Zorgvergelijker van 2025

Zorgvergelijker 2025

De zorgvergelijker 2025 helpt jou met het vinden van een zorgverzekering die bij je past. De kans is groot dat ook jouw zorgpremie in 2025 zal stijgen. Ongeacht of je nou de goedkoopste zorgverzekering wilt afsluiten of je zorgwensen zijn veranderd is het verstandig om je zorgverzekering te gaan vergelijken in de zorgvergelijker. Binnen enkele minuten kom jij erachter of het overstappen van zorgverzekeraar jou iets gaat opleveren. Op Zorgverzekerinq.nl vergelijk jij via de vergelijker volledig onafhankelijk en vrijblijvend. Verder lees je op deze pagina hoe je optimaal gebruik kunt maken van de zorgverzekering vergelijker voor 2025.

Zorgvergelijker zorgverzekering 2025

Sommige websites zijn onderdeel van een bepaalde zorgverzekeraar, wij zijn dit niet. Op Zorgverzekerinq.nl kun jij geheel onafhankelijk aan de slag met het vergelijken van je zorgverzekering voor 2025. Maar dan vraag jij je misschien af wat ons verdienmodel is? Een groot gedeelte van de zorgmaatschappijen in Nederland hebben een overeenkomst met een partner.
Wij ontvangen een eenmalige vergoeding van tussen de 20 en 50 euro wanneer jij een zorgverzekering afsluit via onze website. Dat wil niet zeggen dat de niet-aangesloten zorgverzekeraars niet te vergelijken zijn. Alle zorgverzekeraars in Nederland zijn te vergelijken in onze zorgvergelijker 2025 op deze pagina. Hierdoor kunnen wij met trots zeggen dat Zorgverzekerinq.nl gebruik kan maken van de beste zorgvergelijker voor 2025!

Welke zorgverzekeraars kan ik vergelijken?

Er zijn in Nederland veel verschillende zorgverzekereaars. Echter zijn er slechts een handvol concerns die zorgverzekeringen aanbieden onder verschillende merken. In het overzicht hieronder kun je precies zien waar ze onder vallen:

 1. Achmea Groep bestaat uit Zilveren Kruis Achmea, Interpolis, De Christelijke zorgverzekeraar, FBTO, De Friesland, Avéro Achmea, Kiemer, ZieZo, Ik!, YouCare, IAK, Aevitea, C4me en OZF Achmea.
 2. VGZ bestaat uit Univé, VGZ, IZZ, IZA, UMC Zorgverzekeringen, Besured, De Goudse, United Consumers, Trias, Promovendum, National Academic, Aevitea, ZEKUR, Bewuzt en IAK Verzekeringen.
 3. CZ bestaat uit CZ, CZ Direct, Ohra en Delta Lloyd.
 4. ASR bestaat uit ASR, Ik kies zelf van ASR en Aevitea.
 5. Menzis concern: Menzis, HEMA, Azivo, PMA en AnderZorg.
 6. Eno bestaat uit Salland, Salland ZorgDirect, Energiek en HollandZorg.
 7. ONVZ concern: ONVZ, VvAA en PNOzorg.
 8. DSW bestaat uit DSW, InTwente en Stad Holland.
 9. Zorg en Zekerheid bestaat tot slot uit Zorg en Zekerheid en AZVZ.

Zorgverzekering eigen risico

Iedereen krijgt te maken met het eigen risico. Dit is namelijk een verplicht drempelbedrag die je zelf zou moeten gaan betalen wanneer er zorgkosten gemaakt worden die vallen onder de dekking van het basispakket. Net als het afgelopen jaar is het eigen risico in 2025 opnieuw minimaal 385 euro. Maak jij geen gebruik van zorg vanuit de basisverzekering? Dan ga je dus geen eigen risico betalen. Gezonde mensen en studenten kiezen steeds vaker om dit bedrag vrijwillig te verhogen. Door het eigen risico bijvoorbeeld te verhogen naar het maximale (885 euro) krijg je een korting van de verzekeraar op je basisverzekering. Of dit een slimme keuze is voor jou hangt voornamelijk af of jij veel of juist weinig zorgkosten verwacht voor 2025.

Basisverzekering vergelijken

De basisverzekering is gelijk qua inhoud en dekking hetzelfde bij iedere zorgverzekeraar. De overheid bepaalt namelijk de inhoud en maakt deze bekend voor 2025 tijdens Prinsjesdag. Er zijn consumenten die dus teveel premie betalen voor hun basispakket terwijl het goedkoper kan bij een andere verzekeraar. Door gebruik te maken van onze Zorgvergelijker 2025 kun jij dit eenvoudig voorkomen. Om erachter te komen hoeveel de basisverzekering jou gaat kosten in 2025 is het belangrijk om een aantal zaken op een rijtje te hebben. Als eerste zou je moeten bepalen welke type basisverzekering je wilt gaan afsluiten. De hamvraag blijft of jij een beperkte- of juist een volledige vrije zorgkeuze wenst het aankomende jaar. Dit heeft namelijk een enorme impact op de uiteindelijke zorgpremie. Over het algemeen is de budgetpolis de goedkoopste basisverzekering die je kunt afsluiten en de restitutie zorgverzekering het duurste.
In de zorgvergelijker 2025 kun je precies aangeven welke type basisverzekering voor jou het beste is. Wanneer jij nog niet zeker welke soort polis je wilt afsluiten zou je ook de vergelijking kunnen doen door de vrije keuze aan te passen. Neem je tijd voor het zorgverzekering zorgvergelijker 2025 vergelijken, je hebt immers ruim zeven weken de tijd om te bepalen of jij wilt gaan overstappen!

Aanvullende zorgverzekering vergelijken

Onze zorgvergelijker 2025 is zeer uitgebreid maar toch zeer gebruiksvriendelijk. Je vergelijkt niet alleen de basisverzekeringen maar ook de aanvullende zorgverzekering voor 2025. Je dient in de filters aan de linkerkant aan te geven of je eventuele aanvullende vergoedingen wilt gaan ontvangen van de zorgverzekeraar. De meest gekozen vergoedingen zoals tandarts, alternatieve geneeswijzen en fysiotherapie zijn direct zichtbaar. Het basispakket is verplicht om te hebben vanaf 18 jaar dit geldt niet voor de aanvullende verzekering. Vergelijk daarom goed en bekijk of voor jou een aanvullende module de beste keuze is.

Zorgverzekering veranderen

Waarom zou ik mijn zorgverzekering veranderen? Er zijn wel tien redenen te bedenken waarom jij een voordeel kunt hebben om je zorgverzekering te veranderen. Als eerste kan het voorkomen dat je andere zorgbehoeften hebt voor 2025, en misschien welk extra vergoedingen wilt ontvangen. Andersom kan dat natuurlijk ook, dat je gewoon de goedkoopste zorgverzekering wilt afsluiten omdat je geen zorgkosten verwacht voor het nieuwe jaar. Wij raden onze bezoekers atlijd aan om eerst goed naar jezelf te kijken, zet het eventueel op papier. Zodra je dit hebt gedaan is het stuk eenvoudiger om een geschikte zorgverzekering 2025 te vinden met onze zorgvergelijker. Je kunt namelijk besparen door je zorgverzekering te veranderen.

Zorgvergelijking

Neem je tijd voor een zorgvergelijking. Maak vooral geen overhaaste beslissingen, dit kan je namelijk duur te komen staan in 2025. Stel je hebt via de zorgvergelijker 2025 de voordeligste polis afgesloten maar je gaat toch zorgkosten maken aankomend jaar. Dan ga je dus meer zelf moeten betalen voor de behandelingen in het nieuwe jaar. Door je tijd te nemen voor de zorgvergelijking kun jij beter een geschikte zorgverzekering te vinden. De zorgvergelijking 2025 doe je met behulp van de zorgverzekering vergelijker op onze site, volledig onafhankelijk de beste zorgverzekering afsluiten voor 2025!

Meer over zorgverzekeringen

Zorgverzekering vergelijken

Vergelijk het aanbod zorgverzekeringen 2025 op Zorgverzekerinq.nl en bespaar tot 490 euro per jaar op je zorgkosten.

Aanvullende zorgverzekering

Extra zekerheid nodig? Naast het basispakket kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Wij helpen je graag verder!

Eigen risico zorgverzekering

Voor zorg die valt onder de dekking van het basispakket ga je te maken krijgen met het eigen risico. Lees hier alles over het eigen risico.

Overstappen zorgverzekering

Elk jaar kun jij overstappen van zorgverzekering. Vanaf 12 november tot 31 december kun jij kiezen voor een andere zorgverzekering.

Tandartsverzekering

Tandartskosten voor volwassenen vallen buiten het basispakket. Lees alles over de tandartsverzekering op onze website.

Welke zorgverzekering past mij?

Wij helpen je graag verder tijdens je zoektocht naar een geschikte zorgverzekering. lees onze 3 tips en kom erachter welke polis bij jou past!

Tip 1: Zorgvergelijker vrije zorgkeuze

Als jij zelf wilt kunnen bepalen naar welke zorgverlener je kunt gaan in 2025 voor een behandeling is een vrije zorgkeuze belangrijk. Niet alle soorten polissen bieden namelijk deze vrijheid. Andere zorgverzekeringen komen namelijk met een beperkte vrije keuze zorgverleners en geven geen 100% vergoeding bij iedere zorgaanbieder. Kijk daarom altijd goed welke prijsafspraken er zijn gemaakt met welke zorgbehandelaars per verzekeraar.

Tip 2: zorgvergelijker eigen risico

Zorg vanuit de basisverzekering komt bijna altijd met het eigen risico. Dit is een drempelbedrag die jij gaat betalen in 2025 voor bepaalde behandelingen die valt onder de dekking van het basispakket. Als jij weinig tot geen zorgkosten denkt te gaan maken in 2025 kan je het eigen risico vrijwillig verhogen. Door dit te doen krijg je een korting op je premie, echter is het niet slim voor iedereen om dit te doen.

Tip 3: Zorgvergelijker aanvullende zorgverzekering

In 2025 kan het soms verstandig zijn om een aanvullende zorgverzekering te hebben. Bepaalde kosten vallen namelijk buiten de dekking van de basispolis. Er zijn aanvullende vergoedingen verkrijgbaar voor onder andere fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen. Kijk altijd goed naar de polisvoorwaarden die gelden voor de genoemde vergoedingen.

Zorgverzekering overstappen

Hoe werkt het zorgverzekering overstappen? En kan ik dit het beste regelen? Wij kunnen hier vrij kort over zijn. Het zorgverzekering overstappen regel je via onze site ten alle tijdens bij de zorgverzekeraar zelf. Tijdens de zorgvergelijking heb je namelijk de mogelijkheid om de polis te bekijken. Wij verwijzen onze bezoekers dan door naar de website van desbetreffende zorg verzekeraar om bijvoorbeeld de polisvoorwaarden te lezen. Het overstappen zorgverzekering doe je dus niet direct via ons, maar je doet altijd directe zaken met de aanbieder!

Zorgverzekering wijzigen

Misschien vind je het lastig om je zorgverzekering te wijzigen. Geen stress, wij proberen je zo goed mogelijk te informeren. Tijdens het zorgverzekering wijzigen kun je ook ten alle tijden contact opnemen met je zorgverzekeraar. Via de klantenservice of de eventuele beschikbare zorgcoach kun jij terecht met al je zorgvragen. Zorgverzekerinq.nl geeft geen advies op maat, echter kun jij wel volledig onafhankelijk je zorgverzekering wijzigen voor 2025. Wat je persoonlijke situatie of zorgbehoeften zijn, een nieuwe zorgverzekering afsluiten is een kwestie van enkele minuten met onze zorgvergelijker 2025!

Zorgverzekering berekenen

Je zorgverzekering berekenen doe je met behulp van de zorgvergelijker 2025 hierboven. Aan de hand van een aantal persoonlijke gegevens kun jij je premie berekenen en een andere zorgverzekering afsluiten. Het berekenen van je zorgverzekering 2025 doe je geheel vrijblijvend en dit kun je zo vaak als nodig doen. Bekijk bijvoorbeeld de kortingen die je kunt krijgen door het eigen risico vrijwillig te verhogen. Of voeg eventuele aanvullende vergoedingen toe om te zien hoeveel dit extra gaat kosten aankomend jaar. Een andere mogelijkheid om je zorgverzekering berekenen is de website te bezoeken van de zorgverzekeraars.

Zorgpolis vergelijken 2025

Zorgpolis vergelijken is ieder jaar mogelijk, en kan je een flinke besparing opleveren als je de vergelijking op een goede manier doet. Doordat de basis verzekering gelijk is qua inhoud bij iedere zorgverzekeraars is het mogelijk om een lagere premie te krijgen voor 2025. Jongeren die weinig tot geen kosten maken zouden namelijk kunnen kiezen voor een verzekeraar die de basis zorgverzekering het goedkoopste aanbied. Consumenten die toch de nodige zorgkosten denken te moeten maken zijn vaak voordeliger uit bij een zorgverzekeraars die een juiste combinatie basis- en aanvullende verzekering heeft. Het zorgpolis vergelijken kan op Zorgverzekerinq.nl via onze zorgvergelijker 2025.

Overstappen zorgverzekering tot wanneer

Je vraagt je Misschien af tot wanneer je overstappen naar een andere zorgverzekering. Vanaf 12 november is onze zorgvergelijker 2025 weer up-to-date met de nieuwste premies en is het mogelijk om zorgverzekering overstappen. Tot uiterlijk 31 december middernacht kun jij een andere zorgpolis kiezen. Een andere optie is om je huidige zorg verzekering op te zeggen (voor 31 december), dan heb je namelijk een extra maand de tijd om een andere zorgpolis te vinden voor 2025.

4.7/5 - (217 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
 • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
 • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
 • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar