Tandartsverzekering 2021

Losse tandartsverzekering in 2021

Zoek jij een geschikte tandartsverzekering in 2021? Een tandarts zorgverzekering is de meest gekozen aanvullende verzekering. Echter zijn er ook veel consumenten die een tandartsverzekering hebben terwijl dit niet altijd echt nodig is. Wij helpen je graag verder op deze pagina met vinden van een aanvullende tandartsverzekering voor 2021 met de juiste vergoeding. Jongeren en kinderen krijgen tandheelkundige zorg vergoed vanuit de basisverzekering. Volwassenen daarentegen zijn vaak afhankelijk van een zorgverzekering voor de tandarts. Wat je situatie ook is wij helpen je hier inzicht te krijgen in de tandartsverzekeringen voor 2021.

Aanvullende tandartsverzekering 2021

Hieronder bekijk je veelgekozen tandartsverzekeringen per zorgverzekeraar.*

Heb ik een tandartsverzekering nodig?

Veel Nederlanders hebben een tandartsverzekering terwijl dit niet echt nodig is. Om erachter te komen of jij een aanvullende verzekering voor tandarts nodig hebt zou je het volgende kunnen doen:

  1. Ga na hoe gezond je gebit is
  2. Welke kosten verwacht ik in 2021?
  3. Hoeveel gaat een tandartsverzekering kosten?
  4. Welke tandartsverzekering past bij mijn wensen?

Het belangrijkste is om een goede inschatting te maken van de verwachte kosten. Kijk bijvoorbeeld terug naar het afgelopen jaar en ga na welke behandelingen je hebt gehad bij de tandarts. Een andere mogelijkheid is om je tandarts te vragen welke behandelingen hij verwacht te doen, en welke kosten hier bij komen kijken. Heb jij een gezond gebit? Dan zou de jaarlijske premie meer kosten dan je gaat vergoed krijgen.

Overzicht tandartsverzekering per zorgverzekeraar

Wij hebben net als ieder jaar de tandartsverzekeringen voor 2021 op een rij gezet. In het overzicht zie je per zorgverzekeraar de vergoedingen voor de tandarts, maandelijkse premie en kun je de tandartsverzekering 2021 direct afsluiten door te klikken op bekijken.

Vergoeding tandarts in de basisverzekering

Vanuit de basisverzekering hebben alleen kinderen tot 18 jaar recht op een vergoeding voor tandheelkundige zorg. Er zijn echter wel uitzonderingen voor volwassenen om hier een vergoeding voor te krijgen vanuit het basispakket. Zo worden bij zeer ernstige problemen aan de tanden of kaken of bij ernstige ontwikkelinkgsstoornissen hier wel een vergoeding voor geboden. Kinderen tot 18 jaar zijn via de basis zorgverzekering verzekerd voor de meest vorokomende tandartskosten. Behandelingen voor het verwijderen van tandsteen, preventieve onderzoeken, vullingen en fluoridebehandelingen vallen onder deze dekking. Het is daarom slim om je kind mee te verzekeren bij een van de ouders met de meest uitgebreide polis.

Losse tandartsverzekering afsluiten

Het is mogelijk om een losse tandartsverzekering af te sluiten. Daarmee bedoelen wij dat je de tandartsverzekering bij een andere verzekreaar afsluit dan waar je de tandartsverzekering gaat afsluiten. In de praktijk komt het overigens niet heel veel voor, mede omdat een losse tandartsverzekering vaak komt met een hogere premie. Zorgverzekeraars zoals Zilveren Kruis, Menzis, De Friesland en Zorg en Zekerheid bieden de mogelijkheid om een losse tandartsverzekering af te sluiten. Vergeet niet de polisvoorwaarden door te nemen voordat je een losse aanvullende tandartsverzekering gaat afsluiten voor 2021.

Orthodontie valt niet onder de dekking vanuit de basispolis, ouders zouden hier een aanvullende zorgverzekering voor moeten afsluiten.

Acceptatieplicht aanvullende tandartsverzekering

Je kan te maken krijgen met een acceptatieprocedure. Meestal komt dit bij utigebreide tandartsverzekeringen met hoge vergoedingen. Er geldt geen acceptatieplicht voor de basisverzekering maar wel voor de aanvullende zorgverzekering. Zorgverzekeraars mogen je dus weigeren om bij hen de tandartsverzekering 2021 af te sluiten. Soms vraagt de verzekeraar voor een tandartsverklaring, hierin staat beschreven wat de verwachte behandelingen zijn voor het komende jaar. Soms werken verzekeraars met een vragenlijst, deze dien je in te vullen en terug te sturen naar de zorgverzekeraar. Via adviseurs worden deze beoordeeld. Om recht te hebben op bepaalde vergoedingen (waaronder orthodontie) kan je te maken krijgen met wachttijden. Je dient dan minimaal 1 jaar deze verzekering te hebben voordat je recht op bepaalde aanvullende vergoedingen.

Tandarts zorgverzekering 2021

Iedere zorgverzekeraar in Nederland biedt wel een tandarts zorgverzekering aan. Je gaat te maken krijgen met een maximale vergoeding per kalenderjaar en een specifieke vergoedingspercentage. Het is overigens ook zeer belangrijk om na te gaan of je met de tandarts zorgverzekering naar je eigen tandarts kunt blijven gaan. In sommige gevallen dien je uitsluitend naar de gecontracteerde tandarts te gaan om een volledige vergoeding te kunnen ontvangen. Check daarom bij het afsluiten van een tandartsverzekering 2021 altijd de polisvoorwaarden. Iedere verzekeraar hanteerd haar eigen voorwaarden voor een aanvullende verzekering, en verschilt daarom enorm veel.

Tandartsverzekering vergelijken

Wil je een tandartsverzekering (2021) afsluiten? Maak dan gebruik van onze zorgvergelijker 2021. Geef aan hoe hoog de vergoeding moet zijn en wij zetten de tandartsverzekeringen op een rij. Op deze manier is het eenvoudiger voor jou om de tandartsverzekeringen te vergelijken op basis van premie en dekking. Neem je tijd voor het vergelijken zodat je de juiste en beste tandartsverzekering kiest voor 2021.