Bevallen in het ziekenhuis vergoeding 2025

Je hebt als vrouw best wat te kiezen als je gaat bevallen. Meest wordt de keuze gemaakt tussen een bevalling thuis of in het ziekenhuis. Er zijn nog meer opties, die worden echter niet allemaal door de basisverzekering vergoed. We praten je hier bij over de basis- en de aanvullende verzekering.

Poliklinische bevalling in ziekenhuis; niet uit medische noodzaak

Meestal hebben we het over een poliklinische bevalling. In dat geval is er geen medische noodzaak om in het ziekenhuis te bevallen. De bevalling begint doorgaans thuis en voor ontsluitingsfase gaat de vrouw naar het ziekenhuis. Is er van een medische noodzaak geen sprake, dan is er vanuit de basisverzekering geen bevallen in het ziekenhuis vergoeding 2025. Ook is er geen vergoeding voor het vervoer. Om toch een bevallen in het ziekenhuis vergoeding 2025 veelal uit basispakket

Rondom de bevalling en de bevalling in ziekenhuis vergoeding 2025 wordt veel vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt echter met name als sprake is van medische noodzaak. Dan kun je dus denken aan zaken als de medische nazorg die verleend wordt na de bevalling, bevallen in het ziekenhuis uit medische noodzaak, de verloskamer tot een maximum van 205 euro en gynaecologische hulp.

Niet altijd sprake van eigen risico

Het is goed te weten dat als het gaat om de bevallen in het ziekenhuis vergoeding 2025 en bevallen in het algemeen, dat je niet altijd de uit de basisverzekering vergoede kosten voor een deel zelf moet betalen. Zo geldt geen eigen risico bij verloskundige hulp door de huisarts en verloskundige, medische noodzakelijke verloskundige hulp door de gynaecoloog, het gebruik van de verloskamer en ziekenhuisopname bij een bevalling in het ziekenhuis.

Vergelijk verzekeraars en check de polisvoorwaarden

Zeker als het gaat om de bevallen in ziekenhuis vergoeding 2025 is het zeer verstandig om eerst de eventueel aanvullende eisen en dus de polisvoorwaarden en vergoedingen goed door te nemen. Vervolgens ga je de verzekeraars hier op deze website met elkaar vergelijken. Pas dan sluit jij de voor jou meest aantrekkelijk verzekering af.

Dekt de basisverzekering de bevallen in ziekenhuis vergoeding?

De basisvergoeding dekt heel erg veel rondom de bevalling. Doorgaans kun je de stelregel aanhouden dat er dekking is, als sprake is van medische noodzaak. Niet voor alle zorg betaal je overigens eigen risico.

En de rest wordt gedekt door de aanvullende verzekering?

Inderdaad, ook vanuit de aanvullende verzekering is er een bevallen in het ziekenhuis vergoeding. Het gaat dan vaak om niet medisch noodzakelijke kosten.

Hoe vind je de voor jou beste verzekering en verzekeraar?

Die vind je door hier op zorgverzekerinq.nl de verschillende verzekeraars te vergelijken. Vergeet daarbij vooral niet de polisvoorwaarden te checken en de aanvullende voorwaarden die per verzekeraar kunnen verschillen goed door te nemen.

4.6/5 - (52 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd