Zorgpremie 2021 vergelijken

Zorgpremie 2021 vergelijken

Zorgpremie 2021 vergelijken? Wij helpen je graag verder tijdens je zoektocht naar een passende zorgverzekering voor het aankomend jaar. Vul je persoonlijke gegevens in samen met je wensen en je kunt direct de zorgpremie vergelijken. Vanaf midden november tot eind december kun jij zorgverzekeringen vergelijken en overstappen. Op deze pagina bekijk je direct het complete zorgpremie 2021 overzicht met de meest actuele premies.

Zorgpremie overzicht 2021

Het onderstaand tabel geeft je direct een duidelijk overzicht van de beschikbare zorgpremies voor 2021. Naast de reguliere zorgverzekeringen met een minimale eigen risico hebben wij ook de berekening gemaakt met een verhoogd eigen risico. Wanneer je op bekijken klikt verwijzen wij je door naar de verzekeraar om je je persoonlijke premie te berekenen.

Zorgpremie vergelijken 2021

Grote kans dat je zorgpremie in 2021 duurder zal worden, daarom is het zorgpremie vergelijken natuurlijk belangrijk. Om erachter te komen welke zorgverzekeraar een passende polis heeft, met een betaalbare zorgpremie is verstandig om te gaan vergelijken. In Nederland kennen we heel veel verschillende zorgverzekering aanbieders en als je de commercials mag geloven zijn ze allemaal het beste voor jou. Maar hoe moet ik nou mijn zorgpremie vergelijken? En wat zijn de belangrijkste stappen?

  • Stap 1 – Kies je type-basisverzekering
  • Stap 2 – Bepaal de hoogte van het eigen risico
  • Stap 3 – Welke aanvullende vergoedingen?
  • Stap 4 – Zorgpremie vergelijken
  • Stap 5 – Overstappen en aanvragen

Zorgpremie basisverzekering 2021

Niet de zorgverzekreaar maar de overheid bepaalt ieder jaar de inhoud van de basisverzekering. Er verdwijnen een aantal vergoedingen maar ook worden er jaarlijks nieuwe dekkingen toevoegd aan het basispakket. De basispolis is dus gelijk bij iedere zorgverzekeraar! Het verschilt zit in de vergoedingen waar je de behandeling gaat nemen (keuze vrijheid).

Als eerste is het belangrijk om te bepalen welke type basis zorgverzekering voor jou het meest gunstig is. hecht je veel aan een volledige keuze vrijheid? Dan is de restitutieverzekering waarschijnlijk dan de jusite optie. In 2021 zijn er de volgende type basisverzekeringen verkrijgbaar:

  • Budgetpolis – Goedkoopste zorgverzekeringen (interpolis) met een zeer beperkte vrije keuze zorgverleners;
  • Naturapolis – Ruimere keuze zorgverleners, en vergoedingen tot 80% voor niet gecontracteerde zorg;
  • Combinatiepolis – Combinatie zorgverzekering tussen de restitutie- en naturaverzekeringen;
  • Restitutiepolis – Volledige vergoeding bij gecontracteerde- en niet gecontracteerde zorgaanbieders.

Zorgverzekering 2021

Lees de laatste wijzigingen, nieuws en updates over de zorgverzekering 2021 op onze website. Blijf op de hoogte van de laatste veranderingen.

Zorgvergelijker 2021

Vergelijk zorgverzekeringen met behulp van onze zorgvergelijker 2021. Bereken je premie voor 2021 volledig onafhankelijk en gebasseerd op jouw situatie.

Goedkoopste zorgverzekering

Verwacht jij weining tot geen zorgkosten in 2021? Mischien is de goedkoopste zorgverzekering voor jou het beste.

Alternatieve geneeswijzen

Een vergoeding voor alternatieve zorg komt alleen via een aanvullende verzekering. Wij hebben de mogelijkheden voor 2021 voor je uitgezocht.

Tandartsverzekering 2021

Tandheelkundige zorg in 2021 valt buiten het basispakket. Bekijk ons tandartsverzekering overzicht en bekijk de verschillen per zorgverzekeraar.

Fysiotherapie

Fysiotherapie in 2021 nodig? Dan ga je de eerste 21 behandelingen zelf moeten betalen. Bekijk op onze site de beste fysiotherapie zorgverzekeringen.

Aanvullende zorgverzekering premie

Niet alle zorg valt binnen de dekking van het basispakket in 2021. Behandelingen bij een fysiotherapeut of het gebruik maken van alternatieve zorg is in de meeste gevallen voor eigen rekening. Om niet deze kosten zelf te moeten betalen in 2021 kan je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je gaat dan een extra maandelijkse zorgpremie 2021 betalen bovenop de premie voor de basis zorgverzekering.

Alle zorgverzekeraars hebben verschillende aanvullende pakketten in het assortiment. Een ander belangrijk punt om in je achterhoofd te houden is de verzekeraars hun eigen voorwaarden hanteren voor de vergoedingen. Waar de basispolis gelijk is qua dekking is dat niet het geval voor de aanvullende polissen.

Welke zorgverzekering vergoeding heb jij nodig? Om antwoord te geven op deze vraag zou je het beste terug kunnen kijken naar het afgelopen jaar. Noteer welke kosten je gemaakt hebt en of deze behandelingen terug zullen komen in 2021. Door zelf eerst goed in te schatten welke zorgbehoeften je hebt is het een stuk eenvoudiger om een geschikte zorgverzekering met een betaalbare zorgpremie 2021 te vinden.

Wat is zorgpremie 2021?

Zorgpremie is het bedrag dat je betaalt aan de verzekeraar voor je zorgverzekering. De meeste Nederlanders betalen de zorgpremie maandelijks, toch is het ook mogelijk om de premie jaarlijks te betalen. Iedereen die woont in Nederland en 18 jaar of ouder is is wettelijk verplicht om zorgpremie te betalen, dit omdat de basisverzekering verplicht is om te hebben vanaf deze leeftijd.

Zorgpremie 2021 omhoog

De zorgpremie wordt elk jaar opnieuw berekend door de zorgverzekeraars. Ieder jaar verschilt de hoogte van je zorgpremie voor je zorgpolis, ook wanneer je niet gaat overstappen. Zorgverzekeraars hebben tot uiterlijk 12 november de tijd om met hun premies naar buiten te komen voor het nieuwe jaar (2021). Ieder jaar is zorgverzekeraar DSW als eerste die hun premies bekend maken.

Experts zeggen dat de zorgpremie 2021 opnieuw gaat stijgen met ongeveer € 3,- per maand. Dit zou een goede reden kunnen zijn om de zorgpremie 2021 vergelijken op onze website.