Zorgverzekering van CZ

CZ zorgverzekering 2022

CZ heeft de zorgverzekering in 2022 opnieuw in drie varianten. Zo is er natuurlijk genoeg keuze voor iedere consument bij zorgverzekeraar CZ. Maar waarom moet ik juist wel of niet een zorgverzekering afsluiten bij de verzekeraar? Wij helpen je op deze pagina in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn in 2022, en tegen welke prijs. Zo maken wij het jou een stuk eenvoudiger om te bepalen of de CZ zorgverzekering 2022 het beste bij jou past.

Zorgverzekering van CZ 2022

CZ zorgverzekering [sc name=Een basisverzekering is verplicht om te hebben vanaf je 18e verjaardag. Deze zorgverzekering geeft je namelijk recht op medisch noodzakelijke zorg in binnen- en buitenland. Denk bijvoorbeeld aan de zorg van een huisarts, ziekenhuis en apotheek. Het basispakket is gelijk bij iedere verzekeraar, het verschil zit in de vrije zorgkeuze. Er zijn verschillende soorten basisverzekeringen verkrijgbaar in Nederland. Naast de enorme premie verschillen zit er ook veel verschil in de vrije keuze zorgaanbieders.

Wat is een naturapolis?

Zorgverzekeraar CZ biedt haar basis zorgverzekering aan in twee varianten. De ZorgBewustPolis en de Zorg-op-maatpolis zijn in 2022 naturaverzekeringen. Maar wat is een naturapolis? In het kort gaat dat betekenen dat je alleen bij aangesloten zorgverleners een volledige vergoeding gaat ontvangen. CZ maakt ieder jaar prijsafspraken met bepaalde zorgaanbieders. Is je zorgverlener niet gecontracteerd? Dan ga je zelf een gedeelte van de kosten meebetalen.

Wat is een restitutiepolis?

Als jij zelf wilt kunnen bepalen naar welke zorgbehandelaar je gaat in 2022, dan is de restitutiepolis misschien de juiste zorgpolis voor jou. De zorgverzekering ZorgKeuzePolis van CZ geeft je een volledige vrije zorgkeuze aankomend jaar. Let wel op dat je in sommige gevallen eerst zelf de nota moet voldoen, via een declaratie krijg je dan de gemaakte kosten teruggestort.

Aanvullende zorgverzekering CZ 2022

Wanneer jij een aanvullende zorgverzekering nodig hebt, dan ben je bij CZ aan het juiste adres. Met maar liefst zeven aanvullende modules is de keuze reuze te noemen. Je kunt je verzekeren voor onder andere fysiotherapie, alternatieve zorg en tandarts. Helaas worden ook in 2022 bepaalde zorgvormen nog niet vergoed vanuit het basispakket, je hebt dan de volgende twee mogelijkheden:

  1. Ik betaal zelf de gemaakte zorgkosten
  2. Vergoeding via een aanvullende verzekering

Wat je persoonlijke situatie ook is, een aanvullende verzekering kan goed van pas komen. Met name wanneer je behandelingen niet verwacht is het goed om extra dekking te hebben via de aanvullende polis. Onverwachts extra kosten moeten maken is natuurlijk wat je hiermee gaat voorkomen.

Tandartsverzekering CZ zorgverzekeraar

Met een tandartsverzekering krijg je vergoedingen voor de behandelingen van een tandarts. Deze kosten worden in 2022 niet vergoedt vanuit de basispolis. Jongeren tot 18 jaar hebben overigens wel gewoon recht op een vergoeding voor tandheelkundige zorg vanuit de basis zorgverzekering.

Overstappen naar zorgverzekeraar CZ

Niet zeker of de CZ zorgverzekering 2022 voor jou de beste is? Neem de tijd en gebruik de vergelijker van Zorgverzekerinq.nl. Onafhankelijk kun jij de zorgverzekering vergelijken voor 2022. Met behulp van handige filters is het zoeken naar een geschikte polis een stuk eenvoudiger gemaakt. Of je nou een uitgebreide zorgverzekering wilt hebben met extra vergoedingen of juist gewoon de goedkoospte zorgverzekering wilt hebben. De meeste mensen berekenen hun zorgpremie binnen enkele minuten, voor het aanvragen of het zorgverzekering afsluiten verwijzen wij je door naar de verzekeraar.

Vergelijk de CZ zorgverzekeringen met behulp van onze zorgvergelijker. Bereken je premie voor 2022 en bekijk welke verzekeraar het beste bij jou past.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 70 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 536,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd