Zorgverzekeraars vergelijken

Zorgverzekeraars Nederland 2023

Zorgverzekeraars vergelijken voor 2023? Dan ben je op Zorgverzekerinq.nl aan het juiste adres. In Nederland zijn er 38 zorgverzekeraars, je kunt ze allemaal vergelijken met behulp van onze handige vergelijker op de ze pagina. De zorgverzekeraars zijn onderverdeeld bij 11 concerns. Wij helpen je graag verder om de zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken en een passende zorgverzekering voor jou te vinden.

Achmea

De grootste verzekeraar van Nederland met ongeveer 15.000 medewerkers is Achmea. Tevens is Achmea qua zorgverzekeringen de marktleider in Nederland. Maar liefst 5 miljoen consumenten hebben een zorgverzekering bij de verzekeraar. Dat komt neer op een marktaandeel van ongeveer 30 procent.

Zilveren Kruis is met 3.5 miljoen verzekerden de grootste verzekeraar van het Achmea concern. Andere zorgverzekeraars zijn onder andere FBTO en Interpolis. Voor de verzekeraars De Friesland en Interpolis is tevens Zilveren Kruis de risicodrager.

DSW

Ongeveer 600.000 Nederlanders hebben een verzekering bij DSW. Daarmee is de verzekeraar maar een kleine ziektekostenverzekeraar. Er vallen drie labels binnen het DSW concern: DSW, Stad Holland en InTwente. Zorgverzekeraar DSW is de grootste label binnen de DSW-groep, en maakt ieder jaar als eerste haar premies bekend voor het volgende jaar.

Eucare

Onder het concern Eucare valt zorgverzekeraar Aevitae. Het is mogelijk om de verzekeraar te bezoeken door te klikken op het hieronder getoonde link. Het is mogelijk dat je via je werkgever de Aevitae zorgverzekering kunt afsluiten als collective zorgverzekering in 2023.

Menzis

Menzis is de derde grootste zorgverzekeraar in Nederland en heeft ongeveer 2,3 miljoen verzekerden. Een groot deel van de verzekerden wonen in het Noorden van het land. De Menzis-concern kent twee onderliggende verzekeraars: Menzis en Anderzorg. Tevens is Menzis risicodrager van het label HEMA. En worden er collectieve verzekeringen aangeboden via het PMA label.

VGZ

De nummer twee grootste zorgverzekeraars in Nederland is het VGZ-concern. Ongeveer vier miljoen klanten zijn bij VGZ verzekerd. VGZ heeft geen winstoogmerk en biedt zorgverzekeringen aan met verschillende labels: Bewuzt, IZZ UMC, UnitedConsumers, ZEKUR, IZA en Univé.

ASR

Sinds enkele jaren is sterk aanwezig op het gebied van zorgverzekeringen. Het marktaandeel van ASR is 2 procent in Nederland. Er zijn twee labels die vallen onder het ASR concern: ASR en Ditzo. Met name Ditzo wordt steeds populairder mede door de betaalbare basisverzekering.

CZ

De twee na grootste zorgverzekeraar is CZ. Het concern is een niet op winst gerichte waarborgmaatschappij. De volgende zorgverzekeraars vallen onder de CZ groep: CZ, CZdirect, Nationale Nederlanden, JUST en tot slot OHRA. Er is een marktaandeel van 24 procent in Nederland (2019). Dat komt neer op ongeveer 3.5 miljoen verzekerden.

ENO

Zorgverzekeraar ENO is actief sinds 1860. Er zijn drie merken die vallen onder de ENO-groep en ze zijn zeer in trek. Zo vallen Salland en zorgverzekeraar ZorgDirect onder het concern. Check hieronder voor meer informatie om te zien wat de zorgverzekeraar te bieden heeft in 2023.

iptiQ

Een nieuwe verzekeraar op de Nederlandse zorgmarkt is iptiQ. Het concern maakt onderdeel van het Zwitserse moederbedrijf Swiss Re. Er zijn drie verzekeringslabels: Besured, National Academic en Promovendum. iptiQ heeft een marktaandeel van ongeveer 1,2 procent in Nederland.

ONVZ

ONVZ heeft ongeveer 450.000 verzekerden in Nederland en is daarom een kleine verzekeringsmaatschappij. Er zijn drie labels die vallen onder het ONVZ-concern: ONVZ, PNOzorg en VvAA.

Waarom zorgverzekeraars vergelijken?

Zoals je ziet zijn er veel verschillende zorgverzekeraars in Nederland. Dit heeft zowel voordelen als nadelen, met name omdat er zoveel verzekeringslabels zijn is het niet eenvoudig een geschikte zorgverzekering 2023 te vinden. Door de zorgverzekeraars vergelijken 2023 vergelijk je de maatschappijen op basis van jouw zorgbehoeften. Het is verstandig om dit ieder jaar te doen, ook wanneer je situatie ongewijzigd blijft in 2023. De premie verschillen zijn enorm, en door even te vergelijken weet jij zeker dat je niet teveel zorgpremie gaat betalen.

Welke zorgverzekeraar?

Ongeveer een half miljoen Nederlanders stappen ieder jaar over van zorgverzekering of zorgverzekeraar. Het grootste gedeelte van de mensen kiest dus niet een andere zorgverzekeraar. De voornaamste reden is dat zij gewoon tevreden zijn over hun zorgverzekeraar of dat ze denken dat ze ‘te oud’ zijn om hun zorgverzekering te veranderen. Twijfel jij of jij een andere zorgverzekeraar wilt hebben? Bezoek de zorgvergelijker 2023 om aan de slag te gaan met het zorgverzekeraar vergelijken voor 2023. Het is enorm belangrijk om vooral naar je eigen situatie te kijken dan naar de hoogte van de premie. Wees eerlijk tegen jezelf en neem je tijd voor het vergelijken van de zorgverzekeraars 2023.

Zorgverzekeraars beoordeling

Tijdens het vergelijken van de zorgverzekeraars is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de huidige klanten te zeggen hebben. De zorgverzekeraars beoordeling kan je het beste bekijken op de website van de verzekeraar. Bijna alle zorgmaatschappijen in Nederland tonen de reviews en beoordelingen op hun website. Een andere mogelijkheid is om de zorgverzekeraars beoordeling te bekijken is de website van Independer te bezoeken. Dit geeft jou een duidelijk beeld wat zowel de voor- als nadelen zijn in 2023.

Zorgverzekeraars overzicht 2023

In Nederland zijn er maar liefst 38 verschillende zorgverzekeraars actief. Echter vallen heel veel ‘merken’ onder een grote zorgverzekering maatschappij. Wij hebben hierboven alles voor je op een rijtje gezet zodat je precies weet waar je de zorgverzekering 2023 gaat afsluiten. Kom je er niet uit? Of heb je Misschien persoonlijk advies nodig tijdens het zorgverzekeraars vergelijken? Neem dan altijd contact op met je verzekeraar voor advies op maat.

Tot wanneer overstappen?

Zorgverzekeraars hebben tot uiterlijk 12 november de tijd om met hun zorgpremie 2023 te komen voor het nieuwe jaar. Traditiegetrouw is DSW de eerste verzekeraar die hun premies bekendmaken. Dus vanaf de 2e week november tot eind december kun jij zorgverzekeraars vergelijken 2023 om uit te zoeken of jij wilt gaan overstappen. Als jij je huidige zorgpolis zelf heb stopgezet (voor 31 december) kun jij een andere zorgverzekering kiezen tot 31 januari. Er is dus voldoende tijd om te berekenen hoeveel jij kunt besparen voor 2023. De premies stijgen namelijk opnieuw en Misschien biedt een andere zorgverzekeraar je wel een betere optie (of goedkoper). Wat je persoonlijke situatie ook is, en welke zorgbehoeften je ook hebt, de zorgverzekeraars 2023 vergelijken doe je onafhankelijk op onze site.

Hoe werkt het vergelijken?

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn tijdens het vergelijken van de zorgverzekeraars. Met de volgende vijf stappen kun jij op een eenvoudige manier de verzekeraars vergelijker en de beste zorgverzekering vinden:

  1. Kies je keuze vrijheid zorgverleners
  2. Bepaal de hoogte van het eigen risico
  3. Voeg aanvullende vergoedingen toe
  4. Bereken je premie
  5. Online overstappen bij de zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars fysiotherapie

Zorgverzekeraars en fysiotherapie, uiteraard is dat een belangrijk onderwerp wanneer je gebruik wilt maken van fysio behandelingen in 2023. In Nederland worden namelijk de eerste 21 behandelingen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Veel mensen zijn dus afhankelijk van een aanvullende fysiotherapie verzekering. De zorgverzekeraars met de beste vergoeding voor fysiotherapie is eenvoudig terug te vinden in de vergelijker zorgverzekeraars hierboven. Geef aan (linkerkant) hoeveel behandelingen jij wenst te krijgen van je verzekeraar in het nieuwe jaar. Naast deze wensen dien je nog een aantal andere persoonlijke gegevens in te vullen. Zodra je dit hebt gedaan krijg je een compleet overzicht met de beste zorgverzekeringen die passen in jouw persoonlijke situatie.

4.8/5 - (127 stemmen)
Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 70 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 536,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd