VGZ zorgverzekeraar zorgverzekering

VGZ zorgverzekering 2022

VGZ en de zorgverzekering van 2022 komt in twee varianten. Tevens heb je de mogelijkheid om de zorgverzekering uit te breiden met aanvullende pakketten. Zorgverzekeraar VGZ heeft in 2022 opnieuw een prima zorgverzekering assortiment. Op deze pagina bespreken wij de VGZ vergoedingen en premies voor het aankomend jaar.

Onderstaand zie je de premies van 2021. Tip: Schrijf je in voor de Premie Wekker en ontvang als eerste de premies van 2022!

Zorgverzekering VGZ 2022

De Basisverzekering is verplicht in Nederland vanaf 18 jaar. Met de zorgverzekering heb je recht op zorg van de huisarts, ziekenhuis en apotheek. VGZ heeft de basis zorgverzekering in twee vormen in 2022. Het gaat om een naturapolis (beperkte vrije zorgkeuze) en een restitutie verzekering (volledige vrije zorgkeuze). Het grootste verschil tussen beide VGZ zorgverzekeringen is naast de premie de vrije keuze zorgverleners. Met de VGZ Ruime Keuze, overigens de meest gekozen polis, krijg je een 100% vergoeding bij aangesloten zorgaanbieders. Bezoek jij een andere zorgverlener? Dan krijg je maximaal 80 procent van de rekening vergoed door VGZ.

Naturapolis vs restitutiepolis

De zorgverzekeraar VGZ zorgverzekering in 2022 komt in twee verschillende soorten basisverzekeringen. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis? In de prakijk is een restitutie zorgverzekering vaak het duurste type basispakket die je kunt afsluiten. Waar je met een naturaverzekering geen vrije zorgkeuze krijgt, is dat wel het geval met een restitutie zorgverzekering. Niet de verzekeraar maar jij mag bepalen naar welke zorgaanbieder je gaat voor een behandeling. Een nadeel is wel dat je soms eerste de nota zelf moet betalen, je krijgt het geld dan terug van VGZ via een declaratie. Met een natura verzekering worden alle rekeningen (gecontracteerde zorgaanbieders) direct betaald door de zorgverzekeraar.

Aanvullende zorgverzekering VGZ in 2022

Extra zekerheid nodig in 2022? Dan is een aanvullende zorgverzekering Misschien handig om te hebben. Zorgverzekeraar VGZ heeft in 2022 een aantal verschillende modules in het assortiment. Zo kun je vergoedingen ontvangen voor onder andere fysio, alternatieve zorg en een bril vergoeding. Een sterk punt van VGZ is dat er geen medische selectie is, en iedereen is dus welkom bij de verzekeraar.

Tandartsverzekering zorgverzekeraar VGZ

Met een tandartsverzekering in 2022 hoef je geen zorgen te maken om de vaak hoge rekening van de tandarts. Je kunt kiezen uit drie VGZ tandartsverzekeringen, met elke een maximale vergoeding per kalenderjaar. Verwacht jij de nodige ingrepen bij de tandarts in 2022? Met de VGZ Tand Best module ben je verzekerd tot een bedrag van 1.000 euro voor tandarts- en mondzorg.Het basispakket biedt alleen vergoedingen voor kinderen tot 18 jaar voor tandheelundige zorg in 2022.

Zorgverzekering VGZ vergelijken

Aan het einde van het jaar is het weer mogelijk om de zorgverzekering te vergelijken. Ieder jaar zijn er een aantal wijzigingen waar je rekening mee moet houden. De zorgpremie 2022 gaat omhoog, en tevens veranderen de voorwaarden van de verzekeraar ook. Om erachter te komen of jij kunt besparen door te overstappen zou je aan de slag moeten gaan met onze vergelijker. Aan de hand van je persoonlijke gegevens en wensen krijg je een overzicht te zien. De goedkoopste zorgverzekering 2022 staat direct bovenaan! Door alle filters in te vullen vergelijk je de zorgverzekeringen op basis van jouw persoonlijke situatie. De VGZ zorgverzekering van 2022 is uiteraard meegenomen in de vergelijking. Als jij VGZ wilt vergelijken, verwijzen wij je tevens door naar onze partner Independer.

Met behulp van onze vergelijker kun jij in slechts enkele minuten zorgverzekeraar VGZ vergelijken. Bekijk direct of de zorgverzekeringen van VGZ het beste bij jouw passen in 2022.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten