de-naturapolis-2020-zorgverzekering

De Naturapolis in 2020 – wat zijn nou de voordelen?

Naturapolis 2020

Wat is eigenlijk een Naturapolis? Er zijn verschillende soorten zorgverzekeringen waaronder de natura verzekering. Een zorgverzekering met een zogenaamde beperkte vrije zorgkeuze. De zorgverzekeraar biedt een volledige vergoeding wanneer jij naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Is de zorgaanbieder niet gecontracteerd? Dan ga je zelf een gedeelte van de kosten meebetalen.

  • 100% vergoeding – aangesloten zorgverleners
  • 70-80% vergoeding – niet aangesloten zorgaanbieders

Hoeveel de zorgmaatschappij precies vergoed voor de niet aangesloten zorgverleners verschilt. Gemiddeld gezien krijg je een vergoeding tot tachtig procent, en ga je zelf de rest van de nota betalen. Het is dus verstandig om op de website van de verzekeraar de aangesloten partijen te bekijken. Hierdoor voorkom jij vervelende en overwachte kosten in 2020.

De Naturapolis uitgelegd

Nederlandse zorgverzekeraars maken ieder jaar contracten met zorgverleners. De verzekeraar kijkt niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van de behandelingen. In de meeste gevallen worden de gemaakte zorgkosten volledig vergoed bij de aangesloten zorgaanbieders.

Mensen die een naturapolis in 2020 kiezen, kunnen alleen kiezen voor een arts of behandelaar waarmee de verzekeaar een contract heeft. Kies jij voor een andere zorgaanbieder? Dan ga je een deel van de rekening zelf betalen. Normaal gesproken is dat ongeveer 25% van de factuur.

In 2020 is het dus opnieuw belangrijk om te zien welke behandelaars een contract hebben met je zorgverzekeraar. Tijdens het zorgverzekering kiezen en overstappen is het dus aan te raden ook de aangesloten zorgverleners te bekijken. Zo voorkom je dus extra kosten in 2020.

Natura vs Restitutie

De hamvraag blijft of jij een beperkte of juist een volledige vrije zorgkeuze wilt hebben. Daarom is het van belang om na te gaan op de website van de verzekeraar welke zorgverleners nou precies een contract hebben en welke niet. Het is natuurlijk niet logisch als de zorgmaatschappij een overeenkomst heeft met jouw zorgverlener om te gaan voor een restitutie verzekering.

De naturapolis 2020 is een zorgverzekering die komt een betaalbare premie. Over het algemeen is de restitutiepolis het duurste type zorgverzekering dat je kunt afsluiten. Maar het voordeel is natuurlijk dat niet de zorgverzekeraar maar jij mag bepalen waar je je laat behandelen. Om er zeker van te zijn dat je zowel de voor- en nadelen kent van beide zorgverzekeringen raden wij je aan om gebruik te maken van de Zorgvergelijker 2020. Hier kun jij in de filter aangeven of je een beperkte- of vrije zorgkeuze wilt hebben. Zo zie je direct het verschil in de zorgpremies die bij beide zorgverzekeringen komt kijken.

Naturapolissen van 2020 (meest gekozen)

Besured
€ 107,25
De Friesland
€ 125,45
Salland
€106,90
FBTO
€ 109.95

Naturapolissen en de rest

Het grootste verschil tussen een naturapolis (2020) en een restitutiepolis is de vrije zorgkeuze. De iets duurdere restitutie zorgverzekering kent een volledige vrije zorgkeuze, niet de verzekeraar maar jij bepaalt naar welke zorgverleners je gaat voor een behandeling. Dit heeft dan verder geen invloed op de vergoeding die je gaat ontvangen in 2020. Met een naturapolis zorgverzekering ga je dus bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders gedeeltelijk zelf meebetalen.

De budgetpolis

Gezonde en vaak jonge mensen (en studenten) kiezen voor een budgetpolis. Een zorgverzekering met een lage zorgpremie, en een zeer beperkte vrije zorgkeuze. Je kunt met een ‘budget-zorgverzekering’ alleen naar een geselecteerd aantal behandelaars.

Met een budgetpolis dien je ook altijd je zorgzaken uitsluitend online te regelen. Consumenten kiezen er overigens steeds vaker voor om het eigen risico te verhogen met een naturapolis, om zo toch de voordelen te hebben va

Overige type zorgverzekeringen

Naast de naturapolis zorgverzekering zijn er in 2020 natuurlijk andere mogelijkheden. In het kort beschrijven wij wat de type zorgverzekering nou precies inhoud. Door jezelf goed in te lezen, kun jij beter een nieuwe zorgverzekeringen vinden voor het aankomende jaar. Met behulp van de Zorgvergelijker 2020 is het dan mogelijk je zorgverzekering te vergelijken, en een overstap te maken. Bekijk de volgende pagina’s met uitleg over de type zorgverzekeringen:

Vergelijk de Naturapolis van 2020

Je weet nu precies wat de voordelen zijn van een Naturapolis 2020. Het is dan nu tijd om de zorgverzekeringen te gaan vergelijken. Met behulp van de zorgvergelijker 2020 op onze website kun jij eenvoudig een vergelijking maken. Door je gegevens en wensen in te vullen kun jij een persoonlijke vergelijking maken van de zorgverzekeringen. Uiteraard zijn zowel de naturapolis, budget- restitutie- en combinatie verzekeringen te vergelijken. Je zou in de filter kunnen aangeven dat jij een beperkte vrije zorgkeuze wilt hebben (Naturapolissen) zodat je deze verzekeringen gaat vergelijken.

Binnen enkele seconden krijg je een overzicht te zien van zorgverzekeringen. De goedkoopste zorgverzekering 2020 staat direct bovenaan. Om deze polis aan te vragen verwijzen wij je door naar de website van de zorgmaatschappij. Zodra jij een aanpassing gaat maken in de filter gaat het overzicht wijzigen. Neem je tijd om te vergelijken, je hebt immers zeven weken de tijd om te bepalen of jij wilt overstappen!