Zorgverzekering kiezen 2025

Kiezen voor een zorgverzekering in 2025

Welke zorgverzekering in 2025 moet ik kiezen? Deze vraag blijft natuurlijk ieder jaar terugkomen. Om erachter te komen welke zorgverzekering jij moet kiezen, zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Tijdens je zoektocht naar een passende zorgverzekering is het met name belangrijk naar je eigen zorgbehoeftes te kijken. Breng eerst in kaart welke zorgkosten jij verwacht in 2025, vervolgens is het zorgverzekering kiezen een stuk eenvoudiger.

Passende zorgverzekering kiezen

Zorgverzekering kiezen in 2023Ben jij op dit moment aan het uitzoeken welke zorgverzekering je moet kiezen voor 2025? Dan ben je op Zorgverzekerinq.nl aan het juiste adres. Maak bijvoorbeeld van onze vergelijker gebruik om te berekenen hoeveel zorgpremie jij zou moeten gaan betalen voor je huide polis. Na het vergelijken is kun je de zorgverzekering aanvragen, je oude verzekering wordt vervolgens automatisch stopgezet.

 1. Welke zorgbehoeften heb ik?
 2. Vrije zorgkeuze belangrijk?
 3. Aanvullende vergoedingen?
 4. Tevreden huidige verzekeraar?
 5. Overstappen binnen 2 minuten

Basis zorgverzekering kiezen 2025

De basisverzekering komt in vier verschillende varianten. Een voordelige zorgverzekering met een lage premie is vaak een zogenaamde budgetpolis. Een andere type basis zorgverzekering is de naturapolis, met deze verzekering heb je tevens een beperkte vrije zorgkeuze aankomend jaar. Wil jij zelf kunnen bepalen naar welke zorgverlener je gaat? Dan zou je kunnen kiezen voor een restitutiepolis, dit is vaak wel een iets duurdere zorgverzekering. De combinatiepolis is zoals de naam al aangeeft een combinatie tussen de natura- en restitutie zorgverzekering.

Eigen risico zorgverzekering kiezen

Tijdens het zorgverzekering kiezen 2025 is een ander belangrijk punt het eigen risico. Aankomend jaar is het minimale eigen risico opnieuw 385 euro. Dit is een bedrag die je gaat betalen wanneer er zorgkosten gemaakt worden die vallen onder de dekking van het basispakket. Maak jij geen kosten? Dan krijg je ook niet te maken met het eigen risico. Het is mogelijk om in 2025 het bedrag vrijwillig te verhogen, in stappen van honderd euro tot maximaal 885 euro. Door dit te doen ga je een korting krijgen van de zorgverzekeraar op je maandelijkse zorgpremie.

Aanvullende zorgverzekering kiezen 2025

Via een aanvullende verzekering kun jij je laten verzekeren voor bijvoorbeeld fysiotherapie. Doordat dit niet valt binnen de dekking van het basispakket is een aanvullende zorgverzekering vaak de enige alternatief. Voordat je een aanvullende pakket gaat afsluiten en kiezen is het belangrijk om het volgende te doen:

 • Is mijn zorgverlener gecontracteerd?
 • Hoeveel vergoeding heb ik nodig?
 • Wat zijn de polisvoorwaarden?

In de polisvoorwaarden kun je lezen welke voorwaarden er gelden voor de aanvullende vergoedingen.

Tandartsverzekering kiezen

Veel consumenten hebben een tandartsverzekering naast het basispakket. Tandheelkundige behandelingen worden namelijk alleen voor jongeren tot 18 jaar vergoedt vanuit de basispolis. Tandarts zijn niet goedkoop, en de behandelingen zou je dus zelf kunnen betalen of laten verzekeren. Iedere zorgverzekeraar in Nederland biedt wel een aanvullende tandartsverzekering die vergoedingen hebben tot een bepaald maximum bedrag.

Een zorgverzekering voor de tandarts komt niet automatisch met een orthodontie vergoeding. Bezoek onze pagina en wij informeren je over alles omtrent orthodontie.

Welke zorgverzekeraar kiezen voor 2025?

In Nederland hebben we 41 zorgverzekeraars. Het is dus enorm belangrijk om eerst zelf een duidelijk beeld te krijgen wat je zorgwensen zijn voordat je een andere zorgverzekering kiezen gaat voor 2025. Er zijn verzekeraars die de goedkoopste zorgverzekering aanbieden, waar andere verzekeraars een zeer ruim zorgverzekering assortiment hebben met veel aanvullende pakketten. Als jij door het bomen het bos niet meer kan zien, is het slim om gebruik te maken van een vergelijkingssite.

Beste zorgverzekering kiezen en overstappen

Het zorgverzekering kiezen gelukt? Dan is het tijd om deze polis aan te vragen. Op Zorgverzekerinq.nl informeren wij onze bezoekers uitsluitend over het zorgverzekering assortiment van de zorgverzekeraar. Het overstappen of aanvragen van je nieuwe verzekering doe je ten alle tijden bij de verzekeraar zelf. Wij verwijzen onze bezoekers dan ook altijd door naar de website van desbetreffende zorgmaatschappij.

4.7/5 - (36 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
 • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
 • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
 • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar