Collectieve zorgverzekering 2025

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Collectieve zorgverzekering 2025

Collectieve zorgverzekering, wat moet je doen in 2025? Waar het voor een aantal jaren nog aantrekkelijk was om een collectieve zorgverzekering te hebben is dat wel even anders in 2025. De verwachting is dat de collectiviteitskorting op de basisverzekering zal verdwijnen de komende jaren. De korting op aanvullende zorgverzekering zal blijven. Het kan dus nog steeds erg interessant zijn om collectief verzekerd te zijn. Bekijk onderstaande aanbieders eens.

Om deze reden hebben al veel mensen een overstap gemaakt. Wij helpen je graag verder bij het vinden van de beste zorgverzekering 2025 die past in jouw situatie.

Ongeveer 70 procent van de Nederlanders is voor de zorgverzekering collectief verzekerd.

Wat is collectief verzekeren?

In 2025 mogen de zorgverzekeraars maximaal 5 procent korting geven op de basisverzekering. Deze collectieve verzekeringen worden via een contract gesloten met werkgevers en ledenorganisaties. Op deze manier kunnen werknemers profiteren op de gemaakte afspraken tussen de werkgever en de verzekeraar. In de meeste gevallen zijn de collectieve contracten alleen van toepassing op de basis zorgverzekering.

Zorgverzekering via gemeente

In Nederland zijn er veel gemeentes die een special zorgcollectief aanbieden. De zorgverzekering via de gemeente is vaak alleen bedoelt voor de inwoners met een laag inkomen. Er zijn collectieve premieafspraken gemaakt tussen de gemeente en zorgverzekeraar, maar het kan soms ook voorkomen dat het de aanvullende zorgverzekering betreft. Je verwacht dat je goedkoper uit bent met deze type collectieve zorgverzekering 2025, maar schijn bedriegt. De gemeentecollectief is vaak duurder onder de streep dan een reguliere zorgverzekering.

Vergelijk de collectieve zorgverzekering 2025

Op Zorgverzekerinq.nl kun jij op een concrete manier je zorgverzekering vergelijken. Aan de hand van je persoonlijke gegevens en wensen krijg jij binnen no-time een overzicht te zien. In het overzicht zie je de zorgverzekeringen die voldoen aan je ingevulde criteria, en de goedkoopste zorgverzekering staat direct bovenaan. Neem daarom je tijd voor het vergelijken van de collectieve zorgverzekering, het is mogelijk om honderden euro’s te besparen op je zorgpremie door te overstappen. Zoek jij een alternatief voor je collectieve zorgverzekering? Bezoek de zorgvergelijker.

Bezoek direct onze Beste zorgvergelijker 2025!

4.7/5 - (47 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar