Zwangerschap vergoeding 2023

Ben je zwanger? Dan gaat er veel veranderen in je leven. Voorts is het zaak dan een passende verzekering te hebben, een verzekering die past bij je nieuwe situatie. Informeer bij je verzekering of jij als aanstaande moeder je pakket mag wijzigen. Er zijn verzekeraars die dit toestaan. In andere gevallen is het een kwestie van hier de verzekeraars met elkaar te vergelijken en in december eventueel over te stappen naar de voor jou beste verzekeraar. Bekijk meer zorgverzekering vergoedingen.

Gerelateerde vergoedingen:

Zwangerschap vergoeding 2023 vanuit de basisverzekering

Ben je zwanger, dan geldt een zwangerschap vergoeding 2023 vanuit de basisverzekering voor onder meer de afspraken en de controles bij verloskundigen, echo’s die door de huisarts, verloskundige en gynaecoloog voorgeschreven worden. De zwangerschap vergoeding 2023 krijg je vanuit de basisverzekering voor bloedonderzoek, nazorg door de gynaecoloog, bevallen in het ziekenhuis, gynaecologische hulp, de NIPT-test, vruchtwaterpuncties, geneesmiddelen, kraamzorg en verloskundige hulp.

Niet standaard je eigen risico kwijt

Voor de zwangerschap vergoeding 2023 ben je niet standaard ook eigen risico kwijt. Voor bepaalde zorg krijg je de zwangerschap vergoeding 2023 vanuit een aanvullende verzekering. Dit zijn onder meer zwangerschapscursussen, het kraampakket, de eigen bijdrage voor de kraamzorg, bekken fysiotherapie, hulp bij borstvoeding, IVF na de derde keer en bevallen in het ziekenhuis zonder medische noodzaak.

Zaak de verzekeraars goed met elkaar te vergelijken

Het is zeker wat betreft de zwangerschap vergoeding 2023 echt zaak de verzekeringen op deze website te vergelijken. Niet elke verzekeraar biedt namelijk hetzelfde. Kijk dus ook goed naar de polisvoorwaarden en eventueel aanvullende eisen die bij de vergoeding door de verzekeraars gesteld worden.

Zwangerschap vergoeding, is die er uit de basisverzekering?

Ja, die is er zeker vanuit de basisverzekering. Dan kun je denken aan afspraken en controles bij de verloskundige, bloedonderzoek, nazorg van de gynaecoloog, gynaecologische hulp, vruchtwaterpuncties en verloskundige hulp.

Welke zwangerschap vergoeding wordt door de aanvullende verzekering gedekt?

Je krijgt vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding voor onder meer zwangerschapscursussen, kraampakket, bekken fysiotherapie, babymassage en bevallen in het ziekenhuis zonder medische indicatie.

Ho vind je de perfecte verzekering?

Die vind je door op Zorgverzekerinq.nl de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Check zeker ook de aanvullende eisen en de polisvoorwaarden.

5/5 - (79 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd