Zorgverzekering van HEMA

HEMA zorgverzekering 2022

HEMA heeft in 2022 opnieuw een ruim zorgverzekering assortiment. Overweeg jij een HEMA zorgverzekering? Op deze pagina lees je alle informatie over de zorgverzekeringen van HEMA. Nadat je de details heb gelezen kan je op Zorgverzekerinq.nl de zorgverzekering van HEMA vergelijken met andere zorgverzekeringen. Om erachter te komen of de HEMA zorgverzekering het beste bij jou past in 2022 is het belangrijk om op een aantal punten te letten.

Zorgverzekering HEMA 2022

Hema zorgverzekering [sc name=De basisverzekering bij HEMA is een combinatiepolis. Het basispakket is gelijk bij iedere zorgverzekeraar echter kunnen de zorgpremies wel verschillen. Vanuit de basispolis ben je verzekerd voor noodzakelijke zorg in zowel binnen- als buitenland. De HEMA zorgverzekering kun je eenvoudig vergelijken in de zorgvergelijker 2022 op onze website. Hierin zijn alle zorgverzekeringen meegenomen en kun je op een eenvoudige manier bekijken welke verzekeraar het beste bij je past.

HEMA basisverzekering in 2022

Het basispakket is gelijk bij iedere zorgverzekeraar. Niet HEMA maar de overheid bepaalt namelijk de inhoud van de basispolis. Toch zijn er enkele verschillen waar je rekening mee moet gaan houden, zo zijn er vier verschillende soorten basispolissen. Tevens verschillen de zorgpremies behoorlijk tussen de verzekeraars in Nederland. Bekijk hieronder de basisverzekering van HEMA en de premie van 2022.

Aanvullende zorgverzekering HEMA in 2022

Via een aanvullende zorgverzekering ben je verzekerd voor zorgkosten die niet worden gedekt door de basisverzekering. Denk bijvoorbeeld aan vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen en fysiotherapie behandelingen. Je bent niet verplicht om je aanvullend te verzekeren maar in sommige situaties kan het juist wel slim zijn. HEMA heeft in 2022 verschillende aanvullende pakketten die je kunt toevoegen aan de HEMA zorgverzekering. Het gaat om de Aanvullend 1, Aanvullend 2 en Aanvullend 3.

Tandartsverzekering van HEMA

Tandartskosten worden alleen voor jongeren tot 18 jaar vergoedt vanuit de basis zorgverzekering. Vanaf 18 jaar zou je dus zelf deze kosten moeten gaan betalen. Via een tandartsverzekering kun jij je verzekeren voor de tandarts. Zorgverzekeraar HEMA heeft drie tandartsverzekeringen in 2022. Denk goed na of je deze type zorgverzekering nodig hebt, veel consumenten hebben namelijk een tandartsverzekering terwijl het niet nodig is. Het verschil tussen de HEMA tandartsverzekeringen zit in de maximale vergoeding per jaar.

Wat is een combinatiepolis?

Wat is eigenlijk een combinatie zorgverzekering? De polis van zorgverzekeraar HEMA lijkt veel op een naturapolis. Zorg bij aangesloten-zorgverleners krijg je gewoon 100% vergoed. De verzekeraar maakt ieder jaar met heel veel zorgaanbieders prijsafspraken voor het nieuwe jaar (2022). Als de zorgverlener geen contract heeft met HEMA krijg je een vergoeding van 75% het aankomend jaar. In de HEMA Zorgvinder kun je precies uitzoeken wie gecontracteerd is. Volledige vrije zorgkeuze beter voor jou? Bekijk dan hier de Restitutiepolis van 2022.De HEMA combinatiepolis lijkt op een naturapolis, echter is het een combinatie tussen de natura- en restitutie zorgverzekering.

Premie zorgverzekering HEMA 2022

Wat kost de HEMA zorgverzekering in 2022? Bereken direct je premie op de website van zorgverzekeraar HEMA of ga aan de slag met de Beste zorgvergelijker. In het premie overzicht hierboven kun je tevens zien wat de kosten zijn van een zorgverzekering van HEMA. Het is mogelijk om de zorgpremie te verlagen via het eigen risico, dit kun je doen in stappen van honderd euro tot maximaal 885 euro. Wij verwijzen je graag verder naar HEMA om je premie te berekenen. In het overzicht hieronder bekijk je de premies van HEMA van de afgelopen jaren.

Declareren HEMA Zorgverzekeraar

Zorgkosten die gemaakt zijn, en je wilt deze declareren? Het declareren van je zorgkosten kan in sommige gevallen stress met zich mee brengen. Het is namelijk zo dat het declareren vaak bij iedere verzekeraar anders wordt geregeld. Bij zorgverzekeraar HEMA zijn er verschillende manieren om je zorgkosten te declareren; online declareren, declaraties via post (zorgkosten buitenland) en via je smartphone.

Overstapcoach zorgverzekeraar HEMA

Heb je vragen over bijvoorbeeld de HEMA vergoedingen? Of welke aanvullende verzekering het beste bij jou past? Zorgverzekeraar HEMA heeft een zogenaamde overstapcoach die jou op weg kan helpen. Iedereen kan gebruik maken van deze service van de verzekeraar, en is volledig kosteloos! Wij verwijzen je graag verder naar de beveiligde omgeving van HEMA om uit te zoeken of je de HEMA zorgverzekering in 2022 gaat kiezen.

Vergoeding HEMA zorgverzekering 2022

Bij zorgverzekeraar HEMA zijn er verschillende vergoedingen verkrijgbaar met de zorgverzekeringen in 2022. De vergoedingen vanuit de basisverzekering zijn gelijk bij iedere verzekeraar in Nederland, de overheid bepaalt namelijk de vergoeding. De HEMA aanvullende zorgverzekering vergoedingen zijn verkrijgbaar voor onder andere:

  • Brillen en contactlenzen;
  • Fysiotherapie;
  • Alternatieve behandelwijzen;
  • Orthodontie;
  • Psycholoog;
  • Kraamzorg.

Overstappen zorgverzekeraar HEMA

Ongeveer zeven weken per jaar kun je zorgverzekering vergelijken. Aan de hand van je persoonlijke wensen en gegevens kun je dan berekenen of het overstappen van zorgverzekeraar de moeite waard is. Soms zijn je zorgbehoeften veranderd en heb je meer vergoedingen nodig het nieuwe jaar. Daarentegen kan het ook zijn dat je juist de goedkoopste zorgverzekering wilt afsluiten omdat je eigenlijk geen zorgkosten verwacht in 2022. Wat je persoonlijke situatie ook is, je kunt onafhankelijk je verzekering vergelijken met onze vergelijker. Een eenvoudige en persoonlijke vergelijker waarin ook de HEMA zorgverzekering 2022 is terug te vinden.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 70 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 536,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd