Orthodontie vergoeding 2024

Een beugel (orthodontie) wordt tot 18 jaar alleen in slechts een paar gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. In de meeste gevallen ga je de beugel zelf moeten betalen, of ben je afhankelijk van een vergoeding via een aanvullende verzekering. In het overzicht hieronder zie je de zorgverzekeraars met de vergoeding voor orthodontie tot en vanaf 18 jaar. Voor meer informatie met betrekking tot de beugel vergoeding voor 2024 verwijzen wij je door naar de website van de verzekeraar.

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen

In het orthodontie vergoeding 2024 overzicht helpen wij je in kaart te brengen van de beschikbare vergoedingen. In 2024 zijn er opnieuw verschillende zorgmaatschappijen die een prima vergoeding voor beugel aanbieden. Aan de verstrekte informatie kun je geen rechten ontlenen. Wij aanvaarden da nook geen enkele aansprakelijkheid voor eventuee fouten en onjuistheden. Wij adviseren onze bezoekers ten alle tijden contact op te nemen met de zorgverzekeraar voor persoonlijk advies. Raadpleeg overigens ook altijd de polisvoorwaarden van de verzekeraar om de exacte vergoedingen te bekijken.

Basisverzekering orthodontie

Vanuit de basisverzekering wordt alleen in uitzonderlijke gevallen orthodontie vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Er zijn orthodontie vergoedingen vanuit de basis zorgverzekering voor bijvoorbeeld een hazenlip. In deze gevallen zou je altijd een toestemming moeten krijgen van je zorgverzekeraar. In de meeste andere gevallen zou je de kosten voor orthodontie zelf moeten betalen, of moeten kiezen voor een aanvullende verzekering vergoeding.

Aanvullende zorgverzekering orthodontie

Heb je geen recht op een vergoeding voor orthodontie vanuit het basispakket? Dan is er nog de aanvullende zorgverzekering die vergoedingen hebben voor orthodontie in 2024. Let goed op tijdens je zoektocht naar een passende polis naar de maximale leeftijd, de verzekeraars maken namelijk onderscheid in orthodontie tot en vanaf 18 jaar. In de praktijk zijn de orthodontisten vergoeding voor jongeren hoger dan voor volwassenen. In het vergoeding overzicht op deze pagina hebben wij de mogelijkheden voor je uitgelicht. Het is slim om op zoek te gaan naar de goedkoopste zorgverzekering met orthodontie die het beste bij je past.

Orthodontie zorgverzekering vergoeding 2024

orthodontie vergoedingenIn de polisvoorwaarden kun je lezen welke voorwaarden er gelden voor orthodontie 2024 vergoedingen van de zorgverzekeraar. Er zijn namelijk een aantal belangrijke punten die je in je achterhoofd moet houden. Er zijn verzekeringen verkrijgbaar die een vergoeding van orthodontie bieden tot een maximumbedrag voor de gehele verzekeringsduur. Maak jij meer kosten dan het maximumbedrag? Dan zijn de overige kosten voor eigen rekening. Er zijn ook orthodontie verzekeringen die een maximumvergoeding per kalenderjaar bieden. Tevens zijn er vergoedingen verkrijgbaar voor een maximale percentage per behandeling.Stel de verzekeraar vergoedt maximaal 75% van de behandeling, dan dien jij de overige 25% van de rekening te betalen.Wanneer de beugel door onzorgvuldigheid stuk gaat, of je bent de beugel kwijtgeraakt dan zal je deze kosten ook zelf moeten betalen. Ten slot is het belangrijk om te melden dat wanneer je een afspraak niet nakomt met de orthodontist je deze kosten ook moet gaan betalen in 2024.

Wachttijden orthodontie vergoeding

Het is mogelijk dat je te maken gaat krijgen met wachttijden voordat je recht hebt op een vergoeding voor orthodontie. Meestel geldt dat je minstens 12 maanden de aanvullende verzekering moet hebben voordat je recht hebt op de orthodontie vergoeding. Het is dus niet standaard dat je direct gebruikt kunt maken van de aangeboden aanvullende vergoedingen.

Kosten beugel in 2024

Wat kost een beugel in 2024? De kosten van een beugel en de behandelingen verschillen behoorlijk. Zo moet je denken aan de lengte van de orthodontische behandeling en het type beugel dat nodig is. We kunnen je wel een inschatting geven van de kosten, een beugel kost gemiddeld tussen de 2.000 en 3.000 euro per kind (boven- en onderkaak). De genoemde kosten worden gespreid in rekening gebracht.

Een beugel kost gemiddeld 2.000 en 3.000 euro.

Acceptatieprocedure vergoeding orthodontie

Bij bepaalde verzekeringen kan het zijn dat er een acceptatieprocedure van toepassing is. De zorgverzekeraar wilt dan extra informatie weten over bijvoorbeeld de benodigde behandelingen van je kind. Op basis van de gegeven antwoorden kan de zorgverzekeraar je accepteren of juist weigeren voor de orthodontie verzekering.

Wat doen wij voor jou?

Bekijk in het tabel hierboven wat Zorgverzekerinq.nl voor jou kan betekenen.

Zorgverzekeraars vergelijken en orthodontie vergoedingen met onze zorgvergelijker. Bereken je premie voor 2024 en vind de beste vergoedingen voor het nieuwe jaar in enkele minuten.

4.5/5 - (91 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd