Korting bij jaarbetaling zorgverzekering 2025

Behalve door over te stappen naar een andere verzekeraar kun je op meer manieren besparen op je zorgverzekering. Een daarvan blijft vaak wat onderbelicht. Want wist jij dat je bij jaarbetaling van de zorgverzekering 2025 tot 27 euro kunt besparen? Ben je in de positie om de premie ineens te voldoen, doe dat dan. Zo kun je dus extra besparen! Bekijk korting jaarbetaling zorgverzekering eerst hier.


bespaar op de zorgverzekering door ineens te betalen

Hoeveel korting bij jaarbetaling zorgverzekering ontvang jij?

Hier op zorgverzekerinq.nl vind je een overzicht van de kortingen die je per verzekeraar krijgt bij jaarbetaling. De meeste zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid om je premie in één keer te betalen. Als verzekerde krijg je als je dat doet een korting die ergens tussen de 1 en 2 procent ligt. Dat betekent omgerekend een korting die vaak ligt tussen de twee en de drie tientjes. Van de mogelijkheid de premie ineens te betalen maakt slechts een gering percentage gebruik. Dat is zo omdat mensen simpelweg niet in de positie zijn en het bedrag niet kunnen missen. Voor een deel ligt dat percentage laag vanwege onwetendheid. Check de informatie elders op dit platform en je ziet meteen of en welke korting je krijgt als je de premie ineens voldoet.

Kortingen zullen na 2025 afnemen

Ook in 2025 geven verzekeraars weer korting bij het ineens betalen van de premie. Het ligt overigens in de lijn der verwachting dat in de jaren erna nog wel een korting gegeven gaat worden, maar dat de percentages behoorlijk lager komen te liggen. Heb je een verzekering bij Bewuzt, IZZ, Zekur, Promovendum, National Academic en Besured dan hoef je niet te zoeken. Deze verzekeraars bieden namelijk geen korting aan als je de premie ineens betaalt.

De meeste mensen betalen premie per maand

De gemiddelde basis zorgverzekering kost zo tussen de 1400 en 1500 euro. Daar toch nog weer een par tientjes afknabbelen is natuurlijk nooit verkeerd. In ons land voldoen de meeste mensen hun premie per maand, er zijn verzekeraars die ook een betaling per kwartaal en per half jaar aanbieden. De hoogste korting die gegeven wordt als je de premie ineens betaalt ligt op 3,1 procent.

4/5 - (22 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar