Zorg en Zekerheid zorgverzekeraar

Zorg en Zekerheid zorgverzekering 2022

Zorg en Zekerheid biedt de zorgverzekering aan in verschillende varianten. Om erachter te komen of in 2022 de zorgverzekering van Zorg en Zekerheid past in jouw situatie bespreken wij hier de polis. In Nederland hebben ongeveer 490.000 een verzekering bij Zorg en Zekerheid. Een voordeel is dat je bij elk ziekenhuis terecht kunt voor een behandeling.

Onderstaand zie je de premies van 2021. Tip: Schrijf je in voor de Premie Wekker en ontvang als eerste de premies van 2022!

Zorgverzekering Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid zorgverzekering 2021De overheid bepaalt welke zorg vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Het basispakket is dus gelijk bij iedere zorgverzekeraar. In Nederland kun je kiezen uit verschillende type basisverzekeringen, namelijk: budgetpolis, naturapolis, restitutie zorgverzekering en de combinatiepolis. Wanneer jij een zorgverzekering gaat afsluiten via je werkgever dan noem je dit een collectieve zorgverzekering. Een Zorg en Zekerheid zorgverzekering in 2022 heeft drie mogelijkheden. Zo is de Zorg Gemak Polis een Online naturapolis. De Zorg Zeker Polis een natura verzekering en de Zorg Vrij Polis een restitutie verzekering. Er is dus voldoende keuze, ongeacht of je een volledige vrije zorgkeuze wilt of jusit een beperkte. Bekijk hieronder de zorgpremie van 2022 van Zorg en Zekerheid.

Aanvullende zorgverzekering Zorg en Zekerheid

Dekt de basis zorgverzekering in 2022 niet voldoende? Het is mogelijk om via een aanvullende zorgverzekering extra dekking te krijgen. Zorg en Zekerheid heeft zeven aanvullende verzekering waarvan er vier gericht is op speciaal bepaalde doelgroepen. In het overzicht Zorg en Zekerheid zorgverzekeringen voor 2022 zie je direct de belangrijke vergoedingen, premies en heb je de mogelijkheid om de polis te bekijken bij de verzekeraar. Je bent niet verplicht om je aanvullend te verzekeren. Toch zijn er heel veel consumenten die het juist wel doen. Zo vallen zorgkosten van een fysiotherapeut of het gebruik maken van alternatieve zorg niet binnen de dekking van de basispolis.

Wat is een budgetpolis?

De goedkoopste zorgverzekering van Zorg en Zekerheid is een budgetpolis. De Zorg Gemak Polis komt in 2022 opnieuw met een lage maandelijkse zorgpremie. Maar wat is een budgetverzekering? Deze type basis zorgverzekering wordt ook wel een uitgeklede versie genoemd van de naturapolis. Je kunt alleen terecht bij een geselecteerd aantal zorgverleners en ziekenhuizen in Nederland. Andere behandelaars komen namelijk niet met een 100% vergoeding aankomend jaar.

Natura vs Restitutie zorgverzekering

Wat is het verschil tussen een natura- en restitutiepolis? Naast het verschil in de maandelijkse zorgpremie is met name de vrije zorgkeuze het grootste verschil. Met een restitutie zorgverzekering mag jij zelf bepalen naar welke zorgaanbieder je gaat, je krijgt altijd een volledige vergoeding. Met een naturaverzekering heb je een beperkte vrije zorgkeuze, en krijg je alleen een 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders.Een budget zorgverzekering is vaak voordelig om te hebben wanneer jij weinig tot geen zorgkosten verwacht in 2022.

Tandartsverzekeringen Zorg en Zekerheid

Het is niet mogelijk om een losse tandartsverzekering af te sluiten bij Zorg en Zekerheid. De vergoedingen voor tandarts zijn inbegrepen in de aanvullende pakketten. Met bijvoorbeeld de AV-Sure polis heb je recht op een vergoeding van € 150,- het komende jaar. Mede omdat de kosten hoog zijn bij de tandarts is de tandartsverzekering een zeer populaire aanvullende verzekering.

Premie zorgverzekering Zorg en Zekerheid 2022

Hoeveel zorgpremie betaal ik in 2022 bij Zorg en Zekerheid? Om je premie te bereken kan je gebruik maken van onze vergelijker. Een andere mogelijkheid is natuurlijk om de verzekeraar te bezoeken om daar je persoonlijke zorgpremie te berekenen. Het afsluiten en zorgverzekering overstappen doe je ten slotte altijd bij de zorgverzekeraar zelf. Vergeet niet dat het mogelijk is om kortingen te ontvangen op je maandelijkse zorgpremie via het eigen risico. Let hiermee wel goed op, want het is niet slim om dit te doen als je bepaalde zorgkosten verwacht in 2022.

Overstappen naar Zorg en Zekerheid

Misschien toch een andere zorgverzekering afsluiten? Ga de Zorg en Zekerheid zorgverzekering 2022 vergelijken en check of overstappen voor jou iets gaat opleveren. Ieder jaar heb je namelijk zeven weken de tijd om te bepalen of jij een andere zorgverzekering wilt hebben. Soms heb je meer vergoedingen nodig, of wil je juist de goedkoopste zorgverzekering hebben. Wat je persoonlijke situatie ook is, het zorgverzekering vergelijken is altijd belangrijk.

Bezoek de zorgverzekering zorgvergelijker en vergelijk zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid voor 2022. Een concrete manier om uit te zoeken of de zorgverzekering van de verzekeraar het beste past bij jouw persoonlijke situatie.