Budget zorgverzekering

Ben je gezond en op zoek naar een budget zorgverzekering voor 2025? Dan is Menzis een mogelijkheid met een zorgpremie van € 122,75 en 885 eigen risico. Liever een lager eigen risico? Overweeg dan de zorgverzekering van FBTO voor € 131,95.Wil je een betere dekking? Overweeg dan de zorgverzekering van Zilveren Kruis voor € 140,45 per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
 • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
 • Inclusief Dokter op Zak App

Budgetpolis 2025

Budgetpolis is een naturaverzekering met een beperkte vrije zorgkeuze. Je ontvangt van de zorgverzekeraar alleen een volledige vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners zoals ziekenhuis en tandarts. Met deze groep zorgaanbieders zijn speciale prijsafspraken gemaakt. Andere zorgverleners (zonder contract) worden maar deels vergoed door de verzekeraar in 2025.

het beste voor mij?

Wil je graag de goedkoopste zorgverzekering afsluiten? Dan is de natura budgetverzekering Misschien de juiste keuze. Kijk niet alleen naar de maandelijkse premie die je moet betalen tijdens het vergelijken van de budgetpolissen. Kijk ook naar de keuze zorgverleners die je hebt. Het is  mogelijk dat een reguliere naturapolis voor jou net even iets beter uit de bus komt. Maak daarom vrijblijvend gebruik van onze vergelijker om te berekenen welke type basisverzekering voor jou de beste is.

Gecontracteerde zorgverleners budgetverzekering

Hoe kan ik het beste uitzoeken met welke zorgverleners de zorgverzekeraar prijsafspraken heeft gemaakt? Dit kun je eenvoudig bekijken op de website van de verzekeraar. Neem geen overhaaste beslissingen die Misschien wel duur kunnen uitvallen in 2025. Iedere zorgverzekeraar is transparant over de afspraken die er gemaakt zijn en welke van toepassing zijn voor de budget zorgverzekering.

Voordelen:

 • Echt de goedkoopste basisverzekering
 • Zorgkosten hoef je niet zelf voor te schieten
 • Spoedeisende hulp kun je overall terecht

Nadelen:

 • Zeer beperkte vrije zorgkeuze
 • Lage vergoeding niet gecontracteerde zorg
 • Langere reistijd naar gecontacteerde zorgveleners
 • Alle zorgzaken dien je online te regelen

Verschil tussen naturapolis en budgetpolis

Het grote verschil tussen de naturaverzekering en de budgetpolissen zitten in de prijsafspraken. Met een natura zorgverzekering heb je gewoon meer keuze uit de zorgaanbieders waar je langs kunt gaan voor een behandeling. Over het algemeen vergoeden de zorgverzekeraars met een naturapolis niet-gecontracteerde zorg tot maximaal 70 procent. Als jij echt de goedkoopste zorgverzekering in 2025 wilt hebben zou je ook kunnen kiezen voor een andere type polis met een verhoogd eigen risico. Hiermee is de vrije zorgkeuze ruimer maar heb je toch een zorgverzekering met een lage premie.

Verwacht jij weinig tot geen zorgkosten? Dan zou de budgetverzekering voor jou wellicht de juiste polis zijn!

Beperkte zorgkeuze met de budgetpolis 2025

Een beperkte zorgkeuze wilt zeggen dat jij alleen naar een geselecteerd aantal zorgaanbieders kunt gaan. Andere basisverzekeringen zoals de restitutiepolis mag jij volledig zelf bepalen naar wie je gaat voor een behandeling. Daar tegenover staat natuurlijk wel dat je premie hoger is. Consumenten die geen of weinig zorgkosten denken te maken in 2025 kiezen het vaakst voor een beperkte natura budgetpolis.

Veelgestelde vragen budgetzorgverzekeringen:

Wat zijn de risico’s voor het kiezen van een budgetpolis?

De budgetpolis is de goedkoopste type basisverzekering in 2025. Hier krijg je dan wel een zeer beperkte vrije zorgkeuze voor terug. Als jij naar een niet-aangesloten zorgverlener gaat ga je een groot gedeelte van de rekening zelf moeten betalen.

Welke zorgverleners zijn gecontracteerd?

Voordat je een budget zorgverzekering gaat afsluiten, is het belangrijk om na te gaan welke zorgaanbieders zijn aangesloten. Dit kun je terug vinden op de website van desbetreffende zorgverzekeraar. Lees ook altijd de polisvoorwaarden door.

Geen vergoeding bij niet aangesloten ziekenhuis?

Op het moment dat je met een budgetpolis naar een ziekenhuis gaat die niet is aangesloten, krijg je vaak maximaal 75% vergoed van de nota. De overage 25% zijn dus altijd voor je eigen rekening. De kosten kunnen dus behoorlijk oplopen bij bepaalde ingrepen.

Hoe zit het met spoedeisende zorg?

Spoedeisende zorg nodig in 2025? Dan ga je met de ambulance altijd naar de dichtstbijzijnde ziekenhuis. Voor spoedeisende zorg worden alle zorgkosten vergoed via de budgetpolis in 2025.

Welke zorgpolissen zijn er in 2025?

In Nederland zijn er vier verschillende zorgpolissen: de budgetpolis, naturapolis, restitutie zorgverzekering en de combinatiepolis. De restitutiepolis geeft je een volledige vrije zorgkeuze zorgverleners.

Budget zorgverzekering 2025 vergelijken

Een andere soort basisverzekering? Met behulp van de vergelijker kun jij de verschillende ziektekostenverzekeringen met elkaar vergelijken. Met behulp van filters kan je precies aangeven waar je nieuwe (budget) polis aan moet voldoen. Geef bijvoorbeeld aan hoe hoog het eigen risico moet zijn, de keuze vrijheid en de gewenste aanvullende vergoedingen. Aan de hand van je ingevulde informatie krijg je een overzicht te zien. De goedkoopste zorgverzekering, passend in jouw persoonlijke situatie, staat gelijk bovenaan. Meer weten over een zorgverzekering? Wij verwijzen je door naar de zorgverzekeraar voor het aanvragen en overstappen.

4.7/5 - (144 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
 • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
 • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
 • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar