Consultatiebureau vergoeding 2023

De medische basiszorg voor kinderen vanaf de geboorte tot het vierde jaar is voor een groot deel de verantwoordelijkheid van het consultatiebureau. Medewerkers van het consultatiebureau monitoren de gezondheid en ontwikkeling van het kind. Voor ouders is een bezoek aan het bureau een mooi ijkpunt en vaak een bevestiging dat het goed gaat met de zoon of dochter. Een vergoeding krijg je vanuit de basisverzekering. Het is slim om eerst te vergelijken of je wel de juiste basisverzekering hebt:

 

Gezondheid en ontwikkeling van je baby

Een bezoek aan het consultatiebureau levert je als ouders veel gratis advies op. Bovendien wordt de gezondheid en de ontwikkeling van je kind scherp in de gaten houden. Je kunt vanaf de geboorte tot het vierde levensjaar bij het consultatiebureau terecht. Dat betekent dat gemiddeld genomen zo’n dertien bezoekjes aan het consultatiebureau worden gebracht. In die periode krijgen kinderen ook hun inentingen bij het consultatiebureau.  Hoewel het bezoek aan een consultatiebureau geen verplicht karakter heeft, wordt het ouders toch bijzonder aangeraden dit wel te doen. Nergens anders krijg je zoveel advies over voeding, slaapgedrag en ontwikkeling en verzorging namelijk.

Consultatiebureau vergoeding 2023 vanuit de basisverzekering

Er geldt een consultatiebureau vergoeding 2023 vanuit de basisverzekering. Krijg je een consultatiebureau vergoeding 2023, dan gaat dit wel eerst van je eigen risico af. In principe is een aanvullende verzekering om in aanmerking te komen voor de consultatiebureau vergoeding 2023 dus niet nodig. Behalve wanneer je kiest voor het antroposofische bureau.  De medewerkers van een antroposofisch bureau hebben een andere visie en denkwijze over de ontwikkeling van het kind. Je kunt in dat geval dan eventueel een consultatievergoeding 2023 krijgen vanuit de aanvullende verzekering.

Vergelijk de verzekeraars op zorgverzekerinq.nl

Je kunt hier op deze website prima de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Op die manier kom je als vanzelf uit bij de voor jou beste zorgverzekeraar. Check de prijs maar vergeet vooral niet de polisvoorwaarden en vergoedingen door te nemen.

Is een bezoek aan het consultatiebureau verzekerd vanuit het basispakket?

Ja, de consultatiebureau vergoeding wordt uitgekeerd vanuit de basisverzekering. Wel geldt dan het eigen risico.

Een aanvullende verzekering is dus niet nodig?

Een aanvullende verzekering kan alleen noodzakelijk zijn als je kiest voor het antroposofisch consultatiebureau. Er zijn verzekeraars die daarvoor een aanvullende verzekering aanbieden vanuit de alternatieve geneeswijzen vergoeding.

Hoe vind je de voor jou beste verzekering?

Je vindt de voor jou beste verzekering hier op zorgverzekerinq.nl door de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Check behalve de prijs ook altijd goed de polisvoorwaarden.

5/5 - (23 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd