zorgverzekering-restitutie-in-2020

Restitutiepolis 2020

Wat is een restitutiepolis 2020? Wij gaan je hier uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van een restitutie zorgverzekering het aankomende jaar. Er zijn verschillende type verzekeringen beschikbaar en daarom is het kennen van de verschillen belangrijk. De restitutiepolis geeft je een volledige vrije zorgkeuze, dus niet de zorgverzekeraar maar jij mag bepalen waar je je laat behandelen. De zorgverzekering restitutie is de duurste soort zorgverzekering die je kunt hebben in 2020, kies jij voor de restitutie?

Om eracher te komen of de zorgverzekering restitutie de beste is voor jou zou je een aantal dingen kunnen doen. Als eerste zou je moeten nagaan of je zorgverleners zijn gecontracteerd bij een aantal zorgverzekeraars. Wanneer deze zijn gecontracteerd door een verzekeraar is het ook mogelijk om voor een natura verzekering te kiezen, deze is komt namelijk in 2020 met een lagere zorgpremie.

Univé
€ 126,-
Zorg en Zekerheid
€ 122,50
OHRA
€ 116,50

De verschillen restitutie- en naturapolissen

Het belangrijkste verschil tussen een naturapolis en een restitutie zorgverzekering is dat je met de restitutiepolis zelf de zorgverlener en arts mag kiezen. Ongeacht gecontracteerd of niet heeft het verder geen invloed op de vergoeding van de ontvangen zorg.

Je gaat namelijk met een naturapolis, een gedeelte van de zorgkosten zelf betalen als je naar een niet aangesloten zorgverlener gaat. De restitutiepolis is vaak wel iets duurder dan een naturaverzekering.

Vergoedingen niet- gecontracteerde zorg

Bij een restitutiepolis krijg je bij niet-gecontracteerde zorg een volledige vergoeding. Alleen wanneer de rekening excessief hoog is gaat de verzekeraar een aantal vragen stellen.

Je krijgt bij sommige restitutiepolissen in 2020 maximaal 100% van het in Nederland marktconforme tarief, en bij nadere restitutie zorgverzekeringen 100% van het wettelijk maximumtarief.

Voordat je over gaat tot overstappen, is het belangrijk de polisvoorwaarden door te nemen. Hierin staat exact de voorwaarden beschreven die je zorgverzekeraar hanteert in 2020.

De voordelen van een restitutie zorgverzekering (2020)

Alle zorgverzekeringen zijn beperkt, enkel de restitutie zorgverzekering geeft je een vrije keuze. Bij bijvoorbeeld een natura verzekering kan het zijn dat jij niet naar je ziekenhuis kunt gaan omdat deze geen contract heeft met de verzekeraar. Als je wel je gaat behandelen ga je een gedeelte van de zorgkosten meebetalen. De restitutiepolis 2020 geeft je de volledige vrijheid om naar alle zorgverleners in het land te gaan voor een behandeling.

Voor een extra premie per maand kun jij deze vrijheid krijgen in 2020. Maar de vraag blijft dan natuurlijk wel restitutie zorgverzekering de beste is voor jou. Je kunt de restitutiepolissen vergelijken met onze Zorgvergelijker. Dit doe je vrijblijvend en geheel onafhankelijk en geeft je een beter inzicht wat de mogelijkheden zijn in 2020 qua restitutie zorgverzekeringen.

Zorgverzekering vergelijken? Doe het onafhankelijk op onze site