Hoortoestel vergoeding 2024

Zoek jij een vergoeding voor een hoortoestel in 2024? of wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Vergelijk zorgverzekeringen van de zorgverzekeraars via Zorgverzekerinq.nl. Op deze pagina bespreken wij de mogelijkheden om een extra zorgverzekering vergoeding te krijgen voor je nieuwe hoortoestel.

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen

Als jij een hoortoestel koopt, ga je een eigen bijdrage betalen van 25%. Voor kinderen (tot 18 jaar) geldt deze eigen bijdrage niet. Als jij je aanvullend gaat verzekeren voor deze eigen bijdrage gehoortoestellen in 2024 wordt een deel van deze eigen bijdrage vergoedt. Maar welke zorgverzekering past nou het beste bij mij? En waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een hoortoestel? Wij helpen je verder op deze pagina.

Zorgverzekering hoortoestel vergoeding

hoortoestel-vergoedingIedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een basisverzekering te hebben, met de basispolis krijg jij maximaal 75 procent vergoed van de aanschafprijs van een hoortoestel. Voor kinderen tot 18 jaar is er een volledige vergoeding (100%). Zoals eerder vermeld betaal je dus altijd een eigen bijdrage van 25% voor een nieuwe gehoorapparaat. Met een aanvullende zorgverzekering kun jij een gehoorapparaat vergoeding ontvangen van de zorgverzekeraar, een vergoeding voor de eigen bijdrage hootoestellen. Tevens geldt het eigen risico voor het aanschaffen van een hoortoestel in 2024. Vind hier ook de goedkoopste zorgverzekering met gehoorapparaat.

Hoortoestel vergoeding voorwaarden

De voorwaarden van een aanvullende hoortoestel verzekering wordt bepaald door de verzekeraar. De voorwaarden voor een vergoeding gehoorapparaten in 2024 is bij iedere zorgmaatschappij verschillend. Hieronder hebben wij de voorwaarden op een rijtje gezet:

  • De audicien moet een contract hebben met je zorgverzekeraar om een 75% vergoeding te kunnen ontvangen voor je nieuwe hoortoestel. Is je gewenste audicien niet aangesloten bij je verzekeraar? Dan is de kans groot dat je een lagere vergoeding voor je hoortoestel in 2024 gaat ontvangen.
  • De zorgverzekeraar vergoedt alleen de hoortoestel uit je eigen categorie, als jij een duurdere gehoorapparaat wilt hebben ga je zelf meebetalen. Vraag aan je audicien of hij een zorgaanvraag kan indienen bij je zorgverzekeraar voor een hogere categorie, hier hoeft verder geen medische noodzaak voor te zijn.

Het aanschaffen van een hoortoestel 2024

Bij het kopen van een hoortoestel, gaat het zogeheten Keuzeprotocol Hoorzorg doorlopen. Dit zijn een aantal hoortesten en het invullen van een vragenlijst. Met deze Keuzeprotocal Hoorzorg ontstaat er een beeld wat voor hoortoestel je nodig hebt. Je gehoorprobleem wordt dan vervolgens ingedeeld in categorien. Voor eenvoudige gehoorklachten geldt categorie 1, voor complexe problemen met het gehoor is er een categorie 5. Door de testen die je gaat doorlopen bij de audicien kunnen zij de juiste categorie aanmeten.

Basisverzekering vergoeding hoortoestel

De basisverzekering kent dus een maximale vergoeding van 75% voor je nieuwe toestel in 2024. Je dient echter wel een toestel te kiezen uit je eigen zogenaamde categorie om deze vergoeding voor hoortoestellen te kunnen ontvangen. Een ander belangrijk punt voor deze hoortoestel vergoeding in 2024 is dat de audicien een gecontracteerde zorgverlener dient te zijn, er moeten dus afspraken zijn gemaakt tussen de adicien en jouw zorgverzekeraar.

  • Naturapolis: Kies jij voor een naturapolis in 2024? Dan kun jij een vergoeding voor hoortoestelen in 2024 ontvangen van maximaal 80 procent. Met een restitutieverzekering en alle andere zorgverzekeringen krijg je gewoon het maximal 75% vergoeding in 2024.
  • Eigen risico: Let op dat bij het aanschaffen van een nieuwe gehoorapparaat het eigen risico ook van toepassing is. Je betaald dus naast de eigen bijdrage, ook een deel van het eigen risico.

Aanvullende zorgverzekering hoortoestel

Met de aanvullende zorgverzekering krijg je een vergoeding voor hoortoestellen in 2024. Je gaat dan een gedeelte van het eigen bijdrage vergoedt krijgen van je zorgverzekeraar. Voor het aanschaffen van een gehoorapparaat dien je wel naar een gecontracteerde audicien te gaan. Maar hoe weet je nou welke aanvullende verzekering een hoortoestel vergoeding 2024 biedt? Het wordt je niet makkelijk gemaakt, in sommige polissen wordt de hoortoestel niet vermeld, maar valt dit onder de categorie hulpmiddelen. De premie die je gaat betalen voor je aanvullende verzekering verschilt per zorgverzekeraar. Hoe meer zorgpremie je gaat betalen, hoe hoger de vergoeding voor je gehoorapparaat. In de vergelijker is het vinden van de goedkoopste zorgverzekering in combinatie met een aanvullende verzekering met vergoeding voor hoortoestel in 2024 eenvoudig te vinden.

Wat doen wij voor jou?

Bekijk in het tabel hierboven wat Zorgverzekerinq.nl voor jou kan betekenen.

Welke zorgverzekeraar heeft de beste hoortoestel vergoeding in 2024? Vergelijk de vergoedingen met behulp van onze zorgvergelijker.

Worden de kosten voor een hoortoestel vergoed vanuit het basispakket?

Ja, er is een vergoeding vanuit de basisverzekering. Die betreft echter 75 procent van de aanschafprijs van het hoortoestel. Voor kinderen tot 18 jaar geldt een volledige vergoeding.

Waarom sluit je een aanvullende verzekering?

Je kunt voor de overige 25 procent van de aanschafkosten van het hoortoestel een aanvullende verzekering afsluiten. Check wel de voorwaarden die verzekeraars stellen.

Hoe vind je de voor jou beste verzekeraar?

Door de verzekeraars hier op deze website te vergelijken, kom je vanzelf uit bij de voor jou beste verzekeraar. Je doet er verstandig aan te vergelijken op basis van de prijs en de dekking.

4.7/5 - (56 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd