Acupunctuur vergoeding 2025

Een acupunctuur vergoeding in 2025 gewenst? Wij bespreken het acupunctuur onderwerp op deze pagina. Veel mensen maken gebruik van een acupunctuur behandeling, maar hoe zit het met de vergoeding vanuit je zorgverzekering? Lees verder hieronder.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is het genezen op een speciale manier, namelijk met naalden. Oorspronkelijk komt deze vorm van behandeling uit China. Door naalden op bepaalde plekken te prikken in je huis wordt de huis bijvoorbeeld gevoelloos. Wanneer je last hebt van bepaalde klachten, dan is er ergens sprake van een verstoring van de energiecirculatie. Met een acupunctuur behandeling stimuleren de naalden de energiecirculatie. Doordat de naalden op specifieke plekken worden aangebracht verdwijnen de verstoringen, en kan de energiestroom weer op een normale wijze doorlopen.

Acupunctuur voor de volgende klanten

Een acupunctuur behandeling kan toegepast worden op veel verschillende klachten. Hieronder hebben wij de meest voorkomende klanten voor je op een rijtje gezet:

 • Stress
 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Nekklachten
 • Maag- of darmklachten
 • Burn-out

Aanvullende verzekering acupunctuur vergoeding

Met een aanvullende zorgverzekering kun jij een acupunctuur vergoeding ontvangen in 2025 van je zorgverzekeraar. Je moet dan kijken naar een alternatieve geneeswijzen vergoeding, of natuurgeneeskunde polis. Iedere verzekeraar hanteert haar eigen voorwaarden voor de aanvullende vergoedingen. Bezoek daarom altijd de website van de zorgverzekeraar om de polisvoorwaarden te lezen. Hierin kun je precies lezen welke voorwaarden er gelden voor onder andere acupunctuur vergoeding behandeling in 2025.

Voorwaarden vergoeding acupunctuur

Er zijn een aantal standaard voorwaarden die de meeste zorgverzekeraars hanteren voor een acupunctuur vergoeding. Zo moet de behandelaar/acupuncturist bij een erkende beroepsvereniging zitten. Let wel op dat deze vereniging erkend wordt door je verzekeraar.

 • Nederlandse Vereniding voor Acupunctuur (NVA)
 • Nederlandse Arsen Acupunctuur Vereniding (NAAV)
 • ZHONG ofwel de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskundige (NVTCG)

In de praktijk verschilt het per zorgmaatschappij welke vereniging erkend wordt. Check dit dus altijd goed tijdens je zoektocht naar de beste zorgverzekering. Neem eventueel contact op met de verzekeraar wanneer je hier zekerheid over wilt hebben. Lees meer over zorgverzekering vergoedingen.

Biedt de basisverzekering dekking voor acupunctuur?

Nee, er is geen dekking voor acupunctuur vanuit de basisverzekering. Wil je toch in aanmerking komen voor de acupunctuur vergoeding, dan moet je dus een aanvullende verzekering afsluiten.

Gelden er aanvullende eisen bij een aanvullende verzekering?

De verzekeraars hanteren allemaal hun eigen voorwaarden en eisen bij een aanvullende verzekering voor acupunctuur. Check dus steeds goed de polisvoorwaarden van de verzekeraars.

Hoe vind je de voor jou beste verzekering?

Die vind je hier op zorgverzekerinq.nl. Door de verzekeraars hier op de website te vergelijken, kom je als vanzelf bij de voor jou beste verzekeraar.

4.9/5 - (77 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
 • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
 • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
 • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd