jongeren-zorgverzekering-2020-vergelijken

Jongeren zorgverzekering 2020

Op zoek naar een geschikte jongeren zorgverzekering 2020? Wij helpen je hier verder bij het vinden van de beste jongeren zorgverzekering voor 2020. Rond deze tijd is het natuurlijk weer belangrijk om je huidige jongeren polis tegen het licht te houden. Mischien is jouw situatie wel gewijzigd en zoek je een uitgebreide dekking voor 2020. Het is ook mogelijk dat je juist een goedkope jongeren zorgverzekeirng wilt hebben omdat je weinig tot geen zorgkosten verwacht aankomend jaar.

Je kunt eenvoudig de zorgverzekering vergelijken op onze website. Met behulp van de zorgvergelijker kun jij achterhalen welke zorgverzekeraar de beste jongeren verzekering te bieden heeft. Kijk niet alleen naar de maandelijkse premie die je moet betalen maar ook naar het type zorgverzekering die je kiest. Er zijn namelijk verschillende soorten (jongeren) zorgverzekeringen. Zo is er de online verzekering, naturapolis, restitutie en de zogenaamde budget verzekering. Lees hieronder in het kort waar jij rekening mee moet houden als jij een andere jongeren zorgverzekering 2020 afsluiten gaat.

zorgverzekeraar-de-friesland-aanvullende-zorgverzekeringen-2020

De Friesland zorgverzekering

Steeds meer jongeren kiezen voor een zorgverzekering bij de Friesland. Hoe komt dit? Doordat de zorgverzekeraar verschillende soorten zorgverzekering heeft is het mogelijk om een goedkope zorgverzekering te krijgen. Ook voor jongeren/studenten die toch een vrije zorgkeuze willen hebben zijn aan het juiste adres bij de Friese zorgverzekeraar. Je kunt kiezen uit een online verzekering, restitutie- en naturapolis. Benieuwd naar de premies en verdere uitleg over de jongeren verzekering van de Friesland? Klik hieronder direct op meer informatie.

Meer informatie
zorgverzekering-fbto-2020

Jongeren verzekering FBTO

De zorgverzekering van FBTO komt in twee varianten in 2020. Een restitutie verzekering (vrije zorgkeuze) en een naturapolis. Je krijgt een volledige vergoeding van 100% wanneer je je laat behandelen bij een gecontracteerde zorgverlener. FBTO vergoedt maximaal 75% wanneer de zorgaanbieder niet is aangesloten. Lees alle details terug op de website van de verzekeraar, en bereken direct je persoonlijke premie.

Meer informatie
aanvullende-verzekering-van-hema-in-2020

HEMA zorgverzekering

Wanneer jij in 2020 voor een HEMA zorgverzekering kiest dan sluit je een combinatie verzekering af. Een combinatie tussen de natura- en restitutie zorgverzekering. Wat ons op valt bij de zorgverzekeraar is dat zij het graag simpel en duidelijk houden. Gewoon een basisverzekering samen met een aantal aanvullende modules. Simpel en overzichtelijk zijn de zorgverzekeringen bij HEMA.

Meer informatie
de-ohra-aanvullende-verzekeringen-van-2020

OHRA verzekering

Wanneer jij liever geen beperkingen wilt hebben in 2020 is de verzekering bij OHRA zeker prima. Je kunt namelijk volledig zelf bepalen welke zorgverlener jij kiest in 2020. Sommige jongeren vinden dit juist aangenaam en kiezen daarom voor de OHRA jongeren zorgverzekering. Heb jij ook aanvullende vergoedingen nodig? Er zijn vergoedingen voor onder andere fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en anticonceptiva vanaf 21 jaar verkrijgbaar.

Meer informatie

jongeren-zorgverzekering-2020Zorgverzekering 18 jaar

Vanaf je 18e ben je verplicht om een eigen basisverzekering te hebben. Jongeren tot 18 jaar vallen onder de dekking van een van de ouders. Dus wanneer jij 18 wordt, of je kunt straks 18 wordt is het verstandig om te bekijken welke jongeren zorgverzekeringen er verkrijgbaar zijn. Waar moet ik nou precies op letten als ik een jongeren zorgverzekering 2020 wil afsluiten? Er zijn zeker een aantal punten waar je op moet gaan letten. Denk bijvoorbeeld aan het soort polis dat je afsluit, het eigen risico en of de dekking voldoende is vanuit het basispakket. Hieronder geven wij je een aantal tips en voordelen die jou kunnen helpen bij het vinden van een geschikte jongeren verzekering.

Klik hier voor een uitgebreide zorgvergelijking >>

Kies je soort jongeren verzekering

  • Budgetpolis: Er zijn verschillende soorten polissen verkrijgbaar. De goedkoopste zorgverzekering is vaak een zogenaamde budgetpolis. Een uitgeklede versie van de reguliere natura verzekering. Je kunt bij een geselecteerd aantal zorgverleners terecht. Wanneer jij naar een andere zorgaanbieder gaat ga je zelf een gedeelte van de zorgkosten betalen.
  • Natura verzekering: Veel mensen kiezen voor een naturapolis. Dit is een zorgverzekering die ook met een beperking komt qua vrije zorgkeuze. Echter is deze ruimer dan de online verzekering (budget). Vaak krijg je tussen de 70-80% vergoedt bij niet aangesloten zorgverleners. Bezoek daarom verschillende website van de zorgmaatschappijen om na te gaan welke verleners zijn aangesloten.
  • Restitutie zorgverzekering: Een volledige vrije zorgkeuze krijg jij in 2020 met een restitutiepolis. Dit is de duurste soort zorgverzekering die je kunt afsluiten. In ruil voor je premie mag jij volledig zelf bepalen bij wie jij je laat behandelen. Over het algemeen kiezen niet veel jongeren een zorgverzekeirng restitutie.

Jongeren verzekering en het eigen risico

De basisverzekering komt altijd met een eigen risico. Dat wil zeggen dat wanneer jij bepaalde zorgkosten maakt jij een gedeelte van de nota mee gaat betalen. Het eigen risico in 2020 is opnieuw 385 euro (net als het afgelopen jaar). De zorgverzekeraar geeft een korting op de zorgpremie wanneer jij dit bedrag gaat verhogen, dat kan in stappen van 100 euro. Onthoud voordat je het eigen risico direct op maximaal zet dat wanneer je toch onverwachte kosten gaat maken jij een groter gedeelte zelf moet gaan betalen. De zorgverzekeraar gaat de gehele kosten vergoeding wanneer het eigen risico op is (betaald is).

Aanvullende zorgverzekeringen

Dekt het basispakket niet voldoende? Dan kan je kiezen voor een aanvullende verzekering. Door een extra premie per maand te betalen krijg jij aanvullende vergoedingen van de verzekeraar. Niet alle behandelingen en zorgkosten worden namelijk vergoed vanuit de verplichte basis zorgverzekering. Wil jij bijvoorbeeld naar de fysiotherpie? Dan vergoed het basispakket alleen vanaf de 21e behandeling in 2020. De eerste fysiotherapie behandelingen zijn dus altijd voor eigen rekening. Alle zorgverzekeraars bieden wel een aanvullende module aan die extra dekking geven. Met onze zorgvergelijker 2020 kun jij eenvoudig bekijken en aangeven welke dekkingen jij wilt hebben en wat de bijkomende premies zijn.

Oververzekerd

In Nederland zijn veel jongeren oververzekerd. Dit betekent dat je betaald voor zorg die je niet gebruikt. Het is natuurlijk niet goed om oververzekerd te zijn, en om dit te voorkomen raden wij je aan om gewoon even je tijd te nemen om een zorgverzekering 18 jaar vergelijking te maken.

Door niet te haasten en de mogelijkheden per zorgverzekeraar te bekijken. Wij verwijzen onze bezoekers altijd door naar de zorgverzekeraar voor het afsluiten, maar ook voor het verder bekijken van de zorgverzekeringen. Zit jij met vragen? Stel ze dan direct bij de zorgverzekeraar.