Zorgverzekering van Friesland

Friesland zorgverzekering 2022

Friesland zorgverzekering in 2022 afsluiten? Op deze pagina bespreken we de zorgverzekering van Friesland en alle laatste wijzigingen van de Friese zorgverzekeraar. Bekijk de meest actuele premies (2022) en zie direct welke vergoedingen er verkrijgbaar zijn. Verder is het mogelijk om de Friesland zorgverzekering 2022 vergelijken met andere zorgverzekeraars.

Zorgverzekering Friesland 2022

De Friesland zorgverzekering [sc name=

De Friesland zorgverzekeraar basisverzekering komt in twee variaties. Beide verzekeringen zijn in 2022 een naturapolis en hiermee krijg je alleen voor gecontracteerde zorg een 100% vergoeding. Tevens is het mogelijk om in 2022 een collectieviteitskorting te ontvangen van de zorgverzekeraar (Alles Verzorgd polis). Andere kortingsmogelijkheden zijn via het eigen risico van toepassing. Door het eigen risico vrijwillig te verhogen naar €500,- krijg je een korting van €20,- op je zorgpremie.

Aanvullende zorgverzekering Friesland

Er zijn vijf aanvullende pakketten verkrijgbaar in 2022. De voordeligste aanvullende zorgverzekering heeft de naam Budget en de wat ruime aanvullende module heeft Optimaal. Over het algemeen kun je rekening houden met hoe duurder de aanvullende zorgverzekering hoe hoger de vergoeding. Kijk daarom goed naar je eigen situatie om te bepalen welk pakket voor jou het beste aansluit. Het is niet verplicht om je aanvullend te verzekeren, alleen de basisverzekering is in Nederland wettelijk verplicht. In het overzicht hierboven zie je direct welke premie je zou moeten gaan betalen voor een aanvullende verzekering bij De Friesland zorgverzekeraar.

Tandartsverzekering Friesland

Tandzorg wordt niet vergoed vanuit het basispakket. Via een Friesland tandartsverzekering kun je je verzekeren voor de hoge kosten van de tandarts. Er zijn aankomend jaar drie aanvullende tandartsverzekeringen, namelijk; AV Tand standaard, AV Tand Extra en AV Tand Optimaal. Ook voor de tandarts zorgverzekering is het belangrijk om uit te zoeken welke behandelingen je nodig hebt in 2022. Raadpleeg eventueel je tandarts met de vraag welke kosten en tandheelkundige zorg je gebit nodig zal zijn.

  • Uitbetaling van declaraties binnen 10 werkdagen;
  • Korting  voor brillen, lenzen en sport activiteiten;
  • Second Opinion vergoeding;
  • Eigen risico gespreid betalen;
  • Handige app voor al je gezondheidsvragen;
  • Declareren via De Friesland App.
     

Bezoek de website van De Friesland om de polisvoorwaarden door te nemen. De verzekeraars hanteren hun eigen voorwaarden voor aanvullende vergoedingen.

De Friesland reviews: wat zeggen de klanten?

Op de grootste vergelijkingssite van Nederland beveelt maar liefst 80% De Friesland zorgverzekeraar aan.De zorgpolis en de verzekeraar scoort gemiddeld een 8,1. In totaal zijn er bijna 5000 reviews gegeven bij Independer. Bekijk direct de reviews en beoordelingen op de website van de verzekeraar.

Declareren bij De Friesland zorgverzekeraar

Met de Mijn De Friesland applicatie kun je eenvoudig online en via je telefoon declareren. Tevens heb je via de app inzicht in je persoonlijke gegevens. In de online omgeving van De Friesland kun je eenvoudig je betalingen en declaraties inzien. De applicatie van zorgverzekeraar De Friesland is zeer uitgebreid, je ziet namelijk ook direct de hoogte van je eigen risico, de polisvoorwaarden en andere informatie.

Premie zorgverzekering Friesland 2022

Om te bepalen hoeveel jij zou gaan betalen voor De Friesland zorgverzekering in 2022 zijn er een aantal zaken van belang. Zo zou je als eerste moeten bepalen welke type basisverzekering voor jou het beste is. Vervolgens moet je bepalen of je het eigen risico wilt gaan verhogen of juist niet. Op Zorgverzekerinq.nl vind je in het overzicht De Friesland zorgverzekeraar premie voor de basis- en aanvullende verzekering per maand. Wil je de premies van De Friesland vergelijken met de premies van andere verzekeraars? Bezoek dan onze zorgvergelijker pagina.

Eigen risico gespreid betalen bij De Friesland

Heb je een Friesland zorgverzekering en wil je graag het eigen risico gespreid betalen? Dan kan uiteraard ook weer gewoon in 2022. Check de voorwaarden en andere punten waar je op moet letten. De meeste zorg die valt onder de dekking van het basispakket komt met een eigen risico. In 2022 bedraagt het verplicht eigen risico 385 euro (net als afgelopen jaar) die je tevens vrijwillig kunt verhogen tot maximaal 885 euro per jaar.

Als je wenst het eigen risico in termijnen te betalen, omdat het gewoonweg niet haalbaar is om het hele bedrag in één keer te betalen, kun je bij de meeste zorgverzekeraars het bedrag in termijnen betalen. Bij De Friesland zorgverzekeraar is het mogelijk om iedere maand € 38,50 te betalen, het bedrag wordt dan elke maand automatisch afgeschreven van je bankrekening. Dit bedrag zul je dan in tien termijnen gaan betalen in 2022. Moet ik ook betalen als ik geen zorgkosten heb gemaakt in de maand? Ja, het teveel betaalde bedrag wordt dan je rekening teruggestort (omstreeks mei).

Veelgestelde vragen Friesland zorgverzekering

Wat is het eigen risico bij De Friesland?

Wanneer je gebruik maakt van zorg die wordt vergoed vanuit de basisverzekering krijg je (vaak) te maken met het eigen risico. Dit is vastgesteld in 2022 op € 385,- en is geldig voor iedereen vanaf 18 jaar. Zorgverzekeraar De Friesland heeft de mogelijkheid om het eigen risico gespreid te betalen.

Hoe kan ik inloggen in Mijn De Friesland?

Via de Mijn De Friesland dien je in te loggen met je DigiD (gebruikersnaam en wachtwoord). Er is een extra sms-controle of DigiD-app nodig om alle informatie zoals declaraties te kunnen zien.

Krijg ik vergoeding voor fysiotherapie bij De Friesland?

Fysiotherapie vergoedingen zijn verkrijgbaar via een aanvullende verzekering. Het basispakket biedt uitsluitend een vergoeding voor fysiotherapie wanneer je chronische aandoening op de chronische lijst van aandoeningen staat.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Het is mogelijk om je online aan te melden bij Zorgverzekeraar De Friesland. Voor specifieke vragen of advies over de zorgverzekeringen van De Friesland kan je ook gewoon contact opnemen met de verzekeraar.

Wie zijn gecontracteerd?

Met behulp van de Zorgzoeker kun je vrij snel en eenvoudig een zorgverlener vinden. Alle gecontracteerde zorgverleners in Nederland zijn opgenomen in de Zorgzoeker. Het overzicht wordt wekelijks bijgewerkt.

Zorgverzekering van Friesland vergelijken

Bezoek de website van De Friesland zorgverzekeraar zorgverzekering om je huidige polis te vergelijken met het aanbod van de Friese zorgverzekeraar. We verwijzen namelijk onze bezoekers te alle tijden door voor het aanvragen van je nieuwe polis. Als je nog niet zeker weet of De Friesland voor jou het beste is, kun je vrijblijvend de vergelijker benutten. Hierin is uiteraard ook de Friesland zorgverzekering 2022 meegenomen.

Binnen enkele minuten krijg jij een overzicht te zien van verschillende zorgmaatschappijen en kun je berekenen hoeveel jij kunt besparen! Het overstappen en aanvragen van je nieuwe polis doe je vervolgens op de website van de verzekeraar. Je doet dus altijd directe zaken met de zorgverzekeraar, dit geldt ook voor de Friesland zorgverzekering 2022!