologische hulp vergoeding 2025

Je krijgt dus een psychologische hulp vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering. Er wordt ook geen wettelijke eigen bijdrage voor de hulp in rekening gebracht. Om die reden is er vrijwel geen enkele zorgverzekeraar die een aanvullende verzekering afsluit. De verzekering schiet zo ook elk doel voorbij. Wil je de psychologische hulp vergoeding 2025 ontvangen vanuit het basispakket, dan is een verwijzing van de huisarts wel essentieel. De behandelingen die je ondergaat zonder verwijsbrief van je huisarts, vallen vaak niet onder de psychologische hulp vergoeding 2025. Of er is sprake van een lagere uitkering. Iets dat afhankelijk is van de verzekeraar. Het is dus verstandig het traject bij de huisarts te laten beginnen.

Verschillende soorten van psychologische hulp

Krijg je een psychologische hulp vergoeding 2025 dan is er wel een verrekening met je eigen risico. De psychologische hulp is in ons land prima geregeld. De lichtere psychische klachten pakt de huisarts in samenspraak met een praktijkondersteuner van GGZ op. Is sprake van lichte tot matige psychologische klachten? Dan volgt vaak een verwijzing naar de basis GGZ. Heb je ernstige problemen, dan kun je bij de gespecialiseerde psychologische hulp terecht.

De voor jou beste verzekering vind je via zorgverzekerinq.nl

Zoek jij de voor jou beste verzekering? Dan ben je hier op zorgverzekerinq.nl meteen op de juiste plek. Door de verzekeraars met elkaar te vergelijken heb je snel in beeld wat de voor jou meest aantrekkelijke verzekering is. Check niet alleen de prijs, maar lees ook de polisvoorwaarden altijd goed door. Vind meer info over zorgverzekering vergoedingen.

Heb je aan een basisverzekering voldoende voor de psychologische hulp vergoeding?

Ja, want psychologische hulp wordt sinds 2014 vanuit de basisverzekering vergoed. Er wordt wel verrekend met het eigen risico dat je hebt.

Gelden er eisen voor de psychologische hulp vergoeding?

Er is een algemene eis die door elke verzekeraar gesteld wordt en dat is dat er altijd een verwijzing van de huisarts moet zijn. Alleen dan krijg je de maximale psychologische hulp vergoeding uitgekeerd.

Vind je hier de beste zorgverzekering?

Ja. Door de verzekeraars hier op Zorgverzekerinq.nl met elkaar te vergelijken, vind je de voor jou beste verzekeraar én precies die verzekering die aansluit bij jouw zorgbehoeften.

5/5 - (23 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd