dieetadvies-2020-Diëtist-vergoeding

Diëtist vergoeding 2020

Een diëtist vergoeding in 2020 gewenst? Lees de belangrijkste informatie en updates voor 2020 over de vergoedingen voor dieetadvies. Een diëtist biedt uitkomst voor mensen die baat hebben bij een bepaald diet of voedingspatroon. De diëtist analyseert je voedings- en bewegingsgewoonten en zal aan de hand van deze data advies gegeven en je begeleiden. Met als resultaat natuurlijk dat jij gezonder gaat leven en je beter gaat voelen.

Er zijn verschillenden redenen om een diëtist in te schakelen. Dit kan zijn voor bijvoorbeeld tijdens een ziekte, overgewicht, eetstoornissen, allergieën, darm- en maagklachten of tijdens een zwangerschap. Maar hoe zit het met de diëtist vergoeding 2020? Hieronder lees je direct de vergoedingen vanuit de basis zorgverzekering en aanvullende verzekeringen.

Dieetadvies vergoeding basispakket 2020

Een diëtist vergoeding in 2020 zit gedeeltelijk in het basispakket. Je krijgt namelijk een vergoeding voor de eerst drie behandeluren per kalenderjaar. In de praktijk is dit vaak niet voldoende, en zou een aanvullende verzekering wellicht een betere optie zijn.

De Voorwaarden

Voor de vergoeding voor dieetadvies hoef je geen eigen risico te betalen in 2020. Dit geldt wel als de vergoeding van dieetadvies plaatsvindt via de zogenaamde ‘ketenzorg’. Dit is voor het geval bij de diagnose diabetes, COPD of CVRM. Tevens geldt er geen eigen risico voor de diëtist vergoeding in 2020 voor kinderen to 18 jaar.

Er is niet altijd een voorschrift van een arts vereist om gebruik te maken van dieetadvies. Om erachter te komen hoe het zit met je nieuwe zorgverzekering in 2020 is het belangrijk de polisvoorwaarden goed door te lezen. Hieronder staat beschreven of je direct (zonder verwijzing) de dieetadvies vergoeding volledig kunt ontvangen.

Aanvullende verzekering dieet vergoedingen

Zoals eerder vermeld is in de praktijk de eerste drie uur dieetadvies niet voldoende. Bijna alle Nederlandse zorgverzekeraars bieden een aanvullende verzekering aan met een ruime diëtist vergoeding in 2020.

Bekijk hieronder de beste vergoedingen voor dieetadvies in 2020. Wij hebben namelijk de zorgverzekeraars onder de loep genomen en de vergoedingen op een rijtje gezet. Meer weten over desbetreffende polis? Wij verwijzen je direct door naar de verzekeraar voor verdere informatie.