Kraampakket vergoeding 2024

Ben je zwanger, dan is het als aanstaande moeder zaak om tijdig een kraampakket aan te vragen. Voor de kraampakket vergoeding 2024 dien je aanvullend verzekerd te zijn. Je kunt de verschillende aanvullende verzekeringen hier op deze website vergelijken.

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen

De kraampakket vergoeding 2024 krijg je bij het afsluiten van een aanvullende verzekering

Een kraampakket? Dat is een pakket met daarin alles wat noodzakelijk is tijdens de bevalling en de eerste dagen na de bevalling. En dat voor zowel moeder en kind. Tot de inhoud van een kraampakket behoren onder meer een navelklemmetje, kraamverband, steriele gaasjes, ontsmettingsmiddelen, een matrasbeschermer en een koortsthermometer. Vanuit de basisverzekering is geen kraampakket vergoeding 2024. De meeste aanvullende verzekeringen bieden wel de kraampakket vergoeding 2024.

Vraag het essentiële kraampakket op tijd aan

Het is vooral zaak om het kraampakket tijdig aan te vragen. Je kunt het pakket aanvragen op het moment dat je zeven maanden zwanger bent. Die aanvraag richt je tot je eigen verzekeraar. Het is verstandig het kraampakket zo snel mogelijk aan te vragen en geen risico te lopen te laat in het bezit te komen van het onmisbare pakket.

Vergelijk hier de verzekeraars en stap over naar de voor jou beste verzekeraar

Natuurlijk wil je een zorgverzekering met de meest gunstige voorwaarden en dus zoek je een verzekeraar die een kraampakket vergoeding 2024 vanuit de aanvullende verzekering aanbiedt. Je vindt die verzekering hier, heel simpel door op deze website de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Vergeet niet kennis te nemen van de polisvoorwaarden en de eventueel aanvullende voorwaarden aan vergoedingen die een verzekeraar kan stellen.

Valt het kraampakket onder de basisverzekering?

Nee. Om de kraampakket vergoeding te krijgen, dien je een aanvullende verzekering te hebben afgesloten. Het wordt dus niet vanuit de basisverzekering vergoed.

Wanneer vraag je het kraampakket aan?

Het is in elk geval verstandig het kraampakket uit je aanvullende verzekering tijdig aan te vragen. Je kunt dit doen vanaf het moment dat je zeven maanden zwanger bent.

Hoe vind je nou de perfecte zorgverzekeraar?

Die vind je door de verzekeraars aan de hand van jouw zorgbehoeften met elkaar te vergelijken. Kijk niet alleen naar de prijs, maar check ook de polisvoorwaarden en eventueel aanvullende eisen en voorwaarden van de verzekeraar.

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen
5/5 - (32 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd