Welke zorgverzekering past bij mij voor 2025

Welke zorgverzekering past bij mij voor 2025?

Om erachter te komen welke zorgverzekering bij je past voor 2025 hebben wij de 5 Tips zorgverzekering kiezen voor je gemaakt. Na het lezen van de 5 tips is het kiezen van een zorgverzekering voor 2025 een fluitje van een cent!

Tip 1: Type basis zorgverzekering

Er zijn verschillende type zorgverzekering waar je uit kunt kiezen. Mensen die kiezen voor de goedkoopste hebben het vaakst een budgetpolis. Wil jij een volledige vrije zorgkeuze in 2025? Dan is de restitutiepolis de juiste type zorgverzekering voor jou. Naast deze twee zijn er nog de combinatie- en naturapolis.

Bedenk welke type zorgverzekering voor jou het beste is. Kijk bijvoorbeeld terug naar de afgelopen 2 jaar om te zien welke zorgkosten je hebt gemaakt, en welke zorgverzekering past bij je past voor 2025

Tip 2 Eigen risico

Iedereen is verplicht om minimaal een eigen risico te hebben van 385 euro. Je gaat dus een gedeelte (tot dit bedrag) betalen voor zorgkosten die je maakt in het aankomende jaar. Zodra het eigen risico op is gaat de zorgverzekeraar de overige kosten vergoeden. Het is mogelijk om een extra korting te krijgen op je zorgverzekering premie door het eigen risico vrijwillig te verhogen. Je kunt het bedrag verhogen tot maximaal 885 euro.

Tip 3: Aanvullende zorgverzekering

Er zijn kosten die niet vergoed worden vanuit de basis zorgverzekering. Denk aan fysiotherapie behandelingen, vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen of anticonceptie vanaf 21 jaar. Het is mogelijk om hier toch een vergoeding voor te krijgen via een aanvullende verzekering.

Alle Zorgverzekeraars bieden naast de basis- ook een aanvullende zorgverzekering aan. Je bent niet ome je aanvullend te verzekeren, maar het kan wel van pas komen! Bereken dus goed welke kosten jij verwacht te maken in 2025, en of deze vallen onder het basispakket.

Tip 4: Tandartsverzekering

Helaas ga je zelf de kosten betalen die gemaakt worden bij de tandarts. Alleen voor jongeren/kinderen tot 18 jaar vallen deze kosten onder het basispakket. Vanaf 18 jaar kan het dus slim zijn om je te verzekeren voor de tandarts. De tandarts is niet goedkoop, en via een tandartsverzekering kun je een vergoeding krijgen voor het gehele jaar.

Op onze site hebben wij veel tandartsverzekeringen voor je uitgezocht. Met behulp van de Zorgvergelijker 2025 kun je tevens tandartsverzekeringen vergelijken voor het aankomende jaar.

Tip 5: Vergelijken en overstappen

Zodra jij in beeld hebt wat je eisen zijn voor de zorgverzekering 2025 is het tijd om te gaan vergelijken. Je kunt de premie berekenen bij de zorgverzekeraar of op onze site. Het zorgverzekering vergelijken helpt bij het vinden van een nieuwe of betere zorgverzekering voor het aankomende jaar.

Vul je gegevens in, bepaal het eigen risico en type zorgverzekering en het vergelijken gaat starten. Neem de tijd voor het vergelijken, en speel bijvoorbeeld met de ingevulde gegevens om alle mogelijkheden te bekijken. Het overstappen regel je gewoon direct bij de zorgverzekeraar!

5/5 - (4 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar