Polisnummer vinden

Polisnummer of relatienummer vinden

Verschillende verzekeringen kennen een zogenaamde polisnummer. Iedereen vanaf 18 jaar met een eigen zorgverzekering heeft een eigen unieke polisnummer. Echter wordt er bij een zorgverzekering meestal gesproken over een relatienummer. Je relatienummer is terug te vinden op je zorgpas en in de polispapieren. Online je polisnummer opzoeken? Dat kan nu eenvoudig via onderstaande links

Polisnummer zorgverzekering

Wanneer heb je eigenlijk je polisnummer nodig? Wanneer je je huidige zorgverzekering gaat opzeggen, of een nieuwe zorgverzekering gaat afsluiten, heb je je polisnummer nodig. Zorgverzekeraars zoals Zilveren Kruis, Menzis, VGZ, CZ, De Friesland, FBTO, OHRA ONVZ, Besured en Zorg en Zekerheid sturen de zogenaamde polispapieren met je zorgpas toe. Zodra je aanvraag hebt ingediend gaat dit gebeuren met betrekking tot je verzekering. In de praktijk ga je eigenlijk nooit het polisnummer gebruiken. Zorgverleners en medische instellingen krijgen automatisch de verzekeringsgegevens via een centraal systeem. Als je contact opneemt met je zorgverzekeraar omdat je bijvoorbeeld met een paar vragen zit, wordt er wel gevraagd om het polisnummer – relatienummer. In de meeste gevallen is jouw polisnummer een willikeurig nummer, het kan overigens ook gekoppeld zijn aan het burgerservicenummer (BSN). Het is belangrijk om je verzekerdennummer net als je pincode goed te bewaren, hiermee voorkom je bijvoorbeeld fraude.

Polisnummer & relatienummer per verzekeraar op de zorgpas:

Bekijk hieronder het relatienummer of polisnummer per zorgverzekeraar. Deze staat overigens altijd vermeld op de zorgpast, hieronder sturen wij je door naar de login pagina van de zorgverzekeraar. De mogelijkheden om erachter te komen wat je polisnummer is verschilt per zorgverzekeraar. Hierboven verwijzen wij je door naar de inlogpagina’s om je persoonlijke omgeving te zien. Zo kun je hier je zorgpolis vinden, zorgverbruik bekijken, de status van je eigen risico en andere persoonlijke gegevens.

4.8/5 - (111 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar