Buitenlandse zorg vergoeding 2025

Op zoek naar een zorgverzekering met vergoeding voor buitenlandse zorg in 2025? VinkVink (Basis + Buitenland & Tandongeval) is de voordeligste voor € 124,84 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft FBTO (Basis + Module Zorg in het Buitenland Europa) de goedkoopste zorgverzekering voor zorg in het buitenland: € 133,45 zorgpremie. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Basis Plus Module) voor € 142,70 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Werk jij in 2025 tijdelijk in het buitenland? Of ga je voor je studie een tijd in het buitenland verblijven? Dan wil je natuurlijk precies weten hoe het zit met de buitenlandse zorg vergoeding vanuit je zorgverzekering. Er zijn namelijk een aantal voorwaarden waar je rekening mee moet houden tijdens je verblijf in het buitenland. Wij brengen op deze pagina in kaart hoe het zit met buitenlandse zorg en je zorgverzekering van 2025.

Bekijk ook:

Voorwaarden buitenlandse zorg

Je gaat in 2025 een vergoeding krijgen wat overeenkomst met het Nederlandse marktconforme tarief. Over het algemeen zijn zorgkosten duurder dan die in Nederland, je kan er dus vanuit gaan dat je altijd een gedeelte van de rekening zelf moet betalen. Een ander belangrijk punt is om te weten dat Zorgverzekeraars in Nederland niet altijd een vergoeding willen geven, denk aan een wintersport. Doordat deze vakantie extra risico’s met zich mee brengt kan het zijn dat je alleen een buitenlandse zorg vergoeding krijgt vanuit een aanvullende zorgverzekering.

Geldt er een buitenlandse zorg vergoeding vanuit de basisverzekering?

Ja, die is er. De vergoeding uit de basisverzekering vindt echter plaats op basis van het in ons land geldend tarief. Uiteindelijk zijn de kosten in het buitenland vaak hoger dan die in ons land en dus dient er vaak bijbetaald te worden.

Waarom een aanvullende verzekering?

Je kunt een aanvullende verzekering nemen voor de extra kosten die je moet betalen als blijkt dat de tarieven in het buitenland hoger liggen dan in eigen land.

Waarmee kan zorgverzekerinq.nl je helpen?

Via deze website kun je de voor jou beste verzekeraar vinden. Dat doe je door de aanbieders hier te vergelijken op basis van prijs en dekking.

4.9/5 - (16 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd