Zorgverzekering voor tandarts

Tandartsverzekering 2021

Zoek jij een geschikte tandartsverzekering in 2021? Een tandarts zorgverzekering is de meest gekozen aanvullende verzekering. Echter zijn er ook veel consumenten die een tandartsverzekering hebben terwijl dit niet altijd echt nodig is. Wij helpen je graag verder op deze pagina met vinden van een aanvullende tandartsverzekering voor 2021 met de juiste vergoeding. Jongeren en kinderen krijgen tandheelkundige zorg vergoed vanuit de basisverzekering. Volwassenen daarentegen zijn vaak afhankelijk van een zorgverzekering voor de tandarts. Wat je situatie ook is wij helpen je hier inzicht te krijgen in de tandartsverzekeringen voor 2021.

Overzicht van tandartsverzekeringen 2021

Heb ik een tandartsverzekering nodig?

tandartsverzekering-2021Veel Nederlanders hebben een tandartsverzekering terwijl dit niet echt nodig is. Om erachter te komen of jij een aanvullende verzekering voor tandarts nodig hebt zou je het volgende kunnen doen:

  1. Ga na hoe gezond je gebit is
  2. Welke kosten verwacht ik in 2021?
  3. Hoeveel gaat een tandartsverzekering kosten?
  4. Welke tandartsverzekering past bij mijn wensen?

Het belangrijkste is om een goede inschatting te maken van de verwachte kosten. Kijk bijvoorbeeld terug naar het afgelopen jaar en ga na welke behandelingen je hebt gehad bij de tandarts. Een andere mogelijkheid is om je tandarts te vragen welke behandelingen hij verwacht te doen, en welke kosten hier bij komen kijken. Heb jij een gezond gebit? Dan zou de jaarlijske premie meer kosten dan je gaat vergoed krijgen.

Acceptatievoorwaarden tandartsverzekering

Je kan te maken krijgen met een acceptatieprocedure. Meestal komt dit bij uitgebreide tandartsverzekeringen met hoge vergoedingen. Er geldt geen acceptatieplicht voor de basisverzekering maar wel voor de aanvullende zorgverzekering. Zorgverzekeraars mogen je dus weigeren om bij hen de tandartsverzekering 2021 af te sluiten. Soms vraagt de verzekeraar voor een tandartsverklaring, hierin staat beschreven wat de verwachte behandelingen zijn voor het komende jaar. Soms werken verzekeraars met een vragenlijst, deze dien je in te vullen en terug te sturen naar de zorgverzekeraar. Via adviseurs worden deze beoordeeld. Om recht te hebben op bepaalde vergoedingen (waaronder orthodontie) kan je te maken krijgen met wachttijden. Je dient dan minimaal 1 jaar deze verzekering te hebben voordat je recht op bepaalde aanvullende vergoedingen.

Vergoeding per behandeling 2021

Welke behandeling verwacht jij in 2021 nodig te hebben? En welke kosten zullen hier voor gemaakt moeten worden? Het is lastig in te schatten wat een behandeling gaat kosten als consument. Het is daarom slim om je tandarts te raadplegen over de behandelingen die je nodig hebt in 2021. Zo kun je voor duurdere behandelingen een offerte aanvragen. Tandartstarieven zijn aan een maximum gebonden, echter kan dit helpen bij het uitzoeken welke tandartsverzekering 2021 het beste past in jouw situatie.

Losse tandartsverzekering afsluiten

Het is mogelijk om een losse tandartsverzekering af te sluiten. Daarmee bedoelen wij dat je de tandartsverzekering bij een andere verzekreaar afsluit dan waar je de tandartsverzekering gaat afsluiten. In de praktijk komt het overigens niet heel veel voor, mede omdat een losse tandartsverzekering vaak komt met een hogere premie. Zorgverzekeraars zoals Zilveren Kruis, Menzis, De Friesland en Zorg en Zekerheid bieden de mogelijkheid om een losse tandartsverzekering af te sluiten. Vergeet niet de polisvoorwaarden door te nemen voordat je een losse aanvullende tandartsverzekering gaat afsluiten voor 2021.

Tandheelkundige zorg basisverzekering 2021

Vanuit de basisverzekering hebben alleen kinderen tot 18 jaar recht op een vergoeding voor tandheelkundige zorg. Er zijn echter wel uitzonderingen voor volwassenen om hier een vergoeding voor te krijgen vanuit het basispakket. Zo worden bij zeer ernstige problemen aan de tanden of kaken of bij ernstige ontwikkelinkgsstoornissen hier wel een vergoeding voor geboden. Kinderen tot 18 jaar zijn via de basis zorgverzekering verzekerd voor de meest vorokomende tandartskosten. Behandelingen voor het verwijderen van tandsteen, preventieve onderzoeken, vullingen en fluoridebehandelingen vallen onder deze dekking. Het is daarom slim om je kind mee te verzekeren bij een van de ouders met de meest uitgebreide polis.

Tandarts zorgverzekering 2021

Iedere zorgverzekeraar in Nederland biedt wel een tandarts zorgverzekering aan. Je gaat te maken krijgen met een maximale vergoeding per kalenderjaar en een specifieke vergoedingspercentage. Het is overigens ook zeer belangrijk om na te gaan of je met de tandarts zorgverzekering naar je eigen tandarts kunt blijven gaan. In sommige gevallen dien je uitsluitend naar de gecontracteerde tandarts te gaan om een volledige vergoeding te kunnen ontvangen. Check daarom bij het afsluiten van een tandartsverzekering 2021 altijd de polisvoorwaarden. Iedere verzekeraar hanteerd haar eigen voorwaarden voor een aanvullende verzekering, en verschilt daarom enorm veel.