Combinatiepolis zorgverzekering 2025

Beste Combinatiepolis zorgverzekering van 2025

Combinatiepolis in 2025 misschien de beste zorgverzekering voor jou? Op deze pagina bespreken wij alles over de combinatiepolis zorgverzekering. De polis is een combinatie tussen de natura- en restitutiepolis. Het aankomende jaar zijn er een aantal zorgverzekeraars die deze type basisverzekering aanbieden. Hoeveel de combinatiepolis gaat kosten in 2025 zie je direct in het premie overzicht. De volgende zorgverzekeraars bieden een combinatiepolis aan in 2025: Ik kies zelf van ASR, DSW, HEMA, OHRA, Nationale-Nederlanden en InTwente.

Wat is een combinatiepolis 2025?

Als jij kiest voor een combinatiepolis in 2025 dan sluit je een basisverzekering af dat een combinatie is tussen de naturapolis en restitutiepolis. In de praktijk wilt dat zeggen dat bepaalde zorgsoorten worden vergoed met zorg (zoals bij de natura verzekering) en andere soorten zorg met een vergoeding (zoals bij de restitutie zorgverzekering). Sinds de Nederlandse Zorgautoriteit de regelgeving heeft aangescherpt met betrekking tot de polisnamen, zijn een aantal restitutiepolissen veranderd in een combinatie zorgverzekering. Een restitutiepolis mag alleen deze naam hebben wanneer ook niet-gecontracteerde zorg wordt volledig vergoed door de verzekeraar.

Verschillende soorten basisverzekeringen

Het basispakket is verplicht in Nederland voor iedereen vanaf 18 jaar. De Rijksoverheid bepaalt ieder jaar de inhoud van de basis zorgverzekering, en is gelijk bij iedere verzekeraar. Toch zijn er een aantal verschillen waar je rekening mee moet houden tijdens je zoektocht naar de beste zorgverzekering 2025. Je kunt kiezen in 2025 uit: budgetpolis, natura zorgverzekering, combinatiepolis en de restitutieverzekering. Een andere mogelijkheid is om je te verzekeren via je werkgever, dit is de collectieve zorgverzekering. De hamvraag blijft of jij een volledige- of juist een beperkte vrije zorgkeuze wilt hebben in 2025. Over het algemeen is de restitutie zorgverzekering het duurste type zorgverzekering dat je kunt afsluiten.

Vergoeding combinatiepolis zorgverzekering

Zorgverzekeraars maken ieder jaar prijsafspraken met de zorgverleners. Wanneer jij naar een zorgaanbieder gaat die bepaalde afspraken heeft gemaakt met de verzekeraar ga jij een volledige vergoeding ontvangen in 2025. Op de website van de zorgmaatschappij kun je bekijken welke zorgaanbieders zijn aangesloten. Bezoek jij een zorgverlener zonder contract? Dan gaat de verzekeraar niet de volledige rekening vergoeding, vaak ga je dan zelf 25% van de nota zelf moeten betalen. Raadpleeg daarom altijd goed de polisvoorwaarden.

De inhoud van het basispakket is gelijk bij iedere zorgverzekeraar in Nederland.

Tot wanneer kan ik overstapen?

Vanaf 12 november zijn alle zorgpremies voor het aankomende jaar bekend en vanaf deze datum kun jij aan de slag met het zorgverzekering vergelijken. Tot uiterlijk 31 december heb je dan de tijd om uit te zoeken of je wilt overstappen zorgverzekering of dat je akkoord gaat met de zorgpolis die je verzekeraar je gaat opsturen. Een andere mogelijkheid is om voor 31 december je huidige polis op te zeggen. Als jij dit gaat doen heb je namelijk de tijd tot uiterlijk 31 januari 2025 de tijd om van zorgverzekering te wisselen.

Vergelijk de combinatiepolis 2025

Een andere soort basispolis Misschien beter voor mij? Maak vrijblijvend gebruik van onze vergelijker. Door je gegevens en wensen in te vullen kun jij onafhankelijk de zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Met behulp van filters (linkerkant) kun jij aangeven waar je nieuwe (combinatie) polis aan moet voldoen. Tevens kun je direct aangeven welke aanvullende vergoedingen jij wenst te krijgen in 2025. Uiteraard is de Combinatiepolis 2025 te vergelijken via Zorgverzekerinq.nl. Toch kiezen de meeste Nederlanders voor een reguliere natura verzekering. Ook kiezen mensen die behoefte hebben aan een vrije zorgkeuze meestal voor een duurdere restitutie zorgverzekering.

Wat doen wij voor jou?

Bekijk in het tabel hieronder wij Zorgverzekerinq.nl voor jou kan betekenen.

Maak vrijblijvend gebruik van onze zorgvergelijker en vergelijk de (combinatie) zorgverzekering voor 2025. Bij ons vergelijk je 100% onafhankelijk.

4.7/5 - (44 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar