Anticonceptiepil vergoeding 2025

Op zoek naar een zorgverzekering met vergoeding voor anticonceptiepil in 2025? CZdirect is de goedkoopste met de pil vergoeding voor € 127,50 en een eigen risico van 885. Zonder vrijwillig eigen risico heeft CZdirect de goedkoopste zorgverzekering voor € 142,50 premie voor de pil. De beste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 1 ster) voor € 149,40 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Een anticonceptiepil moet je als vrouw bescherming bieden tegen een zwangerschap. Ook wordt de pil wel eens ingezet als sprake  is van  bloedarmoede en als sprake is van onregelmatige of een pijnlijke menstruatie. Met het condoom is de pil de bekendste vorm van anticonceptie. Maar hoe zit het dan met de anticonceptiepil vergoeding? Bekijk de vergoedingen van de zorgverzekeraars en maak een keuze:

Beschermen tegen zwangerschap: wordt de pil vergoed in 2025?

De anticonceptiepil vergoeding 2025 is een vergoeding die wordt uitgekeerd als vrouwen een anticonceptiepil gebruiken om zichzelf te beschermen tegen zwangerschap. Er wordt bij het toekennen van de vergoeding nadrukkelijk rekening gehouden met de leeftijd van de gebruiker van de pil.

Bereken en vergelijk of de verzekering wel uit kan

De pil is op zich niet duur in aanschaf. Hoewel het afhankelijk is van de leverancier en het merk, kun je er vanuit gaan dat een pil niet meer kost dan tussen de 10 en 40 euro per jaar.  Kijk je vervolgens naar de kosten van een aanvullende verzekering die boven de 21 jaar noodzakelijk is om een anticonceptiepil vergoeding 2025 te krijgen, dan moet je goed berekenen of een verzekering wel uit kan.

Anticonceptiepil vergoeding niet standaard in het basispakket

Nee, de anticonceptiepil vergoeding 2025 zit niet standaard in het basispakket van de zorgverzekering. Wel is het zo dat als je jonger bent dan 21 jaar, de anticonceptiepil vergoeding wel in het basispakket zit. In de leeftijd van 18 tot 21 jaar gaat dit wel ten koste van het eigen risico overigens. Soms wordt ook om een eigen bijdrage gevraagd. Boven de 21 jaar wordt niets vergoed vanuit de basisverzekering, mits dus sprake is van bloedarmoede. Dit kun je dus tackelen met een aanvullende verzekering. Bereken eerst of dit dus wel uit kan. Dat doe je door eerst de zorgverzekeraars hier met elkaar te vergelijken.

Vergelijk en krijg de kosten en de vergoeding in beeld

Het is niet zomaar te zeggen welke verzekeraar de meeste anticonceptiepil vergoeding 2025 uitbetaalt. Dat hangt van heel erg veel verschillende factoren af. Het is daarom verstandig de verzekeraars hier goed met elkaar te vergelijken. Pas dan krijg je de vergoeding en de kosten helder in beeld. Ontdek meer zorgverzekering vergoedingen hier.

Wie krijgt de anticonceptie vergoeding?

Vanuit de basisverzekering krijgen vrouwen jonger dan 21 jaar een anticonceptie vergoeding 2025. Boven de 21 jaar krijg je dit alleen bij een aanvullende verzekering.

Hoe zit het dan met het eigen risico?

Voor vrouwen jonger dan 21 jaar gaat de vergoeding uit de basisverzekering wel ten koste van het eigen risico die je bij je zorgverzekeraar hebt. Soms wordt ook een eigen bijdrage gevraagd.

Is een aanvullende verzekering voor vrouwen ouder dan 21 jaar nodig?

Daar is niet zomaar een antwoord op te geven. De pil is niet duur. Door de verzekeraars te vergelijken krijg je een goed beeld van de kosten en pas dan kun je iets zeggen over het al dan niet afsluiten van een aanvullende verzekering.

 

4.9/5 - (39 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd