Zorgverzekering 2025

De premies van zorgverzekering in 2025 stijgen hard. Overstappen van zorgverzekering leverde nog nooit zoveel op! Voor een goede dekking kies je de Zilveren Kruis (Basis Budget + ) zorgverzekering voor € 140,45. Liever een lagere premie? Dit is mogelijk met de zorgverzekering van FBTO voor € 131,95. Als je voor een hoger eigen risico wilt kiezen dan is Menzis een alternatief met een premie van € 122,75 per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Zorgverzekering 2025

De zorgverzekering 2025 zal er weer anders uitzien dan het afgelopen jaar. In 2025 zullen er opnieuw een aantal behandelingen en medicijnen worden toegevoegd aan het basispakket. Wij houden je hier op de hoogte over de laatste wijzigingen voor de zorgverzekering van 2025. Op dit moment zijn er een aantal zaken bekend.

#1 Einde zorgtoeslag in 2025?

Maar liefst zeven miljoen Nederlanders ontvangen zorgtoeslag. Het kabinet van Rutte wilt af van het toeslagensysteem en dus ook af van ‘de zorgtoeslag’. Het gaat op dit moment nog niet om concrete plannen om het zorgtoeslag op te heffen. Een aantal (oud) hoogleraren hebben wel een voorstel gedaan.

#2 Collectiviteitskorting

Er is een grote kans dat de collectieve zorgverzekering in 2025 volledig op de schop gaat. Volgens minister van Medische Zorg Bruno Bruins is het financiële voordeel van de collectieve verzekering nergens op gebaseerd, je krijgt de korting namelijk op de duurste zorgverzekering. Hierdoor verwachten wij dat veel consumenten kiezen in 2025 voor een reguliere zorgverzekering.

#3 Medicijn vergoeding omlaag

Volgend jaar gaan ongeveer 6 miljoen Nederland extra betalen voor medicijnen. De overheid gaat namelijk de vergoedingslimieten verlagen in 2025. De hoop is dat de farmaceuten hun tarieven gaan verlagen voor medicijnen. Volgens enkele experts gaan patiënten met bijvoorbeeld astma of diabetes enkele honderden euro’s meer betalen.

Basisverzekering 2025

De inhoud en premies van de basisverzekering veranderen ieder jaar. De verwachting is dus ook dat de basisverzekering 2025 uitgebreid zal worden op een aantal punten en het is mogelijk dat er een aantal vergoedingen verdwijnen. Het is mogelijk dat er bepaalde medicatie worden toegevoegd aan het basispakket. Zorginstituut Nederland moet de behandelingen en medicijnen goedkeuren voordat deze worden toegevoegd aan het basispakket.

Dagbehandeling vergoeding niet-aangeboren hersenletsel

UPDATE: In 2025 zal de basis zorgverzekering met een vergoeding komen voor de dagbehandeling in groepsverband voor ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Op dit moment is daar een subsidieregeling voor. Met de zorgverzekering 2025 zal er dus een vergoeding zijn vanuit het basispakket, en zal waarschijnlijk de subsidieregeling stopgezet worden.

Overstappen zorgverzekering tot wanneer?

Vanaf 12 november is het weer mogelijk om een overstap te maken van zorgverzekering. Alle zorgverzekeraars in Nederland hebben dan hun premies bekend gemaakt en is het tijd om te vergelijken. Op Zorgverzekerinq.nl helpen wij je graag verder tijdens je zoektocht naar de beste zorgverzekering 2025. Er veranderen namelijk ieder jaar wel een aantal zaken aan de zorgpolis. Het belangrijkste is tijdens deze periode, jezelf af te vragen welke zorgbehoeften je hebt. Kijk dus niet alleen naar de hoogte van de zorgpremie in 2025. Door bijvoorbeeld terug te kijken naar het afgelopen jaar kun jij beter inschatten welke kosten je kunt verwachten aankomend jaar.

Collectiviteitskorting 2025

Er is een grote kans dat de collectieve zorgverzekering in 2025 niet meer verkrijgbaar zal zijn. Het afgelopen jaar was er nog slechts een collectiviteitskorting van 5%. Wij verwachten daarom ook dat er in 2025 geen collectieve zorgverzekeringen meer worden aangeboden door de zorgverzekeraars. Deze zogenaamde korting wordt enkel gegeven op de duurste zorgpolis van de verzekeraar en het financiële voordeel voor de consument is eigenlijk nergens op gebaseerd.Het afgelopen jaar was de maximale collectiviteitskorting slechts 5%. In 2025 is de verwachting dat de collectieve zorgverzekering volledig zal verdwijnen.

Eigen risico zorgverzekering 2025

Wanneer het huidige kabinet blijft zitten blijft het eigen risico gelijk (385 euro). In 2025 zijn er nieuwe verkiezingen en tot die tijd zal het eigen risico niet veranderen. Wat er zal gebeuren na de nieuwe verkiezingen is natuurlijk nog niet bekend. Onze verwachting is dat het eigen risico 2025 niet zal veranderen en dus gelijk blijft. Op dit moment is het nog te vroeg om te speculeren dat het bedrag verlaagd gaat worden, theoretisch is dit natuurlijk wel mogelijk.

Aanvullende zorgverzekering 2025

Wist jij dat ieder jaar de voorwaarden veranderen van je aanvullende zorgverzekering? Het is daarom van groot belang om ook wanneer je niet gaat overstappen van zorgverzekering de polisvoorwaarden door te nemen. Het is namelijk mogelijk dat je bij een andere verzekeraar goedkoper uit bent voor dezelfde zorgverzekering vergoeding. In Nederland is alleen het basispakket wettelijk verplicht om te hebben. Een aanvullende pakket of tandartsverzekering is niet verplicht. Toch kiezen heel veel mensen er juist wel voor om aanvullend te verzekeren. Je voorkomt hierdoor dat je te maken krijgt met rekeningen in het nieuwe jaar die je niet meer hoeft te betalen.

4.9/5 - (133 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar