Huisarts vergoeding 2023

Iedereen komt vroeg of laat wel eens bij de huisarts. Is de gang naar de huisarts eigenlijk vanuit de basisverzekering vergoed? Of dien je dan aanvullend verzekerd te zijn? Je leest er hier alles over. Je vind hier meer informatie over de vergoeding voor de huisartsenpost.

Huisarts vergoeding 2023 uit de basisverzekering

Heb je klachten, dan bespreek je die vaak als eerste met je huisarts. Dit is een zeer breed opgeleide arts die aan de hand van jouw klachten en een kort medisch onderzoek een behandelplan maakt of medicijnen voorschrijft. Kan de huisarts je niet helpen, dan kan hij of zij je doorverwijzen naar een andere specialist. Ook kan de huisarts medicijnen voorschrijven en houdt de arts een medisch dossier van alle patiënten bij. Goed om te weten is dat de huisarts vergoeding 2023 vanuit de basisverzekering vergoed wordt.

 

Bezoek de huisarts of huisartsenpost

Je maakt een afspraak bij je huisarts vooral als geen sprake is van spoedeisende hulp. Heb je wel acute klachten die je meteen met de huisarts wenst te bespreken, dan kun je bellen met de huisartsenpost. Daar beslist men aan de hand van het telefonisch onderhoud of je inderdaad kunt wachten om de volgende dag je eigen huisarts te bezoeken of dat je direct naar de huisartsenpost kunt komen.

Ook dekking uit basisverzekering voor doorverwijzing naar ziekenhuis

De huisarts vergoeding 2023 wordt volledig vanuit de basisverzekering vergoed. Je hoeft dus niets te betalen. Dat geldt voor een afspraak – ook wel consult genoemd- en ook voor het telefonische consult. Verwijst de huisarts door naar het ziekenhuis, dan ook hoef jij je niet aanvullend te verzekeren en wordt de huisarts vergoeding 2023 vanuit de basisverzekering vergoed. In dat geval betaal je wel eigen risico overigens.

Vergelijk hier de verzekeraars

Voor de huisarts vergoeding 2023 hoeft dus geen aanvullende verzekering afgesloten te worden. Door op deze website de verzekeraars met elkaar te vergelijken kun je prima en snel achterhalen wat voor jou de beste verzekeraar is. Meer over zorgverzekering vergoedingen.

Dekt de basisverzekering een huisartsbezoek?

Inderdaad. En dat geldt zowel voor een telefonisch consult als een afspraak bij de huisarts. Je hoeft je dus niet aanvullend te verzekeren om de huisarts vergoeding te krijgen, de basisverzekering maakt dit in orde.

Geldt dat ook als de huisarts je doorverwijst?

Ook als de huisarts je doorverwijst naar het ziekenhuis, dan is er dekking vanuit de basisverzekering. Ook nu hoef jij je dus niet aanvullend te verzekeren.

Hoe vind ik dan de beste zorgverzekering?

Heel simpel door op Zorgverzekerinq.nl de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Op basis van jouw wensen en eisen maak je vervolgens een weloverwogen keuze.

5/5 - (44 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd