PMA zorgverzekering 2022

PMA zorgverzekering 2022

Een PMA zorgverzekering 2022 afsluiten? Bekijk de zorgverzekering PMA mogelijkheden voor 2022 hier. Wij hebben de zorgverzekeringen van zorgverzekeraar PMA voor je onder de loep genomen. Bekijk welke zorgverzekering het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Zorgverzekeraar PMA biedt namelijk meerdere basisverzekeringen aan in 2022. Bekijk hieronder de verschillen, wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Onderstaand zie je de premies van 2021. Tip: Schrijf je in voor de Premie Wekker en ontvang als eerste de premies van 2022!

Zorgverzekering PMA

Zorgverzekeraar PMA biedt in 2022 drie verschillende zorgverzekeringen aan. Maar welke PMA zorgverzekering 2022 past nou het beste bij mij? Op deze pagina bekijk je de verschillen, en bekijk je natuurlijk de zorgpremie die jij gaat betalen in 2022 voor een zorgverzekering van PMA. Het grootste voordeel van de PMA zorgverzekering is dat er maar liefst  35.000 aangesloten zorgaanbieders zijn waar jij een behandeling kunt krijgen zonder extra kosten.

Sinds 1991 biedt PMA verschillende verzekeringen aan. Op dit moment hebben ongeveer 480.000 Nederlanders een PMA zorgverzekering afgesloten. De PMA zorgverzekering is al jaren ondergebracht bij het grote Menzis, een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk.

Pluspunten PMA zorgverzekering

 • Je kunt terecht bij je eigen huisarts, tandarts en ziekenhuis
 • Iedereen is welkom, gegarandeerde acceptatie
 • De premies zijn niet leeftijdsafhankelijk
 • Het eigen risico kan gespreid betaald worden
 • Aanvullende verzekeringen vanaf 6,25 euro

Je kunt een declaratie doen op 3 verschillende manieren bij zorgverzekeraar PMA. Je kunt dit doen via de post, een handige app of via je DigiD. Binnen enkele dagen wordt je dan uitbetaald door PMA.

 • Terecht bij je eigen huisarts, tandarts en ziekenhuis
 • Iedereen is welkom, gegarandeerde acceptatie
 • De premies zijn niet leeftijdsafhankelijk
 • Het eigen risico kan gespreid betaald worden
 • Aanvullende verzekeringen vanaf 6,25 euro

Menzis Basis voordelig

Met de PMA zorgverzekering 2022 Basis voordelig polis kan jij gewoon naar alle ziekenhuizen in Nederland terecht voor een behandeling. Tevens kan je ook in 2022 bij je eigen huisarts blijven, zonder hiervoor extra kosten te moeten maken. Zorgverzekeraar PMA heeft 35.000 aangesloten zorgverleners waar jij je kunt laten behandelen. Kies jij een niet- gecontracteerde zorverlener? Dan betaalt PMA maximaal 65% van de nota.

Menzis Basis

Je krijgt met de Menzis Basis PMA zorgverzekering in 2022 een iets hogere vergoeding voor rekeningen van niet gecontracteerde zorgverleners. Net als alle andere zorgverzekeringen van PMA kan je bij je eigen huisarts en gewenste ziekenhuis blijven in 2022. Bij alle aangesloten zorgaanbieders krijg je een volledige vergoeding voor je behandeling, bij een niet aangesloten zorgverlener krijg je maximaal 75 procent vergoedt.

Menzis Basis Vrij

Een volledige vrije zorgkeuze belangrijk? Kies dan voor de PMA zorgverzekering 2022 Basis Vrij polis. Je krijgt namelijk met deze PMA restitutiepolis in 2022 een volledige (100%) vergoeding bij zowel aangesloten als niet- gecontracteerde zorgverleners. Bekijk op de website van de zorgverzekeraar alle details, en sluit vervolgens de verzekering af. Wij verwijzen onze bezoekers uitsluitend door naar PMA omdat je directe zaken doet met de zorgverzekeraar.

Gecontracteerde zorgverleners PMA

Als je kiest voor een beperkte vrije zorgkeuze met bijvoorbeeld de Menzis Basis voordelig of de Menzis basis verzekering (naturapolis) heb je de keuze uit ruim 35.000 zorgverleners. Je hebt dus altijd wel een een gecontracteerde zorgverlener in de buurt met een overeenkomst met Menzis.

De vergoedingen voor niet gecontracteerde zorg verschilt per verzekering. Wij verwijzen je dan ook graag door naar de website van zorgverzekeraar PMA om de exacte verschillen te bekijken.

Eigen risico en de PMA zorgverzekering

Je hebt de mogelijkheid om het eigen risico vrijwillig te verhogen met een zorgverzekering van PMA in 2022. Je krijgt een extra korting op de zorgverzekering premie van PMA. Echter is dit natuurlijk niet aan te raden voor iedereen. De gemaakte kosten zijn dan altijd eerst voor eigen rekening tot het eigen risico volledig op is.

Zorgverzekeraar PMA springt pas bij als je alle eigen risico hebt verbruikt, en als je dit bijvoorbeeld verhoogd met naar het maximale ga jij de eerste 885 euro volledig zelf betalen. Maak jij weinig tot geen zorgkosten? Dan zou het een optie zijn om het eigen risico te verhogen, een prima korting op je de PMA zorgverzekering 2022 is altijd mooi meegenomen!

Vergelijk de PMA zorgverzekering 2022

De PMA zorgverzekering 2022 vergelijken met andere zorgverzekeringen? Maak gebruik van de zorgvergelijker 2022 op onze site en bekijk binnen enkele minuten welke polis het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie.

Vul je gegevens en wensen in aan de linkerkant, en de vergelijking wordt volledig gebaseerd op jouw wensen. De goedkoopste zorgverzekering 2022 staat direct bovenaan, die je vervolgens kan afsluiten op de website van de zorgverzekeraar.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
 • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
 • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
 • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten