Zorgverzekering vergelijken 2025

Het is ieder jaar raadzaam om kritisch naar je zorgverzekering te kijken. Heb je bepaalde zorg nodig? Of kan je juist afstand doen van de extra fysiobehandelingen? Dit zijn vragen die ervoor kunnen zorgen dat je aankomend jaar flink kunt besparen op je zorgverzekering. Het vergelijken van zorgverzekeringen is met het juiste stappenplan heel eenvoudig te doen. Afgelopen jaar heeft men tot maximaal €642,- kunnen besparen op de zorgverzekering. Benieuwd hoeveel jij kunt gaan besparen in 2025? Vergelijk je zorgverzekering 2025 dan vanaf 12 november t/m 31 december!

Waarom het verstandig is om ieder jaar te vergelijken

In Nederland stappen jaarlijks miljoenen mensen over van zorgverzekering. Iedereen heeft zijn of haar eigen redenen. De belangrijkste redenen waarom het vergelijken van zorgverzekeringen loont hebben we hieronder voor je opgesomd.

1. Verandering van premie en dekking

Elk jaar worden  de premies van de zorgverzekeringen opnieuw bepaalt. Dit is onder andere afhankelijk van de (gestegen)zorgkosten. De laatste jaren is de zorgpremie sterk gestegen. Het loont daarom des te meer om te vergelijken, de verschillen nemen immers ook toe. In 2023 is de zorgpremie gemiddeld met €10,- per maand gestegen.

Door ieder jaar jouw zorgverzekering te bekijken – en deze te vergelijken met andere zorgverzekeraars – kan je eenvoudig zien of je bij je huidige zorgverzekering nog goed zit. Dit geldt zelfs als je alleen een basisverzekering hebt. Het kan namelijk voorkomen dat je ergens toch voordeliger uit bent, ondanks dat de basisverzekering bij iedere zorgverzekering de zelfde voorwaarden heeft.

2. Je zorg(vraag) verandert

Het is vrij normaal dat je zorgbehoefte het aankomend jaar verschilt van datgeen je dit jaar had. Je kunt denken aan hogere kosten bij de tandarts omdat je een kroon nodig hebt, extra fysiotherapie omdat je een blessure hebt opgelopen bij het sporten of je gaat kosten maken voor medicijnen

Door je zorgverzekering opnieuw te vergelijken, en daarbij rekening te houden met de zorgvraag die je in 2025 verwacht te gaan maken, kan je de zorgverzekering vinden die het beste past bij jouw zorgbehoefte. 

3. De collectiviteitskorting is komen te vervallen op de basisverzekering

Dat collectiviteitskorting eigenlijk  een sigaar uit eigen door is, zal voor niemand als een verrassing komen. Om die reden is deze korting op de basisverzekering dan ook komen te vervallen. Het zelf vergelijken en afsluiten van een zorgverzekering is daarom extra interessant geworden vanaf 2023.

4. Het is gratis en kan veel geld opleveren

Het vergelijken van je huidige verzekering is binnen enkele minuten gedaan. Daarnaast is het nog gratis ook. Het levert je al gauw enkele tientjes per jaar op. Als je blijft zitten, dan accepteer je de nieuwe polisvoorwaarden van je huidige verzekering. Je gaat daarbij ook akkoord met de nieuwe premie. Wil je dat wel? Vergeet daarom niet om eerst een vergelijking te maken.

4.5/5 - (42 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar