Zorgverzekering voor ouderen

Voor ouderen hebben we de beste zorgverzekering gekozen. Wil je goed verzekerd zijn in 2025? Kies dan de zorgverzekering van Zilveren Kruis (Basis Budget + ) voor € 140,45 per maand. Besparen met een goedkopere zorgverzekering is mogelijk met de verzekering van FBTOvoor € 131,95. Nog een lagere premie? Dan is Menziseen mogelijkheid met een zorgpremie van € 122,75. Meer zorgverzekeringen voor ouderen kan je eenvoudig vergelijken.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Zorgverzekering ouderen 2025

Als oudere is een passende zorgverzekeringen vinden vaak lastiger. Dit is dan ook de reden dat ouderen bijna nooit overstappen van zorgverzekering. Op deze pagina bespreken wij de voordelen voor ouderen om in 2025 een overstap te maken van zorgverzekering. Veel ouderen denken namelijk dat ze niet worden geaccepteerd door een andere zorgverzekeraar vanwege de leeftijd.

Acceptatieplicht: ook voor mij als oudere?

zorgverzekering-voor-ouderenZorgverzekeraars in Nederland zijn verplicht om iedereen, ongeacht leeftijd te accepteren voor de basisverzekering. De acceptatieplicht geldt niet voor de aanvullende pakketten. Bij de vaak uitgebreide modules zijn er vaak voorwaarden aan verbonden en zal de verzekeraar graag meer informatie willen over je situatie. Daarentegen zijn er ook voldoende zorgverzekeraars die verder geen acceptatieprodedure hebben. Met behulp van de vergelijker is het eenvoudig een geschikte zorgverzekering te vinden voor 2025.

Aanvullende zorgverzekering nodig?

Een aanvullende zorgverzekering is vaak gewenst als oudere. Of het ook voor jou nodig is hangt af van je zorgbehoeftes. Veel mensen op leeftijd keizen onnodig voor het meest uitgebreide aanvullende pakket, terwijl dit vaak niet nodig is. Wij raden je dan ook om een overzicht te maken van de gemaakte zorgkosten van het afgelopen jaar, hierdoor krijg je een duidelijk beeld welke vergoedingen eventueel nodig zijn in 2025. Zodra dit is gedaan is het vrij eenvoudig een passende aanvullende verzekering te vinden.

Meest gekozen aanvullende vergoedingen

Gebreken komt vaak met ouderdom. Zo gaan bijvoorbeeld de ogen achteruit maar ook het gehoor. Hierdoor kiezen veel ouderen de volgende vergoedingen bij hun zorgverzekering:

Beste ouderen zorgverzekering vinden

Op Zorgverzekerinq.nl is het eenvoudig om een geschikte zorgverzekering te vinden als oudere voor 2025. Maak hiervoor gebruik van de beste zorgvergelijker 2025 om de polissen met elkaar te vergelijken. Op basis van handige filters aan de linkerkant kun je de vergelijking volledig baseren op jouw persoonlijke situatie. Geschikte zorgverzekering gevonden? Wij verwijzen je door naar de beveiligde omgeving om de ouderen zorgverzekering 2025 af te sluiten.

Vergelijk zorgverzekeringen met elkaar in onze zorgvergelijker. Bereken je premie voor 2025 in enkele minuten en bekijk welke zorgverzekeraar het beste uit de bus komt!

4.6/5 - (50 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar