Zorgverzekering van Friesland

Friesland zorgverzekering 2021

Zorgverzekeraar De Friesland biedt in 2021 verschillende zorgverzekeringen aan. Het gaat om twee basisverzekeringen die je kunt uitbreiden met vijf aanvullende modules. Op deze pagina lees je alles over De Friesland zorgverzekering voor 2021 en de bijbehorende premies. De Friese zorgverzekeraar heeft op dit moment ruim 560.000 mensen die zijn verzekerd via De Friesland. De van oorsprong Friese organisatie biedt ook weer in 2021 weer een ruim zorgverzekering assortiment aan.

Beschikbare Friesland zorgverzekeringen: Zelf Bewust Polis, Alles Verzorgd Polis, AV Budget, AV Extra, AV Optimaal, AV Standaard, AV Tand Extra, AV Tand Optimaal en AV Tand Standaard.

Zorgverzekering Friesland 2021

De Friesland zorgverzekeraar basisverzekering komt in twee variaties. Beide verzekeringen zijn in 2021 een naturapolis en hiermee krijg je bij gecontracteerde zorg een volledige vergoeding. Tevens is het mogelijk om een collectieviteitskorting te ontvangen van de zorgverzekeraar, dit is alleen mogelijk met de Alles Verzorgd polis. Andere kortingsmogelijkheden zijn via het eigen risico van toepassing. Verhoog jij bijvoorbeeld je eigen risico vrijwillig naar €500,- dan krijg jij een korting van €20,- op je zorgpremie.

Aanvullende zorgverzekering Friesland

De Friesland zorgverzekreaar zorgverzekering

Er zijn vijf aanvullende pakketten verkrijgbaar in 2021. De voordeeligste aanvullende zorgverzekering heeft de naam Budget en de wat ruime aanvullende module heeft Optimaal. Over het algemeen kun je rekening houden met hoe duurder de aanvullende zorgverzekering hoe hoger de vergoeding. Kijk daarom goed naar je eigen situatie om te bepalen welk pakket voor jou het beste aansluit. Het is niet verplicht om je aanvullend te verzekeren, alleen de basisverzekering is in Nederland wettelijk verplicht. In het overzicht hierboven zie je direct welke premie je zou moeten gaan betalen voor een aanvullende verzekering bij De Friesland zorgverzekeraar.

Tandartsverzekeringen De Friesland

Tandzorg wordt niet vergoed vanuit het basispakket. Via een Friesland tandartsverzekering kun je je verzekeren voor de hoge kosten van de tandarts. Er zijn aankomend jaar drie aanvullende tandartsverzekeringen, namelijk; AV Tand standaard, AV Tand Extra en AV Tand Optimaal. Ook voor de tandarts zorgverzekering is het belangrijk om uit te zoeken welke behandelingen jij nodig hebt in 2021. Raadpleeg eventueel je tandarts met de vraag welke kosten en tandheelkundige zorg je gebit nodig zal zijn.

Bezoek de website van De Friesland om de polisvoorwaarden door te nemen. De verzekeraars hanteren hun eigen voorwaarden voor aanvullende vergoedingen.

Vergoeding De Friesland zorgverzekeringen

*Meest gezochte vergoedingen 2021 De Friesland

Mijn De Friesland App

Met de Mijn De Friesland applicatie kun je eenvoudig online en via je telefoon declareren. Tevens heb je via de app inzicht in je persoonlijke gegevens. In de online omgeving van De Friesland kun je eenvoudig je betalingen en declaraties inzien. De applicatie van zorgverzekeraar De Friesland is zeer uitgebreid, je ziet namelijk ook direct de hoogte van je eigen risico, de polisvoorwaarden en andere informatie.

De Friesland reviews: wat zeggen de klanten?

Op de grootste vergelijkingssite van Nederland beveelt maar liefst 80% De Friesland zorgverzekeraar aan.De zorgpolis en de verzekeraar scoort gemiddeld een 8,1. In totaal zijn er bijna 5000 reviews gegeven bij Independer. Bekijk direct de reviews en beoordelingen op de website van de verzekeraar.

Voordelen De Friesland zorgverzekering

  • Kortings mogelijkheden voor brillen, lenzen en sport activiteiten;
  • Uitbetaling van declaraties binnen 10 werkdagen;
  • Second Opinion vergoeding;
  • Eigen risico gespreid betalen;
  • Handige app voor al je gezondheidsvragen;
  • Declareren via De Friesland App

Veelgestelde vragen De Friesland

Mischien zit je wel met een aantal vragen, wij hebben de meestgestelde vragen over zorgverzekeraar De Friesland voor je opgezocht.

Wanneer je gebruik maakt van zorg die wordt vergoed vanuit de basisverzekering krijg je (vaak) te maken met het eigen risico. Dit is vastgesteld in 2021 op € 385,- en is geldig voor iedereen vanaf 18 jaar. Zorgverzekeraar De Friesland heeft de mogelijkheid om het eigen risicio gespreid te betalen.

Via de Mijn De Friesland dien je in te loggen met je DigiD (gebruikersnaam en wachtwoord). Er is een extra sms-controle of DigiD-app nodig om alle informatie zoals declaraties te kunnen zien.

Fysiotherapie vergoedingen zijn verkrijgbaar via een aanvullende verzekering. Het basispakket biedt uitsluitend een vergoeding voor fysiotherapie wanneer je chronische aandoening op de chronische lijst van aandoeningen staat.

Het is mogelijk om je online aan te melden bij Zorgverzekeraar De Friesland. Voor specifieke vragen of advies over de zorgverzekeringen van De Friesland kan je ook gewoon contact opnemen met de verzekeraar.

Met behulp van de Zorgzoeker kun je vrij snel en eenvoudig een zorgverlener vinden. Alle gecontracteerde zorgverleners in Nederland zijn opgenomen in de Zorgzoeker. Het overzicht wordt wekelijks bijgewerkt.

Premie zorgverzekering Friesland 2021

Om te bepalen hoeveel jij zou gaan betalen voor De Friesland zorgverzekering in 2021 zijn er een aantal zaken van belang. Zo zou je als eerste moeten bepalen welke type basisverzekering voor jou het beste is. Vervolgens moet je bepalen of je het eigen risico wilt gaan verhogen of juist niet. Op Zorgverzekerinq.nl vind je in het overzicht De Friesland zorgverzekreaar premie voor de basis- en aanvullende verzekering per maand. Wil je de premies van De Friesland vergelijken met de premies van andere verzekeraars? Bezoek dan onze zorgvergelijker pagina.

Eigen risico gespreid betalen bij De Friesland

Heb je een Friesland zorgverzekering en wil je graag het eigen risico gespreid betalen? Dan kan uiteraard ook weer gewoon in 2021. Check de voorwaardenen andere punten waar je op moet letten. De meeste zorg die valt onder de dekking van het basispakket komt met een eigen risico. In 2020 bedraagt het verplicht eigen risico 385 euro (net als afgelopen jaar). Wanneer je wenst dit bedrag in termijnen te betalen, omdat het gewoonweg niet haalbaar is om het hele bedrag in één keer te betalen, kun je bij de meeste zorgverzekeraars het bedrag in termijnen betalen. Bij De Friesland zorgverzekeraar is het mogelijk om iedere maand €38,50 te betalen, het bedrag wordt dan elke maand automatisch afgeschreven van je bankrekening. Dit bedrag zal je dan in tien termijnen gaan betalen in 2021. Moet ik ook betalen als ik geen zorgkosten heb gemaakt in de maand? Ja, het teveel betaalde bedrag wordt dan je rekening teruggestort (omstreeks mei).

Overstappen naar De Friesland

Bezoek de website van De Friesland zorgverzekeraar om je huidige zorgverzekering te vergelijken met het aanbod van de Friese zorgverzekeraar. Wij verwijzen namelijk onze bezoekers ten alle tijden door voor het aanvragen van je nieuwe polis. Als je nog niet zeker weet of De Friesland voor jou het beste is kun je vrijblijvend de vergelijker benutten. Hierin is uiteraard ook De Friesland zorgverzekering 2021 meegenomen. Binnen enkele minuten krijg jij een overzicht te zien van verschillende zorgmaatschappijen en kun je berekenen hoeveel jij kunt besparen! Het overstappen en aanvragen van je nieuwe polis doe je vervolgens op de website van de verzekeraar.

Wat doen wij voor jou?

Bekijk in het tabel hieronder wij Zorgverzekerinq.nl voor jou kan betekenen.

Zorgverzekeraar Friesland vergelijken

De zorgvergelijkt helpt jou bij het vergelijken van de zorgverzekeringen. Binnen enkele minuten weet jij of De Friesland het beste aanbod heeft die past bij jouw zorgbehoeftes.