Spoedeisende hulp in het buitenland vergoeding 2025

Je moet er niet aan denken maar toch gebeurt het elk jaar opnieuw. Je bent op vakantie in het buitenland en hebt daar direct medische verzorging nodig. Het is dan wellicht niet de eerste vraag die jij en je familieleden zich stellen, maar toch is het een interessante materie: want hoe zit het met de spoedeisende hulp in het buitenland vergoeding 2025?

Spoedeisende hulp in het buitenland vergoeding 2025 bij medische noodzaak

Als spoedeisende hulp in het buitenland noodzakelijk is in de vorm van bijvoorbeeld ziekenhuisopname en dit niet kan wachten tot je terug bent in eigen land dan spreken we van medische noodzaak of spoedeisende hulp. Schrale troost; bij zoveel ongeluk is dat de spoedeisende hulp in het buitenland vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering vergoed wordt. Dat doet de verzekeraar voor een aangesloten verblijf van maximaal twaalf maanden.

Wel geldt het Nederlandse tarief

De spoedeisende hulp in het buitenland vergoeding 2025 gaat wel uit  van het Nederlands tarief. In het geval dat de kosten in het buitenland hoger liggen dan in eigen land, kun je wat betreft de spoedeisende hulp in buitenland vergoeding 2025 een aanvullende verzekering voor de meerkosten afsluiten. Een deel van de meerkosten wordt dan vanuit die aanvullende verzekering vergoed.

Bekijk en vergelijk de verzekeraars hier op zorgverzekerinq.nl

Wil jij weten welke verzekeraar jou aan de hand van jouw specifieke wensen het best kan verzekeren? Vergelijk de verzekeraars dan hier op Zorgverzekerinq.nl. Als vanzelf komt dan de voor jou beste verzekeraar boven water. Lees meer over zorgverzekering vergoedingen en over zorg in het buitenland met niet spoedeisende hulp.

Krijg je een spoedeisende hulp in het buitenland vergoeding vanuit de basisverzekering?

Ja, die krijg je mits er sprake is van medische noodzaak. In dat geval kan er dus niet gewacht worden tot men terug is in eigen land. Een aanvullende verzekering is dan niet nodig.

Wanneer is een aanvullende verzekering wel noodzakelijk?

Vanuit de basisverzekering wordt vergoed volgens Nederlands tarief. Is er sprake van meerkosten, dan kun jij je tegen die meerkosten aanvullend laten verzekeren.

Hoe vind ik de voor mij beste zorgverzekeraar?

Dat doe je door hier op Zorgverzekerinq.nl de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Op basis daarvan kies jij voor dier verzekeraar die voor jou de beste voorwaarden kan bieden.

4.9/5 - (41 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd