Sterilisatie man vergoeding 2024

Het is een manier van anticonceptie die men ook wel vasectomie noemt; het steriliseren van een man. Door de ingreep raakt de man onvruchtbaar. Lees hier alles over de kosten van steriliseren en de sterilisatie man vergoeding 2024. Meer informatie over sterilisatie vrouw vergoeding.

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen

Beide zaadleiders worden onderbroken

De sterilisatie van een man kost gemiddeld tussen de 350 en 400 euro. Dat is aanzienlijk goedkoper dan de behandeling bij de vrouw, een behandeling die dan ook complexer is ten opzichte van de relatief simpele ingreep die bij de man plaatsvindt. Als een man kiest voor sterilisatie, dan worden beide zaadleiders onderbroken en is bevruchting niet mogelijk. In de meeste gevallen is het overigens prima mogelijk de ingreep teniet te doen.

Sluit een aanvullende verzekering af

Er is geen sterilisatie man vergoeding 2024 vanuit de basisverzekering. Wil je dus in aanmerking komen voor een sterilisatie man vergoeding 2024, dan moet je een aanvullende verzekering afsluiten. Sluit je een aanvullende verzekering om voor de sterilisatie vergoeding in aanmerking te komen, dan is vaak wel een verwijzing van de huisarts noodzakelijk. Voorts stellen de verzekeraars vaak als eis dat de behandeling plaats moet vinden in een door hen gecontracteerde kliniek of ziekenhuis. Kies je toch voor een andere kliniek of ziekenhuis? Dan bestaat de kans dat er geen sterilisatie man vergoeding 2024 uitgekeerd wordt.

Vergelijk hier de verzekeraars met elkaar

Je vindt overigens de voor jou perfecte verzekeraar door de verschillende aanbieders hier met elkaar te vergelijken. Kijk wel verder dan de prijs alleen, en vergeet zeker niet de polisvoorwaarden goed door te nemen voor je een definitieve keuze maakt. Vergelijk ook zorgverzekering vergoedingen.

Is er dekking voor de kosten van sterilisatie van een man vanuit de basisverzekering?

Nee, de basisverzekering keert niet uit als een man zich laat steriliseren. Daarvoor is een aanvullende verzekering afsluiten noodzakelijk.

Worden er nog aanvullende eisen gesteld vanuit de verzekeraars?

Als jij een aanvullende verzekering hebt afgesloten, dan kan de verzekeraar eisen dat je een gecontracteerde kliniek of ziekenhuis bezoekt voor de behandeling. Ook kan een verwijzing van de huisarts een harde eis zijn.

En hoe vind je de voor jou beste zorgverzekering?

Die vind je door de verzekeraars op de website te vergelijken. Dit doe je aan de hand van jouw specifieke zorgbehoeften. Vergeet daarbij niet de polisvoorwaarden van de verzekeraars goed door te nemen.

5/5 - (33 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd