zorgvergelijker-2020-zorgverzekeringen

Zorgvergelijker 2020

Je komt natuurlijk op deze site om je zorgverzekering te vergelijken. Hieronder kun jij onafhankelijk met behulp van de Zorgvergelijker 2020 aan de slag met het vergelijken van zorgverzekeringen. Ieder jaar kun jij je zorgverzekering wijzigen, en een overstap maken naar een andere zorgverzekeraar. Maar welke zorgverzekering in 2020 past nou het beste bij mij? Om antwoord te geven op deze vraag zou je gebruik kunnen maken van de zorgverzekering zorgvergelijker (2020).

Aan de hand van je gegevens krijg je een overzicht te zien van de beschikbare verzekeringen. Het overzicht is gebasseerd op de ingevulde gegevens en voldoen dus aan je criteria. Je vergelijkt zorgverzekeringen onafhankelijk en geheel vrijblijvend op onze site. De positites in de zorgvergelijker 2020 zijn niet ingekocht, en veranderen wanneer je bijvoorbeeld het eigen risico aanpast.
Neem je tijd voor de vergelijking, en neem geen overhaaste beslissingen. De beste zorgverzekering moet voldoen aan al je eisen en wensen. Voorkom vervelende kosten of verassingen in 2020!

OHRA
€ 116,30
100% keuzevrijheid
Zilveren Kruis ZieZo
€ 101,95
Maximaal eigen risico
De Friesland
€ 106,95
Meest gekozen
HEMA
€ 111,00
Ruime aanvullende vergoedingen

zorgvergelijker-van-2020-premie-berekenenZorgverzekering zorgvergelijker 2020

Nu de zorgpremies weer bekend zijn gemaakt voor 2020 is het tijd om te gaan vergelijken. Door je huidige polis tegen het licht te houden kom jij er binnen enkele minuten achter of overstappen jou iets gaat opleveren. Er zijn consumenten die ieder jaar gaan overstappen via de zorgvergelijker 2020 om zo een flinke besparing te realiseren op de maandelijkse vaste lasten. Uiteraard is dat niet mogelijk voor iedereen, want dit hangt met name af van je persoonlijke zorgwensen.

Het is mogelijk dat je situatie is gewijzigd en dat je daardoor extra zorgkosten verwacht in 2020. Dan zal je waarscheinlijk naast de basis zorgverzekering 2020 ook een aanvullende module nodig zijn. Daarentegen is het natuurlijk ook mogelijk dat je juist de goedkoopste zorgverzekering wilt afsluiten omdat je helemaal geen zorgkosten verwacht. Ongeacht je situatie of wensen kun je de zorgverzekering vergelijken in onze Zorgvergelijker 2020 volledig onafhankelijk.

Basisverzekering vergelijken

Iedereen (vanaf 18 jaar) is wettelijk verplicht om een basisverzekering te hebben. De basisverzekering dekt namelijk de basis behoeften. De overheid bepaald ieder jaar de inhoud van deze verplichte zorgverzekering, en is bij iedere zorgverzekeraar gelijk.

De premie daarintegen worden bepaald door de zorgmaatschappijen, en er zitten behoorlijke verschillen in de premies. De volgende vormen van zorg vallen in 2020 geheel of gedeeltelijk onder de basisverzekering:

  • Huisarts
  • Verloskundige zorg en kraamzorg
  • Wijkverpleekundigen (thuiszorg)
  • Geneeskundige zorg
  • Ziekenhuisverblijf en vervoer
  • Geneesmiddelen
  • Tandheelkundige zorg voor kinderen tot 18 jaar

Aanvullende vergoedingen zorgvergelijker

Naast het vergelijken van de basis- aanvullende en tandartsverzekering kun jij in de zorgvergelijker 2020 ook bepaalde vergoedingen toevoegen aan de filter. Door dit te doen krijg je in het overzicht zorgverzekeraars te zien die de juiste vergoeding bieden voor het aankomende jaar. De meeste mensen kiezen voor een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen of fysiotherapie. Naast deze kun je ook andere aanvullende vergoedingen toevoegen in de 2020 zorgvergelijker op onze website. Zodra je gaat vergelijken staat ten alle tijden de goedkoopste zorgverzekeraar bovenaan die voldoet aan je ingevulde eisen. Meer weten? Wij verwijzen je door naar de zorgmaatschappij om de voorwaarden en premie te berekenen.

Premie korting via het eigen risico

Het is mogelijk om je basisverzekering goedkoper te maken door middel van het eigen risico. Het eigen risico gaat niet stijgen in 2020, het bedrag blijft dus weer 385 euro voor iedereen. Je gaat pas het eigen risico betalen wanneer je gebruik maakt van zorg die valt onder de basispolis, als je dus geen kosten maakt ga je dus ook niks betalen.

Het eigen risico zorgverzekering kan je verhogen tot maximaal 885 euro, de zorgverzekeraar gaat je hiervoor een flinke korting geven op de zorgverzekering. Met de zorgvergelijker 2020 kun jij precies aangeven hoe hoog jij het eigen risico wilt hebben in 2020. Bekijk de mogelijkheden, en zie direct hoeveel korting jij kunt ontvangen bij het verhogen van het eigen risico.

Vaak kiezen jonge en gezonde mensen om het eigen risico te verhogen. Niet voor iedereen is dit slim om te doen, als jij kosten denkt te gaan maken aankomend jaar, kan je duurder uit zijn door met het eigen risico te spelen.

De zorgvergelijker en overstappen

Door gebruik te maken van de Zorgvergelijker 2020 op deze pagina, vergelijk jij in 1 keer verschillende zorgverzekeraars met elkaar. De vergelijking wordt gebasseerd op  jouw persoonlijke situatie. Door goed te vergelijken, en uiteindelijk een overstap te maken van zorgverzekeraar kun jij dus geld besparen.

Niet voor niets stappen jaarlijks een half miljoen Nederlanders over van zorgverzekeraar. De volgende punten zijn bepalend voor de vergelijking:

  • Hoogte van het eigen risico
  • Zorgkeuze die jij wilt hebben
  • Aanvullende vergoedingen

Het is dit jaar ook mogelijk om je huidige aanbieder te vergelijken in de zorgvergelijker 2020 met het aanbod van zorgverzekeringen. Zo ga je zien of de polis goedkoper is bij een andere verzekeraar, of dat je een betere aanvullende dekking kunt krijgen bij een andere zorgmaatschappij.