Zorgverzekering vergelijken 2023

Wil je de zorgverzekering vergelijken voor 2023? Bij ons vergelijk je onafhankelijk en snel de zorgverzekeringen met elkaar en vind je een passende zorgverzekering in jouw persoonlijke situatie. Met behulp van uitgebreide filters is het een kwestie van enkele minuten om een geschikte zorgverzekering te vinden voor 2023. Het zorgverzekering vergelijken kan ieder jaar ongeveer zeven weken en de meeste consumenten kunnen behoorlijk besparen op hun maandelijkse zorgpremie, tot wel 300 euro op jaarbasis!

 

Natura- of een restitutiepolis?

De belangrijkste afweging bij het vinden en vergelijken van je zorgverzekering in 2023 is of je een vrije zorgkeuze wenst. Door te kiezen voor een restitutiepolis mag je namelijk volledig zelf bepalen naar welke zorgaanbieder je gaat voor een behandeling. Met een naturapolis ben je namelijk alleen verzekerd voor gecontracteerde zorg. Zorgverzekeraars maken ieder jaar prijsafspraken met zorgverleners en alleen bij hen krijg je een volledige vergoeding voor de gemaakte zorgkosten.

Hoe werkt zorgverzekering vergelijken in 2023?

Door de (enorme) premie verschillen is het verstandig om ieder jaar opnieuw je zorgverzekering te vergelijken. Maar hoe werkt het? Met behulp van onze zorgvergelijker kun je op een concrete manier zorgverzekeringen vergelijken aan de hand je persoonlijke gegevens. Door de handige filters (linkerkant) kun je precies aangeven waar je nieuwe zorgverzekering aan moet voldoen. In 2023 heb je opnieuw ruim de tijd om te bepalen of je gaat overstappen van zorgverzekering want in de meeste gevallen loont het.

Basisverzekering vergelijken 2023

Niet de zorgverzekeraar maar de overheid bepaalt de inhoud/dekking van het basispakket. De basisverzekering is gelijk bij iedere verzekeraar, echter verschillen de premies weer enorm in 2023. Dit jaar is het verschil tussen de duurste- en goedkoopste basis zorgpolis maar liefst 450 euro. Het zorgverzekering vergelijken loont dus altijd!

Zorgverzekering 2023 vergelijken

Nu de zorgpremies voor 2023 weer bekend zijn gemaakt, is het tijd om te gaan vergelijken. Je kunt namelijk behoorlijk wat geld besparen door een overstap te maken naar een andere zorgverzekering. Op Zorgverzekerinq.nl is het zorgverzekering vergelijken (2023) volledig onafhankelijk en vergelijk je op basis van inhoud en prijs.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zorgverzekering vergelijken 2023?

Via Zorgverzekerinq.nl kan je eenvoudig zorgverzekering vergelijken voor 2023. Het vergelijken is eenvoudig en gratis, er zijn geen advieskosten. Het afsluiten van een zorgverzekering doe je bij de verzekeraar.

Welke eigen risico moet ik kiezen?

Het eigen risico ga je alleen betalen voor zorg die valt onder de dekking van het basispakket. Standaard is het bedrag in 2023 minimaal 385 euro per kalenderjaar. Het is mogelijk om dit bedrag vrijwillig te verhogen naar maximaal 885 euro. Verwacht jij weinig tot geen zorgkosten aankomend jaar? Dan kun jij een extra korting krijgen op je premie door het eigen risico vrijwillig te verhogen. Let wel op als jij het bedrag verhogen gaat en bij (onverwachtse) zorgkosten je zelf een groter gedeelte gaat betalen.

Moet ik mij aanvullend verzekeren?

De basispolis is alleen wettelijk verplicht in Nederland vanaf 18 jaar. Toch kun je je aanvullend verzekeren voor zorg die niet valt binnen de basis zorgverzekering. Er zijn vergoedingen verkrijgbaar voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en voor de tandarts. In de zorgvergelijker op onze site vergelijk jij alle zorgverzekeringen met elkaar.

Kan ik kiezen voor vrije zorgkeuze voor zorgverleners?

Er zijn zorgverzekeringen waarbij jij mag bepalen naar welke zorgverlener je gaat voor een behandeling. Tevens zijn er ook zorgverzekeringen waarbij je alleen naar een geselecteerd aantal zorgaanbieders kunt gaan. Vind jij vrije zorgkeuze belangrijk? Dan zou een restitutie zorgverzekering Misschien wel de juiste polis voor jou zijn.

Wat is belangrijk tijdens het vergelijken?

Tijdens het vergelijken van de zorgverzekering is het belangrijk dat je kijkt naar een polis die past bij jouw zorgbehoeften. Het is belangrijk om niet alleen maar te letten op de hoogte van de premie in 2023. Kijk vooral naar je eigen situatie en ga vervolgens opzoek naar een geschikte dekking, eigen risico en vrije zorgkeuze.

Waarom vergelijken via Zorgverzekerinq.nl?

Er zijn verschillende vergelijkingssites waar je aan de slag kunt met het zorgverzekering vergelijken. Waarom via Zorgverzekerinq.nl? Wij zijn 100% onafhankelijk en hebben geen voorkeur waar jij je nieuwe zorgpolis voor 2023 gaat afsluiten. Verder hebben wij de verschillende zorgverzekeraars onder de loep genomen en bespreken het assortiment tot in de details.


Aanvullende zorgverzekering vergelijken 2023

Het eerste wat je zou moeten doen is tijdens het zorgverzekering vergelijken is het vinden van een polis die goed bij je past. Vervolgens kan je aan de slag gaan om een geschikte aanvullende module te vinden die de juiste vergoedingen heeft. Aanvullende vergoedingen zijn voor onder andere: fysiotherapie, alternatieve zorg, tandarts en orthodontie. Het is overigens niet verplicht om een aanvullende zorgverzekering 2023 te hebben.

Vergelijk zorgkeuze zorgverzekering 2023

Er zijn verschillende (4) basisverzekeringen waar je uit kunt kiezen. Het voornaamste verschil zit in de keuze vrijheid die je krijgt. Wanneer jij bijvoorbeeld zelf wilt bepalen naar welke zorgaanbieder je gaat in 2023 voor een behandeling zou het kunnen zijn dat een restitutieverzekering voor jou als beste uit de bus komt. Met deze soort basis zorgverzekering mag jij volledig zelf bepalen en heb je een volledige vrije zorgkeuze. Voordat je een andere zorgverzekering afsluiten gaat is het verstandig om te checken met welke zorgaanbieders je zorgverzekeraar prijsafspraken heeft gemaakt. Zo zou een natura zorgverzekering wellicht ook een goede optie zijn. Geeft tijdens het zorgpolis vergelijken of je een gedeeltelijke of vrije zorgkeuze wilt voor het aankomende jaar.

Het eigen risico blijft gelijk in 2023

Het eigen risico is in 2023 opnieuw 385 euro. Dit is een bedrag die jij gaat betalen wanneer er zorgkosten gemaakt worden. Het eigen risico geldt alleen voor zorg die wordt vergoed vanuit het basispakket. Door het eigen risico vrijwillig te verhogen ga jij een korting krijgen op de zorgpremie, soms wel enkele tientallen euro’s. Bedenk daarom of er bepaalde zorgkosten gemaakt moeten gaan worden in 2023. Let wel op dat wanneer er kosten gemaakt worden en je hebt het bedrag verhoogd je een groter gedeelte van de rekening zelf zou moeten betalen. In de zorgvergelijker kun jij het bedrag verhogen in stappen van honderd euro.

4.8/5 - (3561 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd