Zorgverzekeraars vergelijken

De Zorgverzekeraars Nederland 2024

Zorgverzekeraars vergelijken voor 2024? Dan ben je op Zorgverzekerinq.nl aan het juiste adres. In Nederland zijn er 38 zorgverzekeraars, je kunt ze allemaal vergelijken met behulp van onze handige vergelijker op de ze pagina. De zorgverzekeraars zijn onderverdeeld bij 11 concerns. Wij helpen je graag verder om de zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken en een passende zorgverzekering voor jou te vinden.

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen

Zorgverzekeraars vergelijken

a.s.r.

Sinds jaar en dag staat a.s.r. te boeken als een grote verzekeraar. Maar pas sinds een klein aantal jaren is a.s.r. ook een actief op het gebied van zorgverzekeringen. Ieder jaar weet a.s.r. wat marktaandeel af te snoepen van andere verzekeraars. De volgende labels opereren onder de vleugels van het a.s.r. concern: a.s.r. en Ik kies zelf van ASR.

Achmea

Met een totaal van ongeveer 5 miljoen verzekerde mag Achmea zich het grootste verzekeringsconcern van Nederland noemen. Onder de vleugels van Achmea worden er een flink aantal zorgverzekeringen aangeboden, namelijk: FBTO, Zilveren Kruis, De Friesland, Interpolis, De christelijke zorgverzekeraar en ZieZo.

CZ

CZ is in Nederland de derde grotoste zorgverzekeraar. Wat CZ uniek maakt is dat het enkel werkt met labels en verzekeraars. Er zijn geen volmachten aangesloten bij dit concern. Je kan kiezen uit de volgende zorgverzekeringen: CZ, CZDirect, Just, Nationale Nederlanden en OHRA.

DSW

Ongeveer 700.000 Nederlanders hebben een verzekeringconcern DSW.  Daarmee is de verzekeraar maar een kleine ziektekostenverzekeraar. Er vallen drie labels binnen het DSW concern: DSW, Stad Holland en InTwente. Zorgverzekeraar DSW is het grootste label binnen de DSW-groep, en maakt ieder jaar als eerste haar premies bekend voor het volgende jaar.

ENO

Zorgverzekeraar ENO is actief sinds 1860. Er zijn een 2-tal label die vallen onder de ENO-groep en dat zijn: Salland en ZorgDirect.

EUCARE

EUCARE is over komen waaien vanuit Malta en is daarmee de nieuwste speler op de zorgverzekeringsmarkt in Nederland. Er valt één volmacht binnen dit concern en dat is: Aevitae.

Menzis

Menzis is de vierde grootste zorgverzekeraar in Nederland en heeft ongeveer 2,1 miljoen verzekerden. Een groot deel van de verzekerden wonen in het Noorden van het land. VinkVink, Menzis, PMA, HEMA en Anderzorg zijn merken die vallen binnen het Menzis-concern.

ONVZ

ONVZ heeft ongeveer 450.000 verzekerden in Nederland en is daarom een kleine verzekeringsmaatschappij. Er zijn vier labels die vallen onder het ONVZ-concern: ONVZ, Jaaah, PNOzorg en VvAA.

VGZ

In Nederland geldt VGZ als het op één na grootste zorgverzekeringsconcern. Ongeveer 4,2 miljoen klanten zijn bij VGZ verzekerd. VGZ heeft geen winstoogmerk en biedt zorgverzekeringen aan onder verschillende labels/verzekeraars zoals: Univé, ZEKUR, VGZ, IZA, IZZ, Bewuzt, UMC en United Consumers.

Zorg en Zekerheid

Met een marktaandeel van een kleine 3 procent behoort het Zorg en Zekerheid-concern tot de kleinere verzekeringsconcerns die ons land rijk is. Er zijn in totaal een kleine 500.000 verzekerde ondergebracht bij het concern. Op dit moment valt er één zorgverzekering onder dit concern: Zorg en Zekerheid.

Waarom zorgverzekeraars vergelijken?

Zoals je ziet zijn er veel verschillende zorgverzekeraars in Nederland. Dit heeft zowel voordelen als nadelen, met name omdat er zoveel verzekeringslabels zijn is het niet eenvoudig een geschikte zorgverzekering 2024 te vinden. Door de zorgverzekeraars vergelijken 2024 vergelijk je de maatschappijen op basis van jouw zorgbehoeften. Het is verstandig om dit ieder jaar te doen, ook wanneer je situatie ongewijzigd blijft in 2024. De premie verschillen zijn enorm, en door even te vergelijken weet jij zeker dat je niet teveel zorgpremie gaat betalen.

Welke zorgverzekeraar?

Ongeveer een half miljoen Nederlanders stappen ieder jaar over van zorgverzekering of zorgverzekeraar. Het grootste gedeelte van de mensen kiest dus niet een andere zorgverzekeraar. De voornaamste reden is dat zij gewoon tevreden zijn over hun zorgverzekeraar of dat ze denken dat ze ‘te oud’ zijn om hun zorgverzekering te veranderen. Twijfel jij of jij een andere zorgverzekeraar wilt hebben? Bezoek de zorgvergelijker 2024 om aan de slag te gaan met het zorgverzekeraar vergelijken voor 2024. Het is enorm belangrijk om vooral naar je eigen situatie te kijken dan naar de hoogte van de premie. Wees eerlijk tegen jezelf en neem je tijd voor het vergelijken van de zorgverzekeraars 2024.

Zorgverzekeraars beoordeling

Tijdens het vergelijken van de zorgverzekeraars is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de huidige klanten te zeggen hebben. De zorgverzekeraars beoordeling kan je het beste bekijken op de website van de verzekeraar. Bijna alle zorgmaatschappijen in Nederland tonen de reviews en beoordelingen op hun website. Een andere mogelijkheid is om de zorgverzekeraars beoordeling te bekijken is de website van Independer te bezoeken. Dit geeft jou een duidelijk beeld wat zowel de voor- als nadelen zijn in 2024.

Zorgverzekeraars overzicht 2024

In Nederland zijn er maar liefst 38 verschillende zorgverzekeraars actief. Echter vallen heel veel ‘merken’ onder een grote zorgverzekering maatschappij. Wij hebben hierboven alles voor je op een rijtje gezet zodat je precies weet waar je de zorgverzekering 2024 gaat afsluiten. Kom je er niet uit? Of heb je Misschien persoonlijk advies nodig tijdens het zorgverzekeraars vergelijken? Neem dan altijd contact op met je verzekeraar voor advies op maat.

Tot wanneer overstappen?

Zorgverzekeraars hebben tot uiterlijk 12 november de tijd om met hun zorgpremie 2024 te komen voor het nieuwe jaar. Traditiegetrouw is DSW de eerste verzekeraar die hun premies bekendmaken. Dus vanaf de 2e week november tot eind december kun jij zorgverzekeraars vergelijken 2024 om uit te zoeken of jij wilt gaan overstappen. Als jij je huidige zorgpolis zelf heb stopgezet (voor 31 december) kun jij een andere zorgverzekering kiezen tot 31 januari. Er is dus voldoende tijd om te berekenen hoeveel jij kunt besparen voor 2024. De premies stijgen namelijk opnieuw en Misschien biedt een andere zorgverzekeraar je wel een betere optie (of goedkoper). Wat je persoonlijke situatie ook is, en welke zorgbehoeften je ook hebt, de zorgverzekeraars 2024 vergelijken doe je onafhankelijk op onze site.

Hoe werkt het vergelijken?

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn tijdens het vergelijken van de zorgverzekeraars. Met de volgende vijf stappen kun jij op een eenvoudige manier de verzekeraars vergelijker en de beste zorgverzekering vinden:

  1. Kies je keuze vrijheid zorgverleners
  2. Bepaal de hoogte van het eigen risico
  3. Voeg aanvullende vergoedingen toe
  4. Bereken je premie
  5. Online overstappen bij de zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars fysiotherapie

Zorgverzekeraars en fysiotherapie, uiteraard is dat een belangrijk onderwerp wanneer je gebruik wilt maken van fysio behandelingen in 2024. In Nederland worden namelijk de eerste 21 behandelingen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Veel mensen zijn dus afhankelijk van een aanvullende fysiotherapie verzekering. De zorgverzekeraars met de beste vergoeding voor fysiotherapie is eenvoudig terug te vinden in de vergelijker zorgverzekeraars hierboven. Geef aan (linkerkant) hoeveel behandelingen jij wenst te krijgen van je verzekeraar in het nieuwe jaar. Naast deze wensen dien je nog een aantal andere persoonlijke gegevens in te vullen. Zodra je dit hebt gedaan krijg je een compleet overzicht met de beste zorgverzekeringen die passen in jouw persoonlijke situatie.

4.8/5 - (127 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd