de-studenten-zorgverzekering-van-2020

Studenten zorgverzekering 2020

Zoek jij de beste studenten zorgverzekering 2020? Lees hier alles over de zorgverzekering voor studenten. Waat moet je op letten als jij als student een nieuwe zorgverzekering wilt afsluiten? En welke soort zorgverzekering is het meest geschikt? Op deze en andere vragen geven wij hier het antwoord. Wij helpen je graag verder in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn voor de studenten zorgverzekeringen. Het is natuurlijk niet eenvoudig om te bepalen of jij uberhaut wilt overstappen en of jou dit wel een besparing zal opleveren.

De meeste studenten en jongeren willen een zorgverzekering met een lage premie. Je maakt weinig tot geen zorgkosten en het leven is als student al duur genoeg. Met onze TOP 5 studenten zorgverzekeringen voor 2020 kun jij eenvoudig bekijken wat de voor- en nadelen per verzekeraar is. Ten slotte leggen wij je hier uit waar je precies op moet letten tijdens het zorgverzekering vergelijken.

zorgverzekeraar-de-friesland-aanvullende-zorgverzekeringen-2020

De studenten zorgverzekering van Friesland

De verzekeraar wordt ieder jaar populairder als we kijken naar onze bezoekers. Met name bij studenten is de Friesland zorgverzekering een veel gemaakte keuze. Er zijn drie basisverzekering verkrijgbaar bij de zorgmaatschappij, samen met een flink aantal aanvullende modules. Ongeacht je zorgkeuze die jij zoekt, de Friesland heeft het. Bereken direct je premie op de website van de verzekeraar.

Meer informatie
aanvullende-verzekering-van-hema-in-2020

De verzekering van HEMA

Uiteraard mag HEMA ook niet missen in onze TOP 5 studenten zorgverzekeringen voor 2020. Wanneer jij graag duidelijk wilt hebben en een zorgverzekeraar die overzichtelijk is, kun jij best kiezen voor HEMA. Een enkele basis zorgverzekeringen samen met drie aanvullende verzekeringen. Met name doordat de zorgverzekeraar zo duidelijk spreekt over haar (student) zorgverzekeringen is de zorgmaatschappij popilair bij de studenten.

Meer informatie
de-ohra-aanvullende-verzekeringen-van-2020

OHRA zorgverzekeringen

Bij OHRA kun jij een natura- en een restitutie verzekering afsluiten. Twee basisverzekering met een prima dekking voor het aankomende jaar. In 2020 wil jij als student natuurlijk geen onverwachte kosten krijgen en dit kun jij voorkomen door een aanvullende module toe te voegen aan je basispakket. Wij verwijzen je door naar OHRA om je premie te berekenen zodat jij kunt bepalen of jij als student de OHRA zorgverzekering wilt afsluiten.

Meer informatie
zorgverzekering-fbto-2020

FBTO zorgverzekering

De zorgverzekeraar heeft ook twee verzekeringen. Als student wil je een goedkope zorgverzekering en dat is zeker mogelijk bij FBTO. De goedkoopste zorgverzekering voor studenten is de FBTO natura verzekering. Je krijgt een volledige vergoeding bij aangesloten zorgaanbieders, en maximal 75% vergoed bij niet gecontracteerde zorgverleners.

Meer informatie
zorgverzekering-besured-2020

Student verzekering Besured

Zorgverzekeraar Besured heeft een zorgverzekering voor jongeren, studenten en young professionals. Uiteraard is iedereen welkom maar de zorgmaatschappij legt de focus vooral op jongeren. Ongeveer 145.000 mensen hebben een zorgverzekering bij Besured. Benieuwd hoeveel premie jij gaat betalen? Bereken direct je premie door te klikken op meer informatie.

Meer informatie

Verschillende soorten studenten verzekeringen

De meeste studenten maken weinig tot geen zorgkosten. Hierom kiezen vaak jongeren/studenten voor een goedkope zorgverzekering. Maar welke type studenten zorgverzekeringen zij er eigenlijk verkrijgbaar? Je kunt kiezen uit de volgende type verzekeringen:

De goedkoopste studenten zorgverzekering is bijna altijd een beperkte zorgverzekering. Zo kun jij alleen naar een geselcteerd aantal zorgverleners terecht zonder hiervoor te moeten betalen. Ga jij in dat geval naar een niet gecontracteerde zorgaanbieder? Dan ga je dus zelf een gedeelte van de rekening betalen. Iets meer keuze qua zorgverleners krijg je met een natura verzekering. De meeste zorgverzekeraars in Nederland hebben een naturapolis in het assortiment. Will jij liever alles zelf kunnen betalen? Dan is de restitutie verzekering wellicht de beste studenten zorgverzekering voor jou. Over het algemeen is deze type zorgverzekering de duurste polis die je kunt afsluiten.

De studenten zorgverzekering en het eigen risico

De basisverzekering (studenten) komt altijd met een eigen risico. Dit bedrag ga je betalen wanneer er kosten gemaakt worden waar het eigen risico onder valt. Op deze manier wilt de overheid de mensen bewuster maken van de zorgkosten. Wanneer je dus geen kosten maakt ga je ook geen eigen risico betalen. Het is mogelijk om dit bedrag vrijwillig te verhogen in stappen van 100 euro. Door dit te doen ga jij de studenten zorgverzekering goedkoper maken, de verzekeraar geeft je namelijk een korting. Onthoud wel dat wanneer er onverwachte kosten gemaakt moeten worden jij zelf een groter deel van de rekening moet betalen. Alle korting is als student natuurlijk wekom, maar vergeet niet dat het duurder kan uitvallen.

Student zorgverzekering

De student zorgverzekering kenmerkt zicht met een aantal punten. Naast de goedkope zorgpremie dien je ook alle zaken online te regelen met de zorgverzekeraar. Alle zorgmaatschappijen hebben wel een handige app die te downloaden is in de store. Eenvoudig declareren en je geld terugvragen is dus zo geregeld.

De zorgverzekering voor studenten aanvullend kenmerkt zich ook voor aanvullende vergoeidngen die vaak gebruik worden door jongeren en studenten. Denk bijvoorbeeld aan anticonceptie en een prima buitenlanddekking voor je stage in het buitenland. Een student zorgverzekering in 2020 is makkelijk te vinden en te vergelijken met de vergelijker hierboven.

Zorgtoeslag voor studenten

Heb jij recht op zorgtoeslag? De kosten van een student zorgverzekering zijn niet altijd even gewenst en goedkoop naturlijk, maar je kunt zorgtoeslag aanvragen. De Rijksoverheid geeft een bijdrage voor je studenten zorgverzekering. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Je mag niet meer als € 28.720,- per jaar verdienen, in bezig zijn van een Nederlandse nationalieit of een verblijfsverguning. Vanzelfsprekend dien je ook een Nederlandse zorgverzekering te hebben. Bij onze partner Zorgtoeslag.nl kun jij precies berekenen hoeveel je kunt krijgen in 2020.