Zorgverzekering vergelijken 2021

Wil jij de zorgverzekering vergelijken voor 2021? Bij ons vergelijk je onafhankelijk en snel de zorgverzekeringen met elkaar en vind je de beste zorgverzekering in jouw persoonlijke situatie. Met behulp van uitgebreide filters is het een kwestie van enkele minuten om een geschikte zorgverzekering te vinden voor 2021. Het zorgverzekering vergelijken kan ieder jaar ongeveer zeven weken, en de meeste consumenten kunnen behoorlijk besparen op hun maandelijkse zorgpremie. Benieuwd wat overstappen jou gaat opleveren? Regel het direct via Zorgverzekerinq.nl.

  Check hier de goedkoopste zorgverzekering 2021 of bekijk de beste zorgverzekering.

Hoe werkt het zorgverzekering vergelijken?

Door de enormge prijsverschillen is het verstandig om ieder jaar opnieuw je zorgverzekering te vergelijken. Maar hoe werkt het? Met behulp van onze zorgvergelijker kun jij op een duidelijke manier zorgverzekeringen vergelijken met behulp van je persoonlijke gegevens. Door de handige filters (linkerkant) kun jij precies aangeven waar je nieuwe zorgverzekering aan moet voldoen. In 2021 heb je opnieuw ruim de tijd om te bepalen of jij gaat overstappen van zorgverzekering want in de meeste gevallen loont het.

Waarom zorgverzekering vergelijken?

Natura-of een restitutiepolis?

De belangrijkste afweging bij het vinden en vergelijken van je zorgverzekering in 2021 is of je een vrije zorgkeuze wenst. Door te kiezen voor een restitutie zorgverzekering mag je namelijk volledig zelf bepalen naar welke zorgaanbieder je gaat voor een behandeling. Met een naturapolis ben je namelijk alleen verzekerd voor gecontracteerde zorg. Zorgverzekeraars maken ieder jaar prijsafspraken met zorgverleners en alleen bij hen krijg je een volledige vergoeding voor de gemaakte zorgkosten.

Aanvullende zorgverzekering vergelijken

Het eerste wat je zou moeten doen is tijdens het zorgverzekering vergelijken is het vinden van de jusite basispakket. Vervolgens kan je aan de slag gaan om een geschikte aanvullende module te vinden die de jusite vergoedingen heeft. Aanvullende vergoedingen zijn voor onder andere: fysiotherapie, alternatieve zorg, tandarts en orthodontie.

Huidige zorgverzekering vergelijken

geef in de vergelijker aan welke zorgverzekeraar je op dit moment hebt. Door dit in te vullen ga je direct de vergelijking starten en zie je de verschillen tussen je huidige polis en het aanbod van 2021. Wij raden onze bezoekers altijd aan om hun huidige zorgverzekering te vergelijken. Het is natuurlijk mogelijk dat een andere zorgverzekeraar een beter aanbod heeft.

Wat dekt de basis zorgverzekering?

Het is in Nederland verplicht om vanaf je 18e een basisverzekering te hebben. Maar wat dekt de basipolis eigenlijk in 2021? En welke vergoedingen zijn alleen verkrijgbaar via een aanvullende verzekering? In het overzicht hieronder zie je de verschillen:

Bepaal je eigen risico

Het eigen risico is in 2021 opnieuw 385 euro. Dit is een bedrag die jij gaat betalen wanneer er zorgkosten gemaakt worden. Het eigen risico geldt alleen voor zorg die wordt vergoed vanuit het basispakket. Door het eigen risico vrijwillig te verhogen ga jij een korting krijgen op de zorgpremie, soms wel enkele tientallen euro’s. Bedenk daarom of er bepaalde zorgkosten gemaakt moeten gaan worden in 2021. Let wel op dat wanneer er kosten gemaakt worden, en je hebt het bedrag verhoogd je een groter gedeelte van de rekening zelf zou moeten betalen. In de zorgvergelijker kun jij het bedrag verhogen in stappen van honderd euro.

Het verhogen van het eigen risico is niet altijd slim om te doen. Je gaat namelijk meer zelf betalen voor de gemaakte zorgkosten, ook wanneer deze onverwachts zijn!

Zorgkeuze

Er zijn verschillende (4) basisverzekeringen waar je uit kunt kiezen. Het voornaamste verschil zit in de keuze vrijheid die je krijgt. Wanneer jij bijvoorbeeld zelf wilt bepalen naar welke zorgaanbieder je gaat in 2021 voor een behandeling zou het kunnen zijn dat een restitutiepolis voor jou als beste uit de bus komt. Met deze soort basisverzekering mag jij volledig zelf bepalen en heb je een volledige vrije zorgkeuze.

Voordat je een andere zorgverzekering afsluiten gaat is het verstandig om te checken met welke zorgaanbieders je zorgverzekeraar prijsafspraken heeft gemaakt. Zo zou een naturapolis wellicht ook een goede optie zijn. Geeft tijdens het zorgverzekering vergelijken of je een gedeeltelijke of vrije zorgkeuze wilt voor het aankomende jaar.

Vrijblijvend de zorgverzekering vergelijken? Bezoek de zorgvergelijker 2021
image_print