Collectieve zorgverzekering 2021

Collectieve zorgverzekering 2021

Collectieve zorgverzekering, wat moet je doen in 2021? Waar het voor een aantal jaren nog aantrekkelijk was om een collectieve zorgverzekering te hebben is dat wel even anders in 2021. De verwachting is dat de collectiviteitskorting op de basisverzekering zal verdwijnen de komende jaren. De korting op aanvullende zorgverzekering zal blijven. Het kan dus nog steeds erg interessant zijn om collectief verzekerd te zijn. Bekijk onderstaande aanbieders eens:

Om deze reden hebben al veel mensen een overstap gemaakt. Wij helpen je graag verder bij het vinden van de beste zorgverzekering 2021 die past in jouw situatie.

Ongeveer 70 procent van de Nederlanders is voor de zorgverzekering collectief verzekerd.

Wat is collectief verzekeren?

In 2021 mogen de zorgverzekeraars maximaal 5 procent korting geven op de basisverzekering. Deze collectieve verzekeringen worden via een contract gesloten met werkgevers en ledenorganisaties. Op deze manier kunnen werknemers profiteren op de gemaakte afspraken tussen de werkgever en de verzekeraar. In de meeste gevallen zijn de collectieve contracten alleen van toepassing op de basis zorgverzekering.

Zorgverzekering via gemeente

In Nederland zijn er veel gemeentes die een special zorgcollectief aanbieden. De zorgverzekering via de gemeente is vaak alleen bedoelt voor de inwoners met een laag inkomen. Er zijn collectieve premieafspraken gemaakt tussen de gemeente en zorgverzekeraar, maar het kan soms ook voorkomen dat het de aanvullende zorgverzekering betreft. Je verwacht dat je goedkoper uit bent met deze type collectieve zorgverzekering 2021, maar schijn bedriegt. De gemeentecollectief is vaak duurder onder de streep dan een reguliere zorgverzekering.

Vergelijk de collectieve zorgverzekering 2021

Op Zorgverzekerinq.nl kun jij op een concrete manier je zorgverzekering vergelijken. Aan de hand van je persoonlijke gegevens en wensen krijg jij binnen no-time een overzicht te zien. In het overzicht zie je de zorgverzekeringen die voldoen aan je ingevulde criteria, en de goedkoopste zorgverzekering staat direct bovenaan. Neem daarom je tijd voor het vergelijken van de collectieve zorgverzekering, het is mogelijk om honderden euro’s te besparen op je zorgpremie door te overstappen. Zoek jij een alternatief voor je collectieve zorgverzekering? Bezoek de zorgvergelijker.

Bezoek direct onze Beste zorgvergelijker 2021!

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten