Zorgverzekering voor gezin

Regel jij in 2024 een goede en betaalbare zorgverzekering voor je gezin? Vergelijk eerst de uitgebreide zorgverzekering van Zilveren Kruis voor € 140,45 per maand. Besparen met een lage premie is mogelijk met de verzekering van FBTO voor € 131,95. Als je korting op je zorgpremie wilt dan is Menzis (Basis Voordelig + ) een mogelijkheid met een premie van € 122,75. Kinderen onder 18 jaar zijn gratis meeverzekerd!
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Zorgverzekering voor je gezin regelen voor 2024

Een passende zorgverzekering voor iedereen in het gezin, hoe regel ik dat? Op deze pagina helpen wij je graag verder met het informeren over de zorgverzekering voor het hele gezin, en over het meeverzekeren van kinderen in 2024. Want hoe zit het eigenlijk met gezinsleden meeverzekeren? En met een gezinsuitbreiding? Als gezin wil je natuurlijk een geschikte zorgverzekering hebben met de beste vergoedingen.

Zorgverzekering voor het hele gezin

In Nederland kiezen de meeste gezinnen om een zorgverzekering te hebben bij 1 zorgverzekeraar. Door de zorgverzekeringen bij dezelfde verzekeraar te hebben creëer je overzicht. Toch is het Misschien verstandig, wanneer je partner andere zorgbehoeftes heeft in 2024 om verder te kijken naar je huidige zorgverzekeraar. Het aanbod zorgverzekeringen in 2024 is enorm, en er zijn opnieuw grote verschillende tussen de zorgpremies.

Zorgverzekering gezinsleden meeverzekeren

De zorgverzekering is voornamelijk gericht op persoonlijke voorkeuren en zorgbehoeften. Wanneer jij je kind of kinderen gaat meeverzekeren, hebben zij exact dezelfde dekking als jijzelf. Als dit niet wenselijk is zou je een aparte vergelijking kunnen maken met de gewenste zorg-vergoedingen voor 2024. Het meeverzekeren van kinderen is volledig kostenloos, je moet kinderen op de zorgpolis toevoegen van een de ouder met de meest uitgebreide zorgverzekering. Zo profiteren ook je kind of kinderen van de uitgebreide dekking.

Zorgverzekering gezin pakket vergelijken

Wil je de zorgverzekering gezin pakket vergelijken? Doe dit dan voor iedere gezinslid apart. Het is namelijk in veel gevallen voordeliger en beter om iedereen uit het gezin een losse verzekering te geven. Het is raadzaam om goed te kijken naar de persoonlijke zorgbehoeften per persoon binnen je gezin. Wees ervan bewust dat iedere persoon natuurlijk zijn of haar eigen wensen heeft. Personen tot 18 jaar betalen geen zorgpremie in 2024. Tevens kun je als ouders zelf bepalen op welke zorgpolis je kinderen worden bijgeschreven. Er zijn een aantal zorgverzekeraars in Nederland die aparte aanvullende pakketten aanbieden voor gezinnen. Hierin zijn specifieke vergoedingen opgenomen bijvoorbeeld, orthodontie, fysiotherapie en een uitgebreide dekking voor de tandarts.

Gezinsuitbreiding in 2024

Verwacht jij een gezinsuitbreiding in 2024? Dan is het belangrijk om een geschikte zorgverzekering te kiezen. Tijdens deze levensfase ga je extra zorgkosten maken, en hier moet je goed op voorbereid zijn. Wist je dat de bevalling in een ziekenhuis, zonder medische noodzaak deels voor eigen rekenign is? Ook voor kraamzorg ga je een eigen bijdrage betalen in 2024. Neem de volgende punten mee wanneer je zwanger bent en een andere zorgverzekering zoekt:

  1. Eigen bijdrage vergoeding kraamzorg
  2. Eigen bijdrage vergoeding ziekenhuisbevalling
  3. Vergoeding fysiotherapie
  4. Tandartsverzekering

Wat vergoed de basisverzekering 2024?

Kinderen meeverzekerd

Kinderen hebben geen eigen zorgverzekering nodig in 2024. Tot 18 jaar zal je kind worden toegevoegd op de polis van een van de ouders. Vanuit de basis zorgverzekering hebben kinderen tot 18 jaar recht op alle medisch noodzakelijke zorg, en ook tandheelkundige zorg. Het is slim om je kind te verzekeren op de meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering van de ouder. Met name vergoedingen voor orthodontie en fysiotherapie zijn het vaakst gekozen voor gezinnen.

Zorgverzekering gezin vergelijken

Op Zorgverzekerinq.nl is het mogelijk om onafhankelijk de zorgverzekering te vergelijken. Als gezin zoek je natuurlijk een geschikte zorgverzekering, voor een betaalbare premie. In 2024 gaan de premies opnieuw stijgen en is het verstandig je huidige polis tegen het licht te houden. Met behulp van de zorgvergelijker 2024 kun jij voor het hele gezin zorgverzekering vergelijken op basis van de zorgbehoeftes. Met behulp van handige filters aan de linkerkant kan je precies aangeven waar de verzekering aan moet voldoen, en welke zorgverzekering vergoeding jij nodig denkt te hebben.

Maak vrijblijvend gebruik van de zorgvergelijker op onze site. Bereken je premie voor 2024 binnen enkele minuten, en bekijk welke zorgverzekering het beste bij je gezin past.

4.6/5 - (40 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar