Restitutie zorgverzekering

Wil je vrije zorgkeuze met een resitutieverzekering in 2025? Als je een goede dekking wilt bekijk dan de zorgverzekering van Zilveren Kruis voor € 140,45 per maand. Wil je in 2025 besparen met een lage premie dan is mogelijk met de restitutieverzekering van FBTO voor € 131,95. Als je korting op je premie wilt dan is Menzis een mogelijkheid met een premie van € 122,75.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Restitutiepolis 2025

Wat is een restitutiepolis? En welke restitutiepolissen zijn er verkrijgbaar in 2025? Alles was je moet weten over de restitue zorgverzekering in het nieuwe jaar lees je hier. Consumenten die hechten aan een volledige vrije zorgkeuze kiezen het vaakst voor een restitutiepolis. Niet de verzekeraar mag jij mag bepalen naar welke zorgverlener je gaat voor een behandeling. Ongeacht of er bepaalde prijsafspraken zijn gemaakt vergoedt de zorgverzekeraar de volledige rekening tot het marktconform tarief.

Wat is een restitutiepolis?

In Nederland ben je verplicht vanaf 18 jaar om een basisverzekering te hebben. Je kunt kiezen uit vier verschillende type basisverzekeringen: budgetpolis, natura verzekering, combinatiepolis en de restitutie zorgverzekering. De keuze is reuze in 2025 en daarom is het belangrijk om de verschillen te kennen. De goedkopere zorgverzekeringen zijn vaak een natura budget zorgverzekering, en het duurste soort verzekering die je kunt afsluiten is de restitutie. Maar waarom is de restitutiepolis duurder dan andere zorgverzekeringen? Je kunt met deze type polis terecht bij iedere ziekenhuis, tandarts, apotheek en fysiotherapeut zonder hier extra te voor moeten betalen.

Hoe werkt een restitutiepolis?

Zorgverzekeringen werken over het algemeen hetzelfde, toch zijn er een aantal kleine verschillen. Met de restitutiepolis 2025 die meer keuzevrijheid biedt kun je naar zowel gecontracteerde- als niet-gecontracteerde zorgverleners. Andere type basisverzekeringen vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg tot een maximale percentage (vaak tot 70 procent). Met de restitutie zorgverzekering krijg je bij iedere gewenste zorgaanbieder de volledige (100 procent) vergoeding. Let wel op dat je in sommige situaties de rekening eerst zelf moet voorschieten, om via een declaratie bij de zorgverzekeraar je geld terug te krijgen. Benieuwd of een restitutie verzekering voor jou het beste is? Check dan onze zorgvergelijker 2025 om de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Verschil tussen natura- en restitutiepolis

Het grootste verschil tussen de naturapolis en de restitutiepolis is dat je met een restitutie zorgverzekering gewoon je eigen arts en andere zorgaanbieders mag kiezen. Deze keuze vrijheid heeft geen invloed op de vergoeding die je gaat krijgen van je zorgverzekeraar. Als jij in 2025 een restitutiepolis gaat afsluiten en je bezoekt een niet-aangesloten zorgverlener, dan ga je een gedeelte van de rekening zelf moeten betalen. Er zijn dus zowel voordelen als nadelen te noemen aan beide type basisverzekeringen. In de praktijk is de natura zorgverzekering voordeliger ten opzichte van de restitutie.

Premie zorgverzekering 2025 restitutiepolis

Ieder jaar veranderen naast de vergoedingen ook de maandelijkse premies. Ondanks dat het basispakket gelijk is qua inhoud, zijn er toch enorme verschillen in de zorgpremies in 2025. Het verschil tussen de duurste- en goedkoopste zorgverzekering in 2025 zit een verschil van enkele honderden euro’s. Kijk dus altijd goed naar je eigen zorgbehoeftes tijdens je zoektocht naar een andere zorgpolis. De premies zijn iets hoger voor de restitutiepolis 2025, maar dit is vaak alleen aantrekkelijk als je gewenste zorgaanbieders niet zijn aangesloten bij de verzekeraar.

Restitutie zorgverzekering 2025 vergelijken

Op Zorgverzekerinq.nl is het eenvoudig om een nieuwe zorgverzekering te vinden voor 2025. Met behulp van onze Zorgvergelijker kun jij op basis van jouw persoonlijke situatie de zorgverzekering vergelijken. Via de filters (linkerkant) kun jij precies aangeven waar je verzekering aan moet voldoen het nieuwe jaar. Zo kun je exact aangeven hoe hoog het eigen risico moet zijn in 2025, de eventuele aanvullende vergoedingen die jij wilt hebben en je huidige polis. Zodra dit hebt ingevuld krijg je een overzicht te zien van de beschikbare (restitutie) zorgverzekeringen. Binnen een paar klikken heb je je nieuwe verzekering aangevraagd en is je overstap geregeld. Heb jij nog bepaalde vragen over de restitutiepolis 2025? Neem dan altijd contact op met je zorgverzekeraar voor verdere uitleg.

Vergelijk de restitutie zorgverzekering vergelijken doe je met de zorgvergelijker. Bereken je premie in enkele minuten en stap over naar een andere zorgverzekeraar!

4.8/5 - (55 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar