Verloskundige vergoeding 2024

Als je zwanger bent, dan heb je alle vrijheid om zelf contact te zoeken en een afspraak te maken met een eerstelijns verloskundige. Een verloskundige kun je omschrijven als iemand die zwangere vrouwen begeleidt als sprake is van een normale zwangerschap. Er is dan begeleiding voor, tijdens en na de bevalling. Behalve ondersteuning geeft de verloskundige advies. Je bent – gelijk je huisarts- vrij om die verloskundige te kiezen bij wie jij het beste gevoel hebt.

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen

Verloskundige vergoeding 2024 gedekt vanuit de basisverzekering

Zoals voor heel veel zorg geldt rondom de zwangerschap, krijg je een verloskundige vergoeding 2024 uitgekeerd vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Dan gaat het om de afspraken en controles die je bij de verloskundige hebt en ook over de echo’s die je laat maken. Je kunt er in beginsel steeds vanuit gaan dat de zorg die moeder en baby nodig hebben voor, tijdens en ne de bevalling vanuit de basisverzekering vergoed wordt. Het is voor de verloskundige vergoeding 2024 niet anders.

Valt niet onder het eigen risico van je basisverzekering

Verloskundige zorg en de verloskundige zorg vergoeding 2024 valt niet onder het eigen risico dat je bij je basisverzekering hebt. Het kan wel zijn dat aanvullende kosten die gemaakt worden rondom de verloskundige zorg onder dit eigen risico vallen. Dan zou het bijvoorbeeld kunnen gaan om vervoerskosten en geneesmiddelen. Voor dergelijke kosten zou je eventueel een aanvullende verzekering kunnen nemen.

Vergelijken en je vindt de voor jou perfecte verzekeraar

Wat je zeker moet doen is hier op deze website de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dat doe je als je een goed beeld hebt van jouw zorgbehoeften en gewenste zorgvergoedingen. Door te vergelijken rolt als vanzelf de voor jou beste zorgverzekering en zorgverzekeraar uit de bus.

Hoe wordt de verloskundige vergoeding uitgekeerd?

De verloskundige vergoeding valt onder de basisverzekering. Je kiest zelf je verloskundige en de kosten krijg je vergoed vanuit het basispakket.

Dus een aanvullende verzekering is niet nodig voor een verloskundige vergoeding?

In principe is dat niet nodig. Je zou wel een aanvullende verzekering af kunnen sluiten om zo gedekt te zijn voor de aanvullende kosten die eventuele gemaakt worden rondom verloskunde. Dit kunnen kosten zijn voor vervoer en geneesmiddelen.

Hoe kun je nou de voor jou beste zorgverzekeraar vinden?

Dat kan heel simpel via deze website. Hier kun je namelijk de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo kom je vanzelf bij die verzekeraar die het beste tegemoet kan komen aan jouwe specifieke wensen en eisen.

5/5 - (22 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd