Collectieve zorgverzekering 2021

Collectieve zorgverzekering 2021

Collectieve zorgverzekering, wat moet je doen in 2021? Waar het voor een aantal jaren nog aantrekkelijk was om een collectieve zorgverzekering te hebben is dat wel even anders in 2021. Een reguliere zorgverzekering is vaak goedkoper dan een zorgverzekering via je werkgever. De verwachting is zelfs dat de collectiviteitskorting volledig zal verdwijnen de komende jaren.

Het afgelopen jaar was de korting nog slechts 5 procent. Deze zogenaamde (nep) korting krijg je op vaak de duurste polis van de zorgverzekeraar. Om deze reden hebben al veel mensen een overstap gemaakt. Wij helpen je graag verder bij het vinden van de beste zorgverzekering 2021 die past in jouw situatie.

Ongeveer 70 procent van de Nederlanders is voor de zorgverzekering collectief verzekerd.

Wat is collectief verzekeren?

In 2021 mogen de zorgverzekeraars maximaal 5 procent korting geven op de basisverzekering. Deze collectieve verzekeringen worden via een contract gesloten met werkgevers en ledenorganisaties. Op deze manier kunnen werknemers profiteren op de gemaakte afspraken tussen de werkgever en de verzekeraar. In de meeste gevallen zijn de collectieve contracten alleen van toepassing op de basis zorgverzekering.

Zorgverzekering via gemeente

In Nederland zijn er veel gemeentes die een special zorgcollectief aanbieden. De zorgverzekering via de gemeente is vaak alleen bedoelt voor de inwoners met een laag inkomen. Er zijn collectieve premieafspraken gemaakt tussen de gemeente en zorgverzekeraar, maar het kan soms ook voorkomen dat het de aanvullende zorgverzekering betreft. Je verwacht dat je goedkoper uit bent met deze type collectieve zorgverzekering 2021, maar schijn bedriegt. De gemeentecollectief is vaak duurder onder de streep dan een reguliere zorgverzekering.

Vergelijk de collectieve zorgverzekering 2021

Op Zorgverzekerinq.nl kun jij op een concrete manier je zorgverzekering vergelijken. Aan de hand van je persoonlijke gegevens en wensen krijg jij binnen no-time een overzicht te zien. In het overzicht zie je de zorgverzekeringen die voldoen aan je ingevulde criteria, en de goedkoopste zorgverzekering staat direct bovenaan. Neem daarom je tijd voor het vergelijken van de collectieve zorgverzekering, het is mogelijk om honderden euro’s te besparen op je zorgpremie door te overstappen. Zoek jij een alternatief voor je collectieve zorgverzekering? Bezoek de zorgvergelijker.

Bezoek direct onze Beste zorgvergelijker 2021!

Mail mij de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel een zorgverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €490 besparen
  • 100% onafhankelijke & gratis service
Banner Postcode Zorgcollectief