Zorgpremie vergelijken 2024

Zorgpremie 2024 vergelijken

Zorgpremie 2024 vergelijken? Wij helpen je graag verder tijdens je zoektocht naar een passende zorgverzekering voor het aankomend jaar. Vul je persoonlijke gegevens in samen met je wensen en je kunt direct de zorgpremie vergelijken. Vanaf midden november tot eind december kun jij zorgverzekeringen vergelijken en overstappen. Op deze pagina bekijk je direct het complete zorgpremie 2024 overzicht met de meest actuele premies.

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen

Zorgpremie overzicht 2024

Het premie 2024 overzicht bekijk je direct en duidelijk de beschikbare zorgpremies voor 2024 per verzekeraar. Naast de reguliere zorgverzekeringen met een minimale eigen risico hebben wij ook de berekening gemaakt met een verhoogd eigen risico. Wanneer je op bekijken klikt verwijzen wij je door naar de verzekeraar om je je persoonlijke premie te berekenen.

Vergelijk nu je zorgpremie voor 2024

Grote kans dat je zorgpremie in 2024 duurder zal worden, daarom is het zorgpremie vergelijken natuurlijk belangrijk. Om erachter te komen welke zorgverzekeraar een passende polis heeft, met een betaalbare zorgpremie is verstandig om te gaan vergelijken. In Nederland kennen we heel veel verschillende zorgverzekering aanbieders en als je de commercials mag geloven zijn ze allemaal het beste voor jou. Maar hoe moet ik nou mijn zorgpremie vergelijken? En wat zijn de belangrijkste stappen?

 • Kies je type-basisverzekering
 • Bepaal de hoogte van het eigen risico
 • Welke aanvullende vergoedingen?
 • Zorgpremie vergelijken
 • Overstappen en aanvragen

Basisverzekering premie 2024

Niet de zorgverzekeraar maar de overheid bepaalt ieder jaar de inhoud van de basisverzekering. Er verdwijnen een aantal vergoedingen maar ook worden er jaarlijks nieuwe dekkingen toevoegd aan het basispakket. De basispolis is dus gelijk bij iedere zorgverzekeraar! Het verschilt zit in de vergoedingen waar je de behandeling gaat nemen (keuze vrijheid). Als eerste is het belangrijk om te bepalen welke type basis zorgverzekering voor jou het meest gunstig is. hecht je veel aan een volledige keuze vrijheid? Dan is de restitutieverzekering waarschijnlijk dan de jusite optie. In 2024 zijn er de volgende type basisverzekeringen verkrijgbaar:

 • Budgetpolis – Goedkoopste zorgverzekeringen (interpolis) met een zeer beperkte vrije keuze zorgverleners;
 • Naturapolis – Ruimere keuze zorgverleners, en vergoedingen tot 80% voor niet gecontracteerde zorg;
 • Combinatiepolis – Combinatie zorgverzekering tussen de restitutie- en naturaverzekeringen;
 • Restitutiepolis – Volledige vergoeding bij gecontracteerde- en niet gecontracteerde zorgaanbieders.

Zorgpremie 2024 gaat omhoog

De zorgpremie wordt elk jaar opnieuw berekend door de zorgverzekeraars. Ieder jaar verschilt de hoogte van je zorgpremie voor je zorgpolis, ook wanneer je niet gaat overstappen. Zorgverzekeraars hebben tot uiterlijk 12 november de tijd om met hun premies naar buiten te komen voor het nieuwe jaar (2024). Ieder jaar is zorgverzekeraar DSW als eerste die hun premies bekend maken. Experts zeggen dat de zorgpremie 2024 opnieuw gaat stijgen met ongeveer € 3,- per maand. Dit zou een goede reden kunnen zijn om de zorgpremie 2024 vergelijken op onze website.

Wat is zorgpremie?

Zorgpremie is het bedrag dat je betaalt aan de verzekeraar voor je zorgverzekering. De meeste Nederlanders betalen de zorgpremie maandelijks, toch is het ook mogelijk om de premie jaarlijks te betalen. Iedereen die woont in Nederland en 18 jaar of ouder is is wettelijk verplicht om zorgpremie te betalen, dit omdat de basisverzekering verplicht is om te hebben vanaf deze leeftijd.

Premie aanvullende zorgverzekering

Niet alle zorg valt binnen de dekking van het basispakket in 2024. Behandelingen bij een fysiotherapeut of het gebruik maken van alternatieve zorg is in de meeste gevallen voor eigen rekening. Om niet deze kosten zelf te moeten betalen in 2024 kan je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je gaat dan een extra maandelijkse zorgpremie 2024 betalen bovenop de premie voor de basis zorgverzekering. Alle zorgverzekeraars hebben verschillende aanvullende pakketten in het assortiment. Een ander belangrijk punt om in je achterhoofd te houden is de verzekeraars hun eigen voorwaarden hanteren voor de vergoedingen. Waar de basispolis gelijk is qua dekking is dat niet het geval voor de aanvullende polissen. Welke zorgverzekering vergoeding heb jij nodig? Om antwoord te geven op deze vraag zou je het beste terug kunnen kijken naar het afgelopen jaar. Noteer welke kosten je gemaakt hebt en of deze behandelingen terug zullen komen in 2024. Door zelf eerst goed in te schatten welke zorgbehoeften je hebt is het een stuk eenvoudiger om een geschikte zorgverzekering met een betaalbare zorgpremie 2024 te vinden.Bekijk altijd de polisvoorwaarden op de website van de zorgverzekeraar. Hierin staat precies beschreven wat de voorwaarden zijn voor aanvullende vergoedingen.

4.7/5 - (131 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
 • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
 • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
 • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd