Zorgverzekering voor jongeren

Jongeren zorgverzekering 2025

Vanaf je 18e heb je een eigen zorgverzekering nodig. Zodra je 18 bent dien je meteen een jongeren zorgverzekering te hebben op je eigen naam. Wij begrijpen dat het Misschien wat stress met zich meebrengt en dat je met een aantal vragen zit. Wij helpen je met informatie en tips over de zorgverzekering voor jongeren in 2025. Waarom? Zodat jij de beste jongeren verzekering afsluit en niet onnodig teveel premie moet gaan betalen. De meeste jongeren kiezen namelijk voor een zorgverzekering die goedkoop is en toch past bij je persoonlijke situatie. Veel jongeren kiezen voor de volgende zorgverzekeraars: Zilveren Kruis ZieZo, De Friesland, Ik kies zelf van ASR en Univé.

Zorgverzekering voor jongerenBijna iedere zorgverzekeraar in Nederland heeft een zorgverzekering speciaal voor jongeren vanaf 18 jaar. De dekking is afgestemd op de behoeftes voor de meeste jongeren in Nederland. De meest voorkomende fout is oververzekerd zijn. Dat wil zeggen dat je premie betaald voor vergoedingen die je nooit gaat gebruiken. Een jongeren zorgverzekering is een polis die betaalbaar is en alleen vergoedingen heeft die je ook echt gaat gebruiken in 2025. In de praktijk wilt dat dus zeggen dat je via een jongeren zorgverzekering kan profiteren van een polis met lage maandelijkse zorgpremies.

Als jongere wil je natuurlijk wel de beste basisverzekering hebben die bij je past. Er zijn vier verschillende type basisverzekeringen verkrijgbaar in 2025. Om erachter te komen welke basisverzekering het beste bij jouw situatie past moet je natuurlijk weten wat de mogelijkheden zijn. In het kort bespreken wij hieronder welke basispakketten er verkrijgbaar zijn, de belangrijkste verschillen zodat jij vervolgens eenvoudiger een keuze kunt maken.

1. Budgetpolis

Een voordelige jongeren zorgverzekering? Dan is een budgetpolis wellicht de juiste verzekering voor jou. Alle zorgzaken dien je uitsluitend online te regelen met de verzekeraar, en je kunt bij een geselecteerd aantal zorgverleners terecht. Overige behandelaars worden tot maximaal 80% vergoed aankomend jaar.

2. Naturapolis

Veel Nederlanders kiezen voor een naturapolis. Je krijgt bij alle aangesloten zorgaanbieders een volledige vergoeding voor je behandeling. Niet-gecontracteerde zorg wordt vergoed met maximaal 80 procent. Je hebt een iets ruimere vrije zorgkeuze dan met de budget zorgverzekering.

3. Restitutiepolis

Een volledige vrije zorgkeuze in 2025? Dan is de restitutiepolis wellicht de beste zorgverzekering voor jou. Je ontvangt altijd een 100% vergoeding voor zorg vanuit het basispakket, ongeacht naar welke zorgbehandelaar je gaat.

4. Combinatiepolis

Tot slot is er nog de combinatiepolis. Deze type basis zorgverzekering is een combinatie tussen de natura- en restitutieverzekering. Wij helpen je graag verder tijdens je zoektocht naar een geschikte jongeren-zorgverzekering.> Bekijk hier de collectieve zorgverzekering mogelijkheden.

Zorgverzekering jongvolwassenen

Voorheen (tot 18 jaar) zijn jongeren verzekerd via de zorgverzekering van 1 van de ouders of verzorgers. Zodra je 18 bent ben je verplicht om een eigen zorgverzekering te hebben en daar komt het een en ander bij kijken. Zo ga je te maken krijgen met het eigen risico wanneer er zorgkosten gemaakt gaan worden die vallen onder de dekking van het basispakket. Wij raden ouders en jongeren aan om zo vroeg mogelijk op zoek te gaan naar een geschikte jongeren zorgverzekering. Wanneer jij bijvoorbeeld op 15 januari 18 bent geworden, moet je een eigen verzekering hebben vanaf 1 februari. Mocht je tegen problemen aanlopen, of heb je misschien advies nodig? Raadpleeg altijd de zorgverzekeraar voor advies op maat tijdens je zoektocht naar een geschikte (jongeren) zorgverzekering voor 2025.

De goedkoopste jongeren zorgverzekering afsluiten?

Nadat je de jongeren zorgverzekering hebt vergeleken in de vergelijker is het tijd om de polis aan te vragen. Hier zijn onder andere je BSN nummer voor nodig en je persoonlijke gegevens. Vergeet ook niet dat je je IBAN nummer moet doorgeven. Een zorgverzekering jongeren voor 2025 sluit je niet bij ons af, wij verwijzen je namelijk door naar de zorgverzekeraar. Ons doel is om je zo goed mogelijk te informeren over de beschikbare zorgverzekeringen voor jongeren en waar je op dient te letten tijdens het vergelijken. Wij sturen je vervolgens door naar de verzekeraar om op hun site de polis aan te vragen.

Waarom jongeren zorgverzekering vergelijken?

Op Zorgverzekerinq.nl kun jij onafhankelijk en vrijblijvend de jongeren zorgverzekering vergelijken. Zo voorkom jij bijvoorbeeld dat je oververzekrd bent, of een polis afsluit die eigenlijk te duur is. Jongeren zijn vaak gezond en maken weinig tot geen zorgkosten. Daarom is het mogelijk om de goedkoospte verzekering af te sluiten. Maar je zit waarschijnlijk met de vraag: welke zorgverzekering past bij mij? Om hier antwoord op te geven zou je moeten nagaan waar je precies verzekerd voor wilt zijn. De basisverzekering heeft bijvoorbeeld geen vergoedingen voor fysiotherapie of de tandarts.

Vergelijk zorgverzekeringen met behulp van de zorgvergelijker op onze site. Bereken je premie voor 2025 in enkele minuten en bekijk welke (jongeren) zorgverzekering het beste bij jou past.

4.7/5 - (81 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar