Zorgverzekering van Zilveren Kruis

Zilveren Kruis zorgverzekering 2022

Zilveren Kruis is onderdeel van het Achmea-concern is in Nederland een van de grootste zorgverzekeraars. In 2022 is de Zilveren Kruis zorgverzekering verkrijgbaar in drie verschillende basisverzekeringen. Op deze pagina bespreken we de verschillende aspecten van de verzekeraar, en tonen jou de meest actuele premies van 2022. Het Zilveren Kruis zorgverzekering (2022) assortiment is zeer uitgebreid. Er zijn namelijk meerdere aanvullende pakketten die je kunt toevoegen aan het basispakket. Daarentegen kun je eenvoudig je zaken regelen via het internet, denk aan het declareren van je zorgnota.

Zorgverzekering Zilveren Kruis (2022)

Zilveren Kruis zorgverzekering [sc name=

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis biedt de basisverzekering aan in drie varianten. Het gaat om een zogenaamde budgetpolis, natura- en restutiepolis. Het voornaamste verschil zit in de vergoedingen voor niet-gecontracteerde zorg en de keuze vrijheid zorgverleners. Om de Zilveren Kruis zorgverzekering 2022 goedkoper te maken is het mogelijk om het eigen risico vrijwillig te gaan verhogen.

Aanvullende zorgverzekering Zilveren Kruis

Vanuit de basis zorgverzekering ben je verzekerd voor medisch noodzakelijk zorg. Hierdoor vallen bepaalde vormen van zorg buiten de dekking van het basispakket. Via een aanvullende zorgverzekering heb je recht op vergoedingen voor bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen en fysiotherapie. Zilveren Kruis zorgverzekering kun je in 2022 uitbreiden met vier aanvullende pakketten. In het premie overzicht hierboven zie je direct wat de modules kosten.

Tandartsverzekering Zilveren Kruis

Tandheelkundige ingrepen vallen ook buiten de dekking van het basispakket. De meeste Nederlanders kiezen er voor om een tandartsverzekering af te sluiten, met name omdat de kosten vrij hoog zijn van de gemiddelde tandarts. In 2022 zijn er vijf verschillende verzekeringen voor de tandarts verkrijgbaar bij het Zilveren Kruis. Een groot voordeel van de verzekeraar is dat de rekeningen tot een bepaalde bedrag volledig vergoed worden (100%). De hoogste Zilveren Kruis vergoeding is in 2022 maar liefst € 1.250,-.

Voordelen Zilveren Kruis Achmea:

  • Ruim zorgverzekering assortiment;
  • Veel aanvullende vergoedingen mogelijk;
  • Declaraties worden uitbetaald binnen 3 werkdagen;
  • Klanten geven de verzekeraar een 7,9 gemiddeld.

Huidige klanten van Zilveren Kruis Achmea geven de verzekeraar een 7,9! De verzekerden zijn dus zeer te spreken over de zorgverzekeringen van Zilveren Kruis.

Premie zorgverzekering Zilveren Kruis 2022

Bereken je zorgpremie direct op de website van zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Wij verwijzen je namelijk door voor het aanvragen van je nieuwe zorgverzekering. Nog niet zeker of de Zilveren Kruis zorgverzekering 2022 het beste is voor jou? Vergelijk dan de zorgverzekeringen met behulp van onze vergelijker. Met behulp van een aantal filters kost het je slechts enkele minuten om de beste zorgverzekering te vinden die bij je past.

Veelgestelde vragen zorgverzekering Zilveren Kruis:

Wat is Mijn Zilveren Kruis?

Op Mijn Zilveren Kruis regel je alles omtrent je Zilveren Kruis zorgverzekering. Hier kun je de gemaakte zorgkosten terugvinden en kun je wijzigingen doorgeven.

Hoe lang duurt het declareren?

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis betaalt je vergoeding binnen 3 werkdagen uit. Een declaratie indienen doe je via Mijn Zilveren Kruis of via een app.

Wat zeggen klanten over Zilveren Kruis?

Op de website staat dat de huidige klanten van het Zilveren Kruis de verzekeraar gemiddeld een 7,9 geven. Bekijk de huidige klanttevredenheid op de website van Zilveren Kruis.

Is iedereen welkom bij het Zilveren Kruis?

Ja, de basisverzekering is verkrijgbaar voor iedereen. Ongeacht leeftijd of je je zorgbehoeftes. De acceptatieplicht is alleen geldig voor het basispakket.

Is zorg in het buitenland vergoed?

Alleen spoedeisende zorg in het buitenland wordt vergoed vanuit het basispakket. De vergoeding bedraagt tot maximaal het tarief dat in Nederland geldt. Bereken vrijblijvend je premie.

Eigen risico Zilveren Kruis

Wanneer je gebruik maakt van zorg uit de basis zorgverzekering, ga je te maken krijgen met het eigen risico. In 2022 is het verplicht eigen risico 385 euro. Soms is het lastig om deze kosten in één keer te betalen, bij de meeste zorgverzekeraars is het mogelijk om het eigen risico in termijnen te betalen. Je gaat te maken krijgen met bepaalde voorwaarden bij Zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Vraag altijd de exacte voorwaarden na bij de verzekeraar.

Voorwaarden eigen risico in termijnen:

  • Je gaat akkoord met betalen via automatische incasso
  • Je hebt geen betalingsachterstand (langer dan 6 maanden).
  • Lopende premie ook betalen via automatische incasso

Zorgverzekering Zilveren Kruis vergelijken

Ieder jaar heb je ongeveer zeven weken de tijd om de zorgverzekeringen te gaan vergelijken. Dit kun je doen om erachter te komen of het overstappen van zorgverzekering iets gaat opleveren. Het basispakket is namelijk gelijk bij iedere verzekeraar en je kunt er behoorlijk op besparen. Met de vergelijker op onze website kun jij volledig vrijblijvend aan de slag met het vergelijken. Uiteraard is de Zilveren Kruis zorgverzekering van 2022 terug te vinden in de vergelijker. Neem je tijd en zorg ervoor dat je niet teveel gaat betalen in 2022 voor je polis.

Met de zorgvergelijker op onze site kun jij eenvoudig de zorgverzekering van 2022 vergelijken. Bereken je premie en bekijk of de Zilveren Kruis zorgverzekering het beste is voor jou.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 70 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 536,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd