Dieetadvies vergoeding 2023

Last van overgewicht? In 2023 is het mogelijk om voor dieetadvies van een diëtist een vergoeding te krijgen. Wij helpen je hier in kaart te brengen wat de vergoedingen zijn per zorgverzekeraar en waar je op moet letten. Tevens zie je in ons overzicht diëtist en dieet zorgverzekering overzicht de mogelijkheden van 2023.

Vergoeding overzicht per zorgverzekeraar

In de vergoedingentabel zie je direct de vergoedingen per zorgverzekeraar voor dieetadvies in 2023. Door te klikken op ‘bekijken’ verwijzen wij je door naar desbetreffende verzekeraar. Zo kun jij eenvoudiger bekijken wat de module dekt, en welke voorwaarden er gelden. Heb jij persoonlijk advies nodig? Raadpleeg dan altijd de klantenservice van de verzekeraar.

In het tabel vergoeding dieetadvies in 2023 zie je per zorgverzekeraar de vergoedingen. De informatie die je hier leest hebben wij voor je uitgezocht. Echter kun je aan de verstrekte informatie geen rechten ontlenen. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid aan eventuele fouten en of onjuistheden. Wij verwijzen je graag door naar de verzekeraar voor de exacte vergoedingen en voorwaarden. Ook bieden wij geen persoonlijk advies voor een dieetadvies vergoeding in 2023.

Wat is dieetadvisering?

Dieetadvies is voorlichting over vergoeding en eetgewoonten met een medisch doel. Door middel van advies van je eetpatroon kan je naar een bepaald doel toe werken. Vanuit de basisverzekering krijg je tot 3 uur vergoed vanuit het basispakket. Via een aanvullende verzekering kun je extra vergoedingen (uren) krijgen wanneer dit gewenst is.

Vergoeding dieetadvies basisverzekering

Vanuit de basisverzekering is het mogelijk om gedeeltelijk een vergoeding te krijgen voor dieetadvies. In 2023 worden de eerste drie behandeluren volledig vergoed vanuit het basispakket. Een ander belangrijk punt is dat je in 2023 geen eigen risico gaat betalen voor dieetadvies van een diëtist, wanneer het advies in de ketenzorg plaatsvindt. De ketenzorg is onder andere COPD, CVRM of bij de diagnose van diabetes. In de andere gevallen ga je wel een gedeelte meebetalen via het eigen risico. Voordat je gebruik kunt maken van deze vergoeding vanuit de basis zorgverzekering heb je een verwijsbrief nodig van je huisarts.

Het uurtarief van een diëtist is gemiddeld € 50,-

Vergoeding dietist aanvullende verzekering

In de praktijk zijn de eerste drie uren vaak niet voldoende. Je kan kiezen om via een aanvullende zorgverzekering een extra vergoeding te krijgen voor dieetadvies. Hierbij is het belangrijk om de polisvoorwaarden door te nemen van de verzekeraar. Hierin staat namelijk exact beschreven wanneer je recht hebt op de diëtist vergoeding in 2023. Er zijn aanvullende modules die tot wel 400 euro per jaar vergoeden.

4.9/5 - (40 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd