Natura zorgverzekering 2025

Naturapolis 2025

Naturapolis is een type basisverzekering waarbij de verzekeraar de zorgkosten betaalt. Dit is van toepassing wanneer je naar een zorgverlener gaat die een contract heeft met de zorgverzekeraar. Met de natura zorgverzekering heb je in 2025 dus een beperkte vrije zorgkeuze. Check hier alles wat je moet weten over de naturapolissen van 2025 en welke andere basisverzekeringen er verkrijgbaar zijn.

Naturapolis of restitutie

Veel mensen vragen zich of: naturapolis of restitutie? In 2025 zijn beide soorten zorgverzekeringen weer verkrijgbaar. Er zijn voor beide polissen zowel voor- als nadelen te noemen. Het is belangrijk om te weten dat de restitutiepolis vaak de duurste zorgverzekering die je kunt afsluiten. In ruil mag jij zelf je zorgverlener bepalen, ongeacht of er prijsafspraken zijn gemaakt. Met de natura verzekering krijg je alleen een volledige vergoeding bij aangesloten-zorgaanbieders. Bedenk daarom goed of je een beperkte- of jusite een volledige vrije zorgkeuze wenst voor 2025.

Tot wanneer kan ik overstappen?

Vanaf 12 november is het mogelijk om je zorgpolis te vergelijken. De zorgverzekeraars hebben namelijk de tijd tot deze datum om hun zorgpremie bekend te maken. Op Zorgverzekerinq.nl kun je ook vanaf deze datum aan de slag met het vergelijken van de verschillende ziektekostenverzekeringen. Als jij je ziektekostenverzekering zelf gaat opzeggen, heb je de mogelijkheid tot 31 januari 2025 een andere zorgverzekering te kiezen. Doe je dit niet? Dan is het zorgverzekering overstappen mogelijk tot uiterlijk 31 december.

Verschillende soorten basisverzekering 2025

Er zijn verschillende soorten basisverzekeringen verkrijgbaar. Ondanks dat de inhoud hetzelfde is bij iedere verzekeraar zijn er toch een aantal verschillen. Je kunt kiezen in 2025 uit: budgetpolis, naturapolis, restitutieverzekering en de combinatiepolis. Het is overigens ook nog gewoon mogelijk om via je werkgever een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Afgelopen jaar kreeg je nog maximaal 5% collectiviteitskorting. Check daarom goed welke type basisverzekering het beste bij jou past.De inhoud van de basisverzekering is gelijk bij iedere zorgverzekeraar.

Veelgestelde vragen Naturapolis 2025

Wat is een naturapolis?

De natura polis is een type basisverzekering waarbij je zorg in natura ontvangt. De kosten worden direct betaald door de zorgverzekeraar. Een volledige vergoeding ontvang je overigens alleen bij aangesloten-zorgaanbieders.

Welke zorgpolissen zijn er?

Er zijn in Nederland vier verschillende soorten zorgpolissen: budgetpolis, naturapolis, combinatiepolis en de restitutie zorgverzekering. Al deze soorten basisverzekeringen geven je dezelfde dekking. Het verschil zit hem in de vrije zorgkeuze zorgaanbieders.

Wat is een beperkte zorgkeuze?

Met de naturapolis kun je niet terecht bij iedere zorgverlener en volledige vergoeding krijgen. Wanneer je zorgaanbieder geen prijsafspraken heeft gemaakt met de verzekeraar, ontvang je vaak een vergoeding tussen de 70- en 80% van de kosten. De overige gedeelte zijn dus voor eigen rekening. Kijk daarom altijd goed welke zorgverleners een contract hebben.

Wat is in Nederland een voordelige naturaverzekering?

Er zijn in Nederland een aantal zorgverzekeraars die een zogenaamde uitgeklede versie aanbieden van de natura zorgverzekering. Deze staan vaak bovenaan als goedkoopste zorgverzekering. Met de online polis dien je je zorgzaken altijd online te regelen.

Hoe werkt de naturapolis 2025?

Zorgverzekeraars maken prijsafspraken met zorgverleners. Er worden contracten gemaakt met zorgaanbieders, verzekeraars kijken onder andere naar prijs en kwaliteit. In principe wordt je zorg volledig vergoed vanuit het basispakket als je naar een aangesloten zorgverlener gaat. Als jij een andere zorgaanbeider kiest voor je behandeling dien je vaak een gedeelte zelf te betalen. Kijk daarom niet alleen naar de zorgpremie van de naturapolis 2025 maar ook naar de vergoedingspercentages voor niet-gecontracteerde zorg. Gemiddeld gezien betaal je tussen de 20% en 35% van de rekening zelf. Op de website van je zorgverzekeraar kun je achterhalen met welke zorgverleners contracten zijn afgesloten. Bij het zorgverzekering vergelijken is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

Natura zorgverzekering 2025 vergelijken

Benieuwd welke zorgverzekeraar de beste naturapolis 2025 te bieden heeft? Maak gebruik van de zorgvergelijker op Zorgverzekerinq.nl. Eenvoudig je zorgpremie 2025 vergelijken om zo een andere polis te vinden en aan te vragen. Ieder jaar heb je ruim de tijd om uit te zoeken of het overstappen van zorgverzekering iets gaat opleveren. Er veranderd namelijk ieder jaar het een en ander in de met je zorgpolis.

Vergelijk de natura zorgverzekeringen met behulp van de zorgvergelijker. Bereken je premie voor 2025 in enkele minuten en stap ook over!

4.7/5 - (48 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar