Tandimplantaten vergoeding 2024

Een tandimplantaat is in feite niets meer dan een kunstwortel, die is geproduceerd van metaal of van keramisch materiaal. Tandimplantaten plaatsen kan vanaf een leeftijd van 18 jaar. Ook dient er nog voldoende kaakbot aanwezig te zijn wil je een implantaat kunnen plaatsen. Anders is het niet mogelijk een tandimplantaat te plaatsen.

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen

Kosten tandimplantaten kunnen hoog oplopen

De kosten voor tandimplantaten kunnen hoog oplopen.  Gemiddeld genomen kost een tandimplantaat 320 euro. Met alleen de kosten van een implantaat ben je er echter niet.  Zo komen de kosten van röntgenfoto, het plaatsen van de implantaten door de tandarts en eventueel kronen nog eens bij. De tandimplantaten vergoeding 2024 wordt alleen  vanuit de basisvergoeding uitgekeerd bij ernstige ontwikkelings- of groeistoornissen.  De tandimplantaten vergoeding 2024 wordt ook uitgekeerd als sprake is van een kaak zonder tanden.

Tandimplantaten vergoeding 2024 slechts beperkt uit basisverzekering

Om in aanmerking te komen voor de tandimplantaten vergoeding 2024  kun je het beste een aanvullende verzekering afsluiten. De verzekeraars keren in het geval van de tandimplantaten vergoeding 2024 overigens in de meeste gevallen een maximaal bedrag uit. In zeer beperkte gevallen krijg je het gehele bedrag voor tandimplantaten  uitgekeerd. In vrijwel alle gevallen kost het laten plaatsen van tandimplantaten je dus zelf geld.

Check de maximaal uit te keren vergoeding

Reden temeer dus om op deze website de verschillende verzekeraars te vergelijken en te kijken bij welke verzekeraar je de maximale tandimplantaten vergoeding 2024 vergoed krijgt. Check vooral de maximale vergoeding die verzekeraars uitkeren en eventueel aanvullende voorwaarden die de verzekeraars stellen.

Is er een vergoeding voor tandimplantaten vanuit de basisverzekering?

Er is dekking vanuit de basisverzekering, al is die zeer beperkt. In dat geval dient er sprake te zijn van een ernstige ontwikkelings- of groeistoornis.

Kun je wel een aanvullende verzekering afsluiten?

Dat kan prima. Vaak wordt er vanuit de aanvullende verzekering een maximale vergoeding uitgekeerd. Slechts zelden wordt het gehele bedrag voor tandimplantaten uitgekeerd.

Waar let je op bij afsluiten van een verzekering?

Bij een aanvullende verzekering let je vooral op de maximale vergoeding die verzekeraars uitkeren. Op zorgverzekerinq.nl kun je de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken om zo de voor jou beste zorgverzekering te kiezen.

 

4.8/5 - (18 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd