de-collectieve-zorgverzekering-in-2020

Collectieve zorgverzekering 2020

Met een collectieve zorgverzekering krijg je een bepaalde korting krijgt op je zorgpremie. Met een grote groep binnen een organisatie, vereniging of bedrijf wordt deze collectieve zorgverzekering afgesloten. Afgelopen jaar kon je nog maximaal 10% korting krijgen op de zogenaamde ‘collectieve zorgverzekering’ maar hier gaat in 2020 verandering in komen.

Doordat deze zogenaamde korting eigenlijk helemaal de zorgverzekering helemaal niet goedkoper maakt kun jij straks in 2020 nog maximaal 5% korting krijgen. Wij verwachten daarom dan ook veel overstappers die nu nog een zorgverzekering met een collectiviteitskorting. Je bent in principe goedkoper uit met een reguliere zorgverzekering.

Op deze pagina lees je alles over collectieve zorgverzekering en deze ‘nep’ collectiviteitskorting. Lees hier handige tips, informatie voor onder andere zzp’ers, onderwijzers en die willen weten of de Collectieve zorgverzekering in 2020 nog wel de juiste optie is. Want zijn er nou nog wel voordelen aan deze zorgverzekering met een collectiviteitskorting?

Neem geen genoegen met de 5% korting in 2020!

Collectieve zorgverzekering wijzigen

Wij verwachten veel mensen die hun collectieve zorgverzekering willen gaan wijzigen in 2020. De voornaamste reden is natuurlijk dat deze collectiviteitskorting een flop is. Aankomend jaar kun je nog maar maximal 5% korting krijgen op de zorgverzekering. Het idee van een collectieve zorgverzekering was natuurlijk om deze goedkoper te maken, maar de korting die je krijgt van de zorgverzekeraar wordt met de duurste polis verrekend. Om deze reden zullen veel consumenten in 2020 de collectieve zorgverzekering wijzigen in een reguliere polis.

Met behulp van de Zorgvergelijker 2020 kun jij eenvoudig uitzoeken welke zorgverzekering het beste bij je past. Doordat je een volledige onafhankelijk vergelijking maakt met verschillende Nederlandse Zorgverzekeraars is het vinden van een geschikte polis een fluitje van een cent. Vul je gegevens in aan de linkerkant en bepaal of je ook aanvullende vergoedingen wilt ontvangen. Meer weten over de getoonde zorgverzekering? Klik op bekijken en je wordt direct naar de website van de zorgmaatschappij gestuurd.

Zorgverzekering wijzigen: hoe pak je dit aan?

Het vinden en het zorgverzekering wijzigen kan gebeuren in slechts enkele minuten. Vanaf 12 november heb je de mogelijkheid om 7 weken lang je huidige ‘collectieve zorgverzekering’ tegen het licht te houden. Jaarlijks stappen honderdduizenden Nederlanders over van zorgverzekeraar. Maar hoe pak je dit nou het beste aan? Hieronder leggen wij jou in 5 korte stappen uit hoe je je zorgverzekering wijzigen kunt. Wanneer jij zelf je zorgverzekering stopzet voor 31 december, kun jij tot 1 februari 2020 een andere zorgverzekering afsluiten.

Welke kosten verwacht ik in 2020?

Voordat je zorgverzekeringen vergelijken gaat, raden wij je aan om terug te kijken naar de afgelopen jaren. Bekijk welke zorgkosten jij hebt gemaakt, en welke kosten jij denkt te gaan maken in 2020. Zodra jij goed in beeld hebt welke zorgkosten jij verwacht te maken aankomend jaar, is het vinden van de beste zorgverzekering 2020 een stuk eenvoudiger.

Vrije zorgkeuze

De volgende stapen bij het wijzigen van je collectieve zorgverzekering. Er bestaan verschillende soorten zorgverzekeringen, en het belangrijk om de verschillen te weten. Met een zogenaamde budgetpolis heb jij een beperkte vrije zorgkeuze, en dien je al je zorgzaken online te regelen. Met een naturapolis dien jij ook in 2020 alleen naar gecontracteerde zorgverleners te gaan, om een volledige vergoeding te krijgen. Een restitutiepolis is een zorgverzekering waar niet de Zorgverzekeraar maar jij kunt bepalen naar welke zorgaanbieder jij gaat voor een behandeling. Als laatste is er nog een combinatiepolis, dit is een combinatie tussen een natura- en restitutie zorgverzekering.

collectieve-zorgverzekering-wijzigingen-in-2020

Het eigen risico

Het eigen risico is in 2020 opnieuw minimal 385 euro. Dit bedrag is voor iedereen gelijk en de hoogte is bepaalt door de Rijksoverheid. Je gaat het eigen risico zorgverzekering betalen wanneer jij zorgkosten maakt die vallen onder het basispakket. Mensen die weinig tot geen zorgkosten maken kiezen er vaak voor om dit bedrag vrijwillig te verhogen. Door het eigen risico te verhogen gaat de zorgverzekeraar een flinke preime korting geven. Onthoud wel, dat de eventuele zorgkosten eerst voor eigen rekening zijn. Het is dus ook niet slim om zomaar het eigen risico te verhogen!

Aanvullende zorgverzekering en vergoedingen

Niet alle kosten worden in zijn geheel gedekt binnen de basiszorgverzekering. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie of vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen. Ook kiest ongeveer 70% van de Nederlanders voor een aanvullende tandartsverzekering. In de zorgvergelijker 2020 kun jij exact aangeven welke aanvullende vergoedingen jij wenst. Doordat je waarscheinlijk je collectieve zorgverzekering wilt veranderen is het natuurlijk ook belangrijk de aanvullende vergoedingen te bekijken.

Zorgverzekering veranderen

Als jij je Collectieve Zorgverzekering veranderen gaat naar een ‘reguliere’ zorgverzekering, kun jij een overstap maken tot 31 december. Wanneer jij zelf je oude zorgverzekerng met collectivitetiskorting stopzet heb jij de mogelijkheid tot 1 februari om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Door de hierboven genoemde stappen te volgen kies jij gegarandeerd de beste zorgverzekering die voldoet aan alle eisen. De collectieve zorgverzekering veranderen doe je niet bij ons, maar altijd rechtstreeks bij de zorgverzekeraar!