Huisartsenpost vergoeding 2025

Het is een simpel verhaal; in de regel wordt een bezoek aan de huisarts volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Voor een huisartsenpost vergoeding 2025 hoef je dus ook geen aanvullende verzekering af te sluiten. Lees ook over de vergoeding voor huisarts.

Huisartsenpost vergoeding 2025 uit basispakket

Ga je naar de huisarts dan betaal je geen eigen risico en evenmin een eigen bijdrage. Zowel de zorg van de huisarts en de praktijkondersteuner wordt volledig gedekt vanuit het basispakket van de verzekeraar. Slechts als de huisarts het noodzakelijk acht om aanvullend onderzoek te laten verrichten en je doorverwijst naar het bloedlab of naar de röntgenafdeling van het ziekenhuis, betaal je eigen risico. Een doorverwijzing naar het ziekenhuis? Ook dan is er een huisartsenpost vergoeding 2025. Want voor de huisartsenpost geldt dezelfde regeling als voor je eigen huisarts.

Op het moment dat je huisarts geen dienst heeft

Groot verschil is echter dat je een beroep doet op de huisartsenpost op het moment dat je eigen huisarts geen dienst heeft. Doorgaans gaat het dan om de avond- en de nachtelijke uren. Om voor de huisartsenpost vergoeding 2025 in aanmerking te komen is een aanvullende verzekering dus niet nodig. Na een telefoontje richting de huisartsenpost wordt ingeschat of je klachten hebt die nog even kunnen wachten zodat je die de volgende dag met je eigen huisarts kunt bespreken. Is dat niet het geval, dan kun je vaak direct terecht bij de huisartsenpost.

Vergelijk de verzekeraars op prijs en kwaliteit

Op zorgverzekerinq.nl lees je alles over onderwerpen als de huisartsenpost vergoeding 2025 en kun je ook de verschillende verzekeraars prima met elkaar vergelijken. Op die manier sluit je steeds de beste zorgverzekering met de meest gunstige voorwaarden af. Ontdek meer info over andere zorgverzekering vergoedingen.

Moet jij je aanvullend laten verzekeren om in aanmerking te komen voor de huisartsenpost vergoeding?

Nee. Net zoals voor een bezoek aan de huisarts geldt dat een basisverzekering voor de volledige 100 procent dekking biedt.

Wanneer is wel een aanvullende verzekering nodig?

Als het gaat om een bezoek aan de huisartsenpost is een aanvullende verzekering niet nodig. Wel kost het je eigen risico als een verwijzing volgt naar bijvoorbeeld het bloedlab of als er een röntgenfoto gemaakt moet worden.

Voor welke zorgverzekeraar kies ik?

Door de verzekeraars op Zorgverzekerinq.nl te vergelijken, kom je vanzelf uit bij de voor jou beste verzekering. Schat in welke zorg je nodig hebt, vergelijk de verzekeraars en kies de voor jou beste verzekeraar.

5/5 - (44 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar