zorgverzekering-2020-aanvullend-vergelijken

Aanvullende zorgverzekering 2020

Een aanvullende zorgverzekering 2020 komt weer in veel varianten. Wij helpen je graag op weg om te bepalen of jij je aanvullend wilt verzekeren volgend jaar. Het is niet verplicht maar kan in sommige situaties wel goed van past komen. Een aanvullende zorgverzekering is verkrijgbaar voor enkele euro’s per maand die je bovenop de premie voor het basispakket gaat betalen. In ruil heb je recht op aanvullende vergoedingen die niet vallen onder de basis zorgverzekering. Maar hoe weet ik nou welke aanvullende zorgverzekering 2020 het beste bij mij past?

Er zijn een aantal stappen die je zou moeten doorlopen om te bepalen welke aanvullende polis bij je past. Wij raden onze bezoekers ten eerste aan om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Bekijk welke zorgkosten jij hebt gemaakt, en of deze terugkerend zijn. Het tweede wat je kunt doen is bijvoorbeeld je zorgaanbieder voor advies vragen of je behandelingen nodig hebt in 2020. Door informatie in te winnen kun jij beter en eenvoudiger bepalen of het aanvullend verzekeren in 2020 de beste optie is.

Onze TOP 5 aanvullende zorgverzekeringen

Hieronder hebben wij een aantal zorgverzekeraar voor je op een rij gezet. Het afgelopen jaar waren dit de meest gekozen aanvullende zorgverzekeringen. Hierdoor hebben wij een top 5 gemaakt die volgens onze verwachting het meest gekozen zal worden dit jaar. In het kort zie je de belangrijkste vergoedingen en welke premie je gaat betalen voor de aanvullende zorgverzekering 2020.

zorgverzekeraar-de-friesland-aanvullende-zorgverzekeringen-2020

De AV-Budget verzekering

Een aanvullende zorgverzekering in 2020 van de Friesland. Voor een relatief lage premie per maand krijg jij aanvullende vergoedingen voor onder andere fysiotherapie (9 behandelingen) en een volledige vergoeding voor anticonceptiemiddelen vanaf 21 jaar. De zorgverzekeraar heeft nog twee andere aanvullende zorgverzekeringen met meer vergoedingen.

Meer informatie
de-ohra-aanvullende-verzekeringen-van-2020

OHRA Aanvullend

Met deze aanvullende verzekering van OHRA krijg je een flink aantal vergoedingen in 2020. Zo zijn er 9 fysiotherapie behandelingen vergoed van de verzekeraar aankomend jaar. Voor mensen die gebruik maken van alternatieve geneeswijzen kunnen een maximale vergoeding van 250 euro krijgen. Er zijn in totaal vier verschillende aanvullende zorgverzekeringen waar je uit kunt kiezen.

Meer informatie
aanvullende-verzekering-van-hema-in-2020

De Aanvullend 2 module

Zorgverzekeraar HEMA biedt drie aanvullende zorgverzekeringen aan in 2020. De meest gekozen module is de Aanvullend 2. Je gaat 12 fysiotherapie behandelingen vergoed krijgen aankomend jaar, en een volledige (100%) vergoeding voor anticonceptie. Zoek jij minder of juist meer dekking? Bezoek de website van HEMA om alle aanvullende verzekeringen te bekijken.

Meer informatie
welke-besured-aanvullende-zorgverzekeringen-zijn-er-in-2020

De Love 2 Move verzekering

Zorgverzekeraar Besured heeft drie aanvullende mogelijkheden in 2020. De Love-2-Move module komt met verschillende vergoedingen. Zo krijg je 8 fysiotherapie behandelingen vergoed en een volledige vergoeding voor anticonceptie vanaf 21 jaar. Tevens is er een vergoeding voor sportmedische keuringen. Alle details bekijk je direct op de website van de verzekeraar.

Meer informatie
De-aanvullende-zorgverzekeringen-van-unive-in-2020

Aanvullend bij Univé

De Aanvullend Goed module van Univé biedt prima vergoedingen in 2020. Zo krijg je een 300 euro vergoeding voor alternatieve geneeswijzen, en in totaal 9 behandelingen van de fysiotherapeut vergoed. Er zijn drie verschillende modules beschikbaar die je kunt toevoegen aan de basis zorgverzekering.

Meer informatie

Wat je moet weten over de aanvullende zorgverzekering 2020

In Nederland is alleen de basis zorgverzekering verplicht vanaf 18 jaar. Een aanvullende zorgverzekering 2020 of tandartsverzekering is niet wettelijk verplicht. De basisverzekering dekt namelijk de belangrijkste zorg zoals die van de huisarts en een ziekenhuisopname. Bepaalde zorgvormen vallen buiten de dekking van de basisverzekering. Om niet alle kosten zelf te betalen zou je dus een zorgverzekering aanvullend kunnen afsluiten.

Het is mogelijk om via de vergelijker op onze website verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit doe je op basis van een aantal filters, naast een aantal standaard zaken zoals het eigen risico en zorgkeuze is het ook mogelijk om de gewenste aanvullende vergoedingen aan te geven. Zodra alle informatie is ingevuld ga je een overzicht krijgen van zowel de basis- als aanvullende zorgverzekeringen voor 2020.

De polisvoorwaarden

De aanvullende zorgverzekering 2020 is verschillend per zorgmaatschappij. Waar de Rijksoverheid de inhoud bepaald van de basisverzekering is het de zorgverzekeraar zelf die de voorwaarden, premies en vergoedingen bepaald met de aanvullende verzekeringen. Er is dus geen enkele aanvullende module gelijk in 2020. Voordat je een overstap gaat doen, is het belangrijk om deze polisvoorwaarden te lezen. Hierin staat namelijk beschreven wat je van de zorgverzekeraar kunt verwachten en aan welke voorwaarden je moet voldoen om te vergoedingen te krijgen.

Acceptatievoorwaarden

Er geldt geen acceptatieplicht voor een aanvullende zorgverzekering 2020. De zorgverzekeraar mag je dus weigeren als je een aanvullende polis wilt afsluiten bij hen. De acceptatieplicht geldt overigens niet voor het basispakket, die mag je dus afsluiten bij iedere gewenste zorgmaatschappij.

Je kunt er voor kiezen om een losse aanvullende verzekering te nemen bij een andere zorgverzekeraar. In de praktijk komt dit trouwens zelden voor, de premie wordt dan een stuk duurder. Met de Zorgvergelijker 2020 kun jij de juiste combinatie vinden. Dus je vergelijkt de basis- aanvullende- en tandartsverzekeringen met elkaar.

Vergelijk de aanvullende zorgverzekering

Met behulp van de zorgvergelijker op onze website kun jij naast de basisverzekering ook aanvullende zorgverzekeringen vergelijken. Het werkt vrij eenvoudig en de vergelijking is volledig gebasseerd op jouw persoonlijke situatie. In de filters aan de linkerkant kun jij precies aangeven waar je nieuwe zorgverzekering aan moet voldoen. Zo dien je aan te geven of jij een beperkte of juist een vrije zorgkeuze wenst, en welke aanvullende vergoedingen jij wenst te krijgen. Zodra dit is ingevuld krijg je direct een overzicht te zien. De goedkoopste zorgverzekering van 2020 staat ten alle tijden bovenaan die voldoet aan de door jou ingevulde eisen. Meer weten? Wij verwijzen onze bezoekers door naar de zorgmaatschappij voor het afsluiten van de polis.