Goedkoopste zorgverzekering 2025

De goedkoopste zorgverzekering van 2025 is Univé & United Consumers met een premie van € 107,45 p/m bij 885,- eigen risico. Ben je opzoek naar een andere goedkope zorgverzekering?  Dan is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Kijk daarom niet alleen naar een zorgverzekering met een lage premie, maar ook naar je eigen zorgbehoeftes. In 2025 zijn er meerdere zorgverzekeraars die de goedkoopste zorgverzekering aanbieden, denk bijvoorbeeld aan VinkVink, FBTO en Just.

Hoe vind ik de goedkoopste zorgverzekering?

Er zijn verschillende mogelijkheden tijdens je zoektocht naar de goedkoopste zorgverzekering in jouw situatie. Wij hebben de meest gekozen zorgverzekeraars voor je op een rijtje gezet met een lage zorgpremie. Je kunt de details van desbetreffende goedkope zorgverzekering kijken door te klikken op bekijken. Wij verwijzen je dan door naar de website van de zorgverzekeraar om je persoonlijke premie te berekenen en om de goedkoopste zorgverzekering aan te vragen!

  • Vul je geboortedatum in
  • Kies je eigen risico en zorgkeuze
  • Voeg aanvullende vergoedingen toe
  • Vergelijk op prijs, dekking en beoordelingen
  • Vind de goedkoopste zorgverzekering!

Wat is de goedkoopste zorgverzekering in 2025?

De goedkoopste zorgverzekering is zowel van Univé als van United Consumers. Met deze basisverzekeringen betaal je de laagste zorgpremie in 2025 met een verhoogd eigen risico. Heb jij de mogelijkheid om de premie in 1 keer te betalen? Dan krijg je hier nog een extra korting voor. Echter is het voor iedereen verschillend welke zorgverzekering het goedkoopste is in 2025. Kijk niet alleen naar de hoogte van de premies, het is namelijk veel belangrijker om eerst te kijken naar je eigen zorgbehoeftes. Zo is het ook slim om te kijken naar goedkoopste zorgverzekering voor orthodontie, fysiotherapie, gehoorapparaat, tandartsverzekering, brillen & lenzen en ooglaseren.

Goedkoopste basisverzekering 2025

Vier verschillende type basisverzekeringen zijn er verkrijgbaar in 2025. Over het algemeen is de budgetpolis de goedkoopste zorgverzekering die je kunt afsluiten. Het gaat dan ook om een zogenaamde internetverzekering. Een restitutiepolis is in de praktijk vaak het duurste, en geeft je een volledige vrije zorgkeuze. Verder zijn er nog de naturapolis en de combinatiepolis. Het grootste verschil tussen de zorgverzekeringen is de vrijheid die je hebt om te kiezen naar welke zorgverlener je gaat voor een behandeling. Wanneer er geen prijsafspraken zijn gemaakt krijg je een beperkte vergoeding.Lees hier alles over de studenten zorgverzekering van 2025!

Goedkope zorgverzekering via het eigen risico

Hoe hoger het eigen risico hoe goedkoper je zorgverzekering. Let wel op dat het niet voor iedereen is weggelegd om het eigen risico vrijwillig te verhogen. Zodra jij zorgkosten gaat maken die vallen onder de dekking van het basispakket ga je zelf een gedeelte meebetalen. Stel je hebt het eigen risico op het maximale staan (885 euro) en je maakt bepaalde zorgkosten dan zal je zelf meebetalen aan de kosten tot het volledige eigen risico op is. Zodra het eigen risico is verbruikt gaat de zorgverzekeraar over tot het vergoeden.

Zorgverzekering goedkoop

Ondanks dat je een zorgverzekering goedkoop wenst is het natuurlijk ook belangrijk om op een aantal andere zaken te letten. Zo is het als eerste belangrijk om even goed naar je eigen situatie te kijken. Welke Friesland vergoedingen zijn gewenst? Welke zorgkosten maak ik überhaupt in een jaar? Zet je wensen bijvoorbeeld op papier om een duidelijk beeld te krijgen van je zorgbehoeften. Zodra je weet welke behandelingen je nodig zal zijn in 2025, is het een stuk eenvoudiger een geschikte (goedkoop) zorgverzekering te vinden voor 2025.

Zelf betalen goedkoper dan aanvullend verzekeren?

Soms het is goedkoper om de zorgkosten zelf te betalen dan een aanvullende zorgverzekering. Voor het aanvullend verzekeren betaal je een maandelijkse premie voor vergoedingen die je Misschien niet eens nodig hebt. Om te berekenen of het goedkoper is om deze kosten zelf te betalen zou je vooral moeten terug kijken naar het afgelopen jaar. Welke zorgkosten heb jij gemaakt? En denk je dat deze terugkomen in 2025? Een andere mogelijkheid is om met je zorgverlener te spreken over de verwachte behandelingen en kosten.

Goedkoopste in mijn situatie

De hamvraag blijft natuurlijk hoe je de goedkoopste zorgverzekering 2025 kunt vinden. Voor iedereen is er een andere goedkope zorgverzekering te vinden. Daarmee willen wij zeggen dat er niet specifiek 1 goedkoopste zorgverzekering is in 2025 die past bij iedereen. Het zorgverzekering vergelijken is belangrijk, met behulp van de filters vergelijk je namelijk volledig op basis van jouw persoonlijke situatie en zorgbehoeften. Zodra je alle gegevens en wensen hebt ingevuld krijg je een overzicht te zien waar je meteen de goedkoopste zorgverzekering bovenaan ziet staan. Het overstappen en afsluiten van je nieuwe polis doe je vervolgens op de site van de verzekeraar.

4.7/5 - (208 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar