Zorgverzekering voor ouderen

Zorgverzekering ouderen 2022

Als oudere is een passende zorgverzekeringen vinden vaak lastiger. Dit is dan ook de reden dat ouderen bijna nooit overstappen van zorgverzekering. Op deze pagina bespreken wij de voordelen voor ouderen om in 2022 een overstap te maken van zorgverzekering. Veel ouderen denken namelijk dat ze niet worden geaccepteerd door een andere zorgverzekeraar vanwege de leeftijd.

Bovenstaand zie je de premies van 2021. Tip: Schrijf je in voor de Premie Wekker en ontvang als eerste de premies van 2022!

Ouderen zorgverzekering in 2022

Acceptatieplicht: ook voor mij als oudere?

zorgverzekering-voor-ouderenZorgverzekeraars in Nederland zijn verplicht om iedereen, ongeacht leeftijd te accepteren voor de basisverzekering. De acceptatieplicht geldt niet voor de aanvullende pakketten. Bij de vaak uitgebreide modules zijn er vaak voorwaarden aan verbonden en zal de verzekeraar graag meer informatie willen over je situatie. Daarentegen zijn er ook voldoende zorgverzekeraars die verder geen acceptatieprodedure hebben. Met behulp van de vergelijker is het eenvoudig een geschikte zorgverzekering te vinden voor 2022.

Aanvullende zorgverzekering nodig?

Een aanvullende zorgverzekering is vaak gewenst als oudere. Of het ook voor jou nodig is hangt af van je zorgbehoeftes. Veel mensen op leeftijd keizen onnodig voor het meest uitgebreide aanvullende pakket, terwijl dit vaak niet nodig is. Wij raden je dan ook om een overzicht te maken van de gemaakte zorgkosten van het afgelopen jaar, hierdoor krijg je een duidelijk beeld welke vergoedingen eventueel nodig zijn in 2022. Zodra dit is gedaan is het vrij eenvoudig een passende aanvullende verzekering te vinden.

Meest gekozen aanvullende vergoedingen

Gebreken komt vaak met ouderdom. Zo gaan bijvoorbeeld de ogen achteruit maar ook het gehoor. Hierdoor kiezen veel ouderen de volgende vergoedingen bij hun zorgverzekering:

Beste ouderen zorgverzekering vinden

Op Zorgverzekerinq.nl is het eenvoudig om een geschikte zorgverzekering te vinden als oudere voor 2022. Maak hiervoor gebruik van de beste zorgvergelijker 2022 om de polissen met elkaar te vergelijken. Op basis van handige filters aan de linkerkant kun je de vergelijking volledig baseren op jouw persoonlijke situatie. Geschikte zorgverzekering gevonden? Wij verwijzen je door naar de beveiligde omgeving om de ouderen zorgverzekering 2022 af te sluiten.

Vergelijk zorgverzekeringen met elkaar in onze zorgvergelijker. Bereken je premie voor 2022 in enkele minuten en bekijk welke zorgverzekeraar het beste uit de bus komt!

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten