Welke zorgverzekering past bij mij in 2025

Ben je benieuwd welke zorgverzekering bij je past in 2025? Als je een goede dekking wilt bekijk dan de zorgverzekering van Zilveren Kruis (Basis Budget + ) voor € 140,45 per maand. Wil je in 2025 besparen met een lage premie dan is mogelijk met de verzekering van FBTO voor € 131,95. Als je korting op je premie wilt dan is Menzis een mogelijkheid met een premie van € 122,75.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Welke zorgverzekering past bij mij in 2025?

De vraag welke zorgverzekering past mij is een veel voorkomende vraag. Dit komt omdat er ten eerste veel verschillende zorgverzekeringen zijn, Misschien wel te veel. Tweede punt is natuurlijk dat er ieder jaar behoorlijk wat veranderingen plaatsvinden in de zorgverzekering wereld. Om antwoord te vinden op je vraag helpen wij je graag verder. Op deze pagina bespreken wij een aantal belangrijke punten die jou kunnen helpen om te bepalen welke zorgverzekering het beste bij je past.

De 5 tips hieronder kunnen ieder geval een flink aantal bezoekers helpen. Zodra jij de 5 tips hebt gelezen kun jij aan de slag met de zorgverzekering vergelijker. Onthoud dat je zeven weken de tijd hebt om een overstap te maken, neem daarom alle tijd. Als jij niet de zorgverzekering kiest die bij jou past kan het zijn dat je volgend jaar eventuele extra kosten moet gaan maken. Om dit te voorkomen zou je aan de slag kunnen met onze 5 tips om te bepalen welke zorgverzekering bij je past.

Tip 1: kies je soort zorgverzekering

Er bestaan drie verschillende zorgverzekeringen, de natura-, combinatie- en restitutiepolis. Je zou jezelf moeten afvragen of je naar alleen gecontracteerde zorgverleners wilt gaan of dat je gewoon zelf je zorgverlener wilt kiezen.

Met een beperkte vrije zorgkeuze ga jij een gedeelte meebetalen voor de behandeling. Het slim om te bekijken welke zorgverleners een contract hebben met de zorgverzekeraar voordat je over gaat tot het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering.

Tip 2: bepaal het eigen risico

Het eigen risico is in 2025 opnieuw voor iedereen minimaal 385 euro. Je gaat pas het eigen risico betalen wanneer je gebruik gaat maken van zorg die wordt vergoed door de basisverzekering. Wanneer jij geen zorgkosten maakt, zal je ook geen eigen risico betalen.

Het is mogelijk om flinke korting te krijgen op de premie door het eigen risico vrijwillig te verhogen. Dit kan in stappen van 100 euro tot maximaal 885 euro. Je kan dus hier je voordeel uithalen wanneer jij weinig gebruikt denkt te maken van het eigen risico.

Tip 3: aanvullende vergoedingen

Welke zorgbehoeften heb jij? En wordt dit allemaal gedekt door de basisverzekering? Het is slim om je wenen eens in kaar te gaan brengen. De basisverzekering is verplicht en dekt de belangrijkste zorg, maar dekt bijvoorbeeld niet de fysiotherapie behandeling.

Het is mogelijk om je zorgverzekering uit te breiden met een aanvullende zorgverzekering. Zo krijg je een betere dekking voor een extra premie die je gaat betalen naast de basisverzekering premie. Het is overigens niet verplicht om aanvullend verzekerd te zijn!

Tip 4: ik heb een collectieve zorgverzekering

Heb jij een collectieve zorgverzekering van je werkgever of vereniging? Grote kans dat je te duur uit bent in 2025. Vanaf dit jaar mogen de zorgverzekeraars nog slechts 5% korting geven op de dure collectieve zorgverzekering.

De verwachting is dat veel mensen met een collectieve zorgverzekering gaan overstappen naar een reguliere zorgverzekering in 2025. Neem dus de tijd bij het vinden van een nieuwe zorgverzekering met behulp van onze zorgvergelijker 2025.

Tip 5: Online zorgverzekering

Als jij kiest voor de goedkoopste zorgverzekering 2025, dan sluit je een online zorgverzekering af. Als je zorgzaken dien je dan online te regelen met de zorgverzekeraar, denk bijvoorbeeld aan het declareren van een nota.

Veel jongeren kiezen hiervoor, omdat de zorgverzekeraar eenvoudig te bereiken is via de online portaal of app. Interessant? Bekijk de zorgverzekering 18 jaar en de studenten zorgverzekering 2025 hier.

4.6/5 - (21 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar